olinininka 18.03.13, 09:11 Dzisiaj natrafiłam na wywiad z Donatanem (ksywka hip-hopowca). Ciekawa alternatywa imienia Donat (jak się później okazało (chyba?) nieistniejąca alternatywa. Dla mnie brzmi podobnie do Jonatana. I teraz pytanie czy w Polsce ktoś nosi takie imię? I co o nim myślicie? W sumie na dzień dzisiejszy spełnia kryteria: nie jest ośmieszające, nie jest zdrobnieniem, odróżnia płeć. Mi się podoba, ale tak bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezna_pani1 Re: Donatan 18.03.13, 10:50 Nie podoba mi się tak samo jak Donat i Donata; kojarzą mi się z pączkami z dziurką. Do 1994 roku odnotowano 3 razy: raz w latach 60-tych raz w 80-tych oraz raz w 90-tych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Donatan 18.03.13, 21:36 Pierwsze słyszę o takim imieniu i średnio mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Donatan 19.03.13, 15:58 Mnie kojarzy się tylko z owym hip-hopowcem. Chociaż etymologia mnie zupełnie nie przekonuje, to brzmieniowo Donatan odpowiada mi bardziej niż np. Oliwier albo Brajan. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Donatan 20.03.13, 14:27 Nie podoba mi się zupełnie, ale Jonatan tak Odpowiedz Link Zgłoś