farfalina 15.04.10, 12:21 czy ktoras z was leczy sama candide u dr?my mamy zajac sie sama candida u dr jak za 3 tyg wyniki na lamblie rowniez beda ok jakie jest leczenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farfalina Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 15.04.10, 20:25 a jaka chemia?nystatyna?juz ja bralysmy i stopien sredni nadal jest mimo mcznej diety,ale moze przy pasozytach nie ma co walczyc z candida tylko po wyleczeniu? Odpowiedz Link
oliwia244 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 15.04.10, 21:54 my mamy nestatynę, suplementy + dietę. strickte candidę (nie potwierdzoną badaniami) ale potwierdzoną bezwzlędnie na oko przez Dr. O zaczęłyśmy leczyć od soboty ostatniej. Odpowiedz Link
mammajowa Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 15.04.10, 22:54 dieta i suplementy tez ofc. poprzedniczka pytała jaka chemia. Odpowiedz Link
farfalina Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 16.04.10, 10:10 czyli ci dr widzial?jak mozna leczyc "cos"niepotwierdzone wynikami?? jesli np sa to zmiany skorne to przeciez niekoniecznie musi to byc candida,jest wiele innych przyczyn takiego stanu skory Odpowiedz Link
rich69 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 16.04.10, 12:23 Nystatyna wiele nie pomrze, nie jest wchaniana do organizmu i astosowanie jedynie na powierzchni blon sluzowych.Jest alergenem, osoby wrazliwe nie powinny dostawac tego leku.Lepszy i tanszy jest czosnek! Odpowiedz Link
kkasiapar40 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 16.04.10, 14:21 3 tygodnie temu bylam z corka u dr Ozimka, dr spojzal na mala i stwierdzil ze ma candide, owsiki i lambrie. Czytajac na forach o Ozimku mam wrazenie ze robi to nagminnie. Prosze was o wiecej informacji na temat Doktora Ozimka. Odpowiedz Link
antyka Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 16.04.10, 15:35 Bo jesli ma sie owsiki i lamblie, to candida jest na bank. Czesto nawet jest tak (bardzo czesto nawet), ze przy samych owsikach, czy lambliach, bez towarzystwa, jest candida. Jesli nie ufasz lekarzowi, to to niego nie chodz. Szkoda kasy. Poszukaj jakiegos, ktory Twoim zdaniem wzbudzi Twoje zaufanie. U nas postawil trafna diagnoze (potwierdzona badaniami). Dla mnie to fachowiec, no, ale ja jestem nieobiektywna, bo jestem szefowa jego fanclubu Odpowiedz Link
farfalina Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 16.04.10, 16:25 Chyba bedziesz musiala wyrobic sobie opinie o dr sama,tu niczego innego sie nie dowiesz poza tym,ze jest super! Odpowiedz Link
maplonska Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 17.04.10, 20:20 Hej, a ja muszę przyznac że mnie też troche to dziwi. To forum jest co prawda monotematyczne, więc logicznym jest że o innych osiągnięciach dr Ozimka nie ma tu mowy ale zastanawiający jest fakt że dr O. stwierdza ww choroby po samych oględzinach, przecież są inne choroby które wywołują skórne objawy?! Poza tym faktem wydaje się byc dobrym fachowcem ale rozmowa na jego temat nie ma racji bytu na tym forum ponieważ TO FORUM NIE JEST OBIEKTYWNE. Mamy tu szefową fanklubu, która zajadle broni INTERESÓW dr O. i nawet nie można porozmawiac o innych lekarzach bo zaraz Cię przegonią z tekstem prosimy nie reklamowac innych lekarzy. I TO WŁAŚNIE SPOWODOWAŁO MOJE WĄTPLIWOŚCI CO DO DR. O. Odpowiedz Link
kinga_owca Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 17.04.10, 21:01 do fanclubu mi daleko, ale dr O. jest JEDYNYM lekarzem który na słowa "a może to pasożyty" nie wybuchnąl śmiechem, nie pukal się w głowę i nie oznajmiał autorytatywnie że to: alergia, refluks, nietolerancja laktozy i w końcu dziecko tak ma... jest JEDYNYM z odwiedzanych przeze mnie lekarzy - specjalistów, sław, ordynatorów szpitali, który przejął się moim dzieckiem i postanowil je leczyć nawet jakbym chciała nie jestem w stanie zareklamowac innego specjalisty od pasożytów, bo takowego nie znam, a byłam u wielu... aha - moje dziecko nie ma żadnych objawów skórnych Odpowiedz Link
farfalina Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 17.04.10, 21:23 ja wlasnie najbardziej nie rozumiem rozpoznania u dr na "oko".U nas stwoerdzil w ten sposob 3 migdal ale u nas go nie ma a wracajac do grzyba...u nas ta wysypka ktora znow pojawila sie pare dni temu dziwi mnie bardzo,nigdy na dloniach wczesniej nie miala dopiero jak zeczelam leczenie tynidazolem,no ale wtedy wydawala mi sie zrozumiala ale teraz?nie mam zielonego pojecia(pisalam o tym na fprum alergie "gesia skorka",choc to o czym teraz pisze jest dodatkiem do tematu).Dziwne jest jeszcze to,ze owa wysypka na dloniach pojawia sie na wieczor a w dzien jest prawie niezauwazalna i nie dokucza malej...o co do cholery chodzi.zaczelam podawc wapno,xyzal nadal-od ponad mca Odpowiedz Link
mammajowa Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 18.04.10, 11:02 dr Ozimek też na oko widział u małego candidę (potwierdziły to badania - +++). tyle, ze obok wysypki widział inne objawy (m.in. labilność emocjonalna, opóźniony rozwój mowy...). dziewczyny od gęsiej skórki - czy leczyłyście w tym czasie przeciwgrzybiczo?(może reakcja na nystatynę? przy flukonazolu nie miał tak). przy okazji nam na skórę bardzo pomaga nowo odkryty krem lavery Odpowiedz Link
farfalina Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 18.04.10, 12:04 ja wg zalecen leczylam nystatyna po pierwszym czopku ale jak na taka reakcje to troche za pozno mi sie wydaje a co do brzozy to moze ktoras wie czy rzeczywiscie pylenie moze wplywac na stan skory?u nas to jest czeski film.juz nie pamietam czy pisalam wczoaraj tutaj czy na alergiach,ze ta wysypka,pokrzywka na dloniach wychodzi na wieczor.teraz jak dotykam jest suche ale nie widoczne.po kontakcie z woda ale wieczorem jest taki sam efekt jakby mala wlozyla rece w pokrzywy. Odpowiedz Link
antyka wysypki 18.04.10, 11:03 wydaje mi sie, ze wysypki, moga byc efektem pylenia cholernej brzozy. My wszyscy jestesmy zagluceni po uszy. Mala dodatkowo ma takie chropowate wysypki - niemalze na calym ciele. Jak sie nie poprawi w ciagu kilku dni, zrobie jej posiew kalu w bakbadzie, a potem pewnie pojdziemy do lekarza. Do kiedy pyli ta cholerna brzoza? Ktos wie? Odpowiedz Link
antyka Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 18.04.10, 11:01 Sama poprosilam pszczoleasie z forum emagiel, zeby przyszla na forum i powiedziala, ze wykryla lamblie i gdzie i jaki lekarz zaoaplikowal wlasciwa kuracje! Bo bylam w szoku, ze znalazla takiego lekarza i ze przepisal wlasciwy schemat leczenia (wszyscy domownicy, powtorki, dieta itp.). Wiec poprosilam, zeby podzielila sie swoja wiedza na forum, co z reszta zrobila. Wiec nie zarzucaj mi prosze, czegos, czego nie robie. Moglibysmy stworzyc liste takich lekarzy, ale ich po prostu nie ma! Wiele mam czyta forum i na tej podstawie idzie do lekarza i dyktuje mu schemat leczenia. Ja rozmawialam z wieloma lekarzami na temat lamblii. I tylko jeden (oprocz Ozimka), wiedzial, co to jest i jak sie to leczy! Byla to moja ginekolog, ktora prowadzila mi ciaze. Wiec sie nie dziw, ze wychwalam Ozimka pod niebiosa. Takich lekarzy jak on po prostu sie nie spotyka. Ale za glupote uwazam chodzenie do niego, placenie sporej kasy i podwazanie jego schematu leczenia. Ja bym szukala innego lekarza, serio. Bez zadnych zlosliwosci. Odpowiedz Link
maplonska Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 18.04.10, 23:07 Może i Antyko masz rację, ja miałam to szczeście, ze po lakarzach się nie nabiegałam bo szybko trafiłam na dr O. Nie podważam jego metod leczenia tylko dziwię stwierdzaniem choroby "na oko" - to mogą byc lata doświadczeń ale też pomyłki. Moje dziecko leczę dopiero 2 miesiące i od razu u Ozimka. W przychodni wspomniałam o candida i faktycznie zaproponowano mi wyłącznie 1 lek homeopatyczny - bez żadnej diety i probiotyków. Nie moge mówic jeszcze u nas o poprawie stanu zdrowia ale leczenie Dr O jest logiczne i mam nadzieję że skutek kiedyś przyniesie. Mimo że diety nie możemy trzymac się w 100% bo maluch za mały i na wiele rzeczy uczulony i poprostu rezygnacja np z gotowanej marchwi czy ziemniaka nie wchodzi w grę bo poza tymi warzywami je tylko brokuły i ogórki Słaby wybór. Odpowiedz Link
rich69 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 21.04.10, 12:06 Ja znam takiego lekarza ktory ma duza wiedze o pasozytach, o diecie i leczy homeopatycznie oraz lekami izopatycznymi.Jest to Dr.Leszek Podzierski ze Szczecina. Oczywiscie wstepnie mozna stwierdzic chorobe jak Ty to piszesz "na oko"-wlasnie medycyna chinska i ajuwerdyjska stosuje ta metode.Jezeli jest to lekarz homeopati klasycznej to potrafi wyleczyc jednym lekiem kilka chorob, do takiego leczenia trzeba miec wiele lat praktyki i postawic odpowiednia diagnoze, znalesc lek konstytucionalny. Zachowanie,wyglad,psychika sa brane pod uwage,mniej sie liczy czy paciet skarzy sie na paszyty,zoltaczke,nowotwory czy inne choroby.Reasumujac Homeopata Klasyczny leczy czlowieka a nie niszczy pasozyty, ktore po kilku tygodniach moga powrocic. Odpowiedz Link
christine5 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 30.04.10, 12:11 Zgadzam sie z toba, napewno jest wielu doskonalych lekarzy, wiec moze przestanmy tylko o dr Ozimek. Ja przeprowadzilam sie do Warszawy i szukam dobrego pediatry ale tu tylko o Dr ozimek. Co niestety budzi moje watpliwosci. Mysle ze fun kluby zostawmy w spokoju i badzmy obiektywne. Prosze was o polecenie dobrego pediatry na woli. Odpowiedz Link
nika.nika1983 Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 30.04.10, 13:30 Ja już dzieckiem nie jestem, ani dziecka jak na razie nie mam, więc do pediatry pójść nie mogę, a też mam problem ze znalezieniem dobrego lekarza. Byłam już u gastrologów i laryngologów, również mój lekarz 1 kontaktu na niewiele się przydaje niestety. Powiedział mi, ze tego się nie leczy... Chciałabym pójść do takiego dr Ozimka Przynajmniej wiesz, że jest taki jeden, który coś na ten temat wie Ja nie czuję żadnego wsparcia od strony lekarzy i czuję się bardzo osamotniona. Moze pojadę do lekarza którego poleca Rich... Odpowiedz Link
antyka Re: Jak dr Ozimek leczy candide? 04.05.10, 14:32 Jest jeszcze dr Kajwalt z Vegamedica, ale na jej temat bylo sporo krytycznych uwag (forum alergie). Swietna byla dr Mikołajewicz, ale niestety nie zyje Odpowiedz Link