kruszonka1 30.06.09, 20:40 którą aż chce się czytać. Film też może być, ale wolałabym ksiązkę. Dawno nic nie czytałam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodyl_13 Re: Polećcie mi książkę, 30.06.09, 22:44 pytanie co czytasz ja ostatnio zachwyciłam się Krótką historią prawie wszystkiego BRYSONA, ale tam astronomia chemia fizyka i takie tam odkrycia ale napisane przez humanistę więc nieźle się czyta. Lubię też SF i Fantazy tu mogę polecić sporo. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 07:45 Latałam kiedyś do biblioteki jak nawiedzona. Czytałam wszystko(z beletrystyki),omijając szerokim łukiem tylko romanse. No chyba ,że to był: "Klaudiusz i Mesalina" co lubisz? Odpowiedz Link
kruszonka1 Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 10:19 aktualnie nic skuszę się na wszystko...poza Fantasy w beletrystyce funkcjonuje okreśłenie:obyczaj? o życiu bym kciała Odpowiedz Link
skaka_anka Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 12:54 Jak o życiu to tylko bajki, taki "Kot w butach" na ten przykład. Choć najbardziej polecam Marry Poppins lub Kubusia Puchatka, no ewentualnie Przygody Mikołajka albo Baltazara Gąbki. Serio! Odpowiedz Link
skaka_anka Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 15:38 z podziałem na role i głosy będzie Odpowiedz Link
darima_ka Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 17:14 Właśnie skończyłam : "I Będę Żyć" autorka Maryanne Vollers Oparta na faktach autentycznych , nie wiem czy tego typu lektura Ci odpowiada. Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 17:33 prawda ale mnie ciary chodzą po plecach Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re: Polećcie mi książkę, 01.07.09, 23:44 Tak z zamkniętymi oczami, tylko słyszałam. Omijam takie przeżycia za bardzo wchodzę do środka a po spędzeniu kilku lat, niedaleko hematologii dziecięcej ni mam ochoty na wspomnienia. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: to kocham :) 05.07.09, 00:36 dużo! bardzo dużo w tym roku to okrągła cyfra,która powala mnie na kolana Odpowiedz Link
darima_ka Re: to kocham :) 05.07.09, 18:29 Nie czytałam ale skoro polecasz muszę przeczytać Odpowiedz Link
annrez Re: to kocham :) 07.07.09, 09:51 a ja skusilam sie na tak zachwalany "Dom na rozlewiskach "i jestem rozczarowana zdziebko Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: to kocham :) 23.10.09, 01:14 "Rewolucja mrowek" Bernard Werber - bylam przekonana, ze zadna juz ksiazka mnie nie poruszy, nie zdziwi, nie zaciekawi na tyle, by odlozyc inne sprawy i czytac, czytac,czytac... A jednak... --- "Żaden człowiek nie jest dostatecznie dobry, żeby rządzić drugim człowiekiem bez jego zgody. A jak wam się to nie podoba, to macie pecha. Pamiętajcie, że ja tu jestem prezydentem.”Abraham Lincoln --- Odpowiedz Link
trusiaa Re: to kocham :) 23.10.09, 08:07 Rewolucja... Daj niech Cie uściskam Mimblo Niezawodna - kolejna wspólna ulubiona książka, ale wiesz, że to trylogia jest? (Imperium mrówek, Dzień mrówek i Rewolucja m.) Cudo po prostu! Wciąga i zachwyca. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: to kocham :) 01.11.09, 14:50 Trusiu, jakze sie ciesze, ze podobnie czytamy ! Proponuje exlibris naszej forumowej Czytelni Odpowiedz Link
trusiaa Re: to kocham :) 23.10.09, 08:10 Teraz czytam "Moją ulubioną żonę" T. Parsons'a (autora min. "Mężczyzny i chłopca") - świetne pióro, znakomity obserwator życia. Wciąga. Odpowiedz Link
dunka_redunka Re: Polećcie mi książkę, 01.11.09, 15:28 "Ostatni wykład" - Randy Pausch Odpowiedz Link