Dodaj do ulubionych

Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko

17.02.12, 09:22
Witam no wiec chcialabym sie poradzic,chodzi o mego 22 miesiecznego synka,widze u niego opoznienie w rozwoju,straszy syn 3 latka(autyzm),mldoszy synek jest bardzo placzliwy,przebudza sie w nocy,dosc dlugo mial ograniczone menu do samego bebilonu Pepti,nie gaworzy,jego sktora na lokciach brzuszku jest sucha,szorstka,wykonywalismy badanie kalu wyszlo ze ma duzo bakteri protelietycznych,ze ma mega przerost candidy,(lekarka stwredzila ze ma zespol cieknageo jelita) w badaniach nie wyszly ani pasozytylanie lamblie,czy to mozliwe by jednak mial jakies chadzctwo w sobie? ze pasozyty moga byc przyczyna opoznienia?

juz sama nie wiem co robic,odrobaczac w ciemno?
Obserwuj wątek
    • mammajowa Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 10:53
      ja bym owszem odrobaczyła w ciemno ale podziałała kompleksowo: czyli pyrantelum 2x, potem zentem 2 x, potem flukonazol (schematem ozimka - u nas też był duży przerost candidy). oczywiście ostra dieta (synek z autyzmem też pewnie już ma bg, bm, bc). dietę mogę wysłać na maila. plus probiotyki i inne suplementy. jak nie pomoże (w co wątpię), można zacząć od innej strony. rozumiem, że obserwacja alergiczna jest cały czas?
    • mammajowa Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 10:54
      u nas po odrobaczaniu ruszyła mowa z kopyta.
      • komi1911 Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 11:34
        Bardzo dzi,ekuje za tak szybka odpowiedz! Chetnie skorzystam z twej diety podaje meila komi1911@tlen.pl

a moglabys rozpisac dokladnie schemat? jak i co dawkowac,ile tego? jak dlugo? nie mam lekarza zaufanego ktory chcialby zajac sie solidnie tym problemem a do Warszawy mam troche dalekouncertain

chce zabrac sie za odrobaczanie dwoch,musi cos w nich byc!

synek dostaje teraz Nystatyne dokladnie od tygodnia 3 razy dziennie po 1 kapsulce w dawce 1mln,Nystatyna jest "czysta" robiona na zamowienie w aptece z Sycowa,

mam jedno pudeleczko tzn fiolke Pyrantelum,mam rowniez jeszcze nie ruszany Vermox
        • igulcowamama Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 12:14
          Jeśli nie masz zaufanego lekarza, to opisz dokładnie swój przypadek Ozimkowi i chociażby mailowo się z nim skonsultuj. To wszystko są leki, których nie powinnaś dawać na własną rękę i sama sobie ustalać dawek. Tak uważam. Życzę zdrowia
        • mammajowa Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 12:40
          wyślę ci zalecenia ozimka dla dziecka 2,5r. wieczorem na maila. wcześniej raczej nie dam rady.
          • komi1911 Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 13:09
            jeszcze raz bardzo dziekuje!!

a czy dr Ozimek konsultuje sie np tylko poprzez meila? jest cos takiego jak wizyta na odległość??
            • igulcowamama Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 13:15
              Nie ma, ale Ozimek jest tak dobrym człowiekiem (bo nie wiem, jaki ma inny powód), że po prostu odpisuje na maile. Na pewno na odległość dziecka Ci nie zdiagnozuje, nie wypisze recept, ale rozwieje Twoje wątpliwości. No i jedna sprawa - to on jest lekarzem, nie my. Na dodatek jest autorytetem w dziedzinie robali. Ja bym się po prostu bała decydować o takich lekach na własną rękę. No ale może ja jestem "inna" - nawet z balsamem kapucyńskim pobiegłam do swojego pediatry, zapytać, czy mogę dać dziecku.
              • mammajowa Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 14:34
                igulcowamama: przecież te leki są na receptę i ktoś musi ją wypisać. czyli wizyta u lekarza musi być.
                • igulcowamama Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 14:42
                  No musi, jasne, ale widać komi nie ma zaufania do swojego lekarza, skoro o dawkowanie pyta tutaj. Dlatego może lepiej będzie, jeśli takie rzeczy ustali, chociażby mailowo, z innym lekarzem - np. z Dr. O.
                  • komi1911 Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 14:54
                    pisalam do doktora,nie pomoze nam bo po 1 musialby zobaczyc dziecko\ by moc cokolwiek stwierdzic,u siebie nie znalazlam zadnego lekarza ktory by podjal sie jakiejkolwiek interwencji,przeciez widac golym okiem ze malutki ma jakis problem,
                    znam duzo osob ktore odrobaczaj na wlasna reke,ale wlasnie nie kazdy wie jak to trzeba robic,a dac byle jak to tez nie jest dobrze,
                    • igulcowamama Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 14:57
                      no ale nie rozumiem jednej rzeczy - skoro masz te leki w domu, to znaczy, że ktoś ci je przepisał - może spróbuj zastosować się do zaleceń właśnie tego lekarza?
                      • komi1911 Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 15:04
                        tak przepisala mi je mam kolezankismile na moja prosbe
    • purch-awka Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 17.02.12, 20:47
      Mój syn jak był w mniej więcej tym samym wieku też wykazywał opóźnienia w rozwoju, był bardzo płaczliwy, również alergik Zaczęliśmy leczenie - odrobaczanie, dieta, oczyszczanie organizmu, bo do całej tej sytuacji przyczyniło się też u nas szczepienie Infanrixem w 19 m-cu życia. Po 2 miesiącach leczenia zaczął nadrabiać braki. Teraz ma 2,5 roku i w zasadzie nie odbiega od norm rozwojowych. Niedawno zaczął mówić. Wszystko go interesuje. To zupełnie inne dziecko. Także polecam odrobaczanie, ale w połączeniu ze środkami usuwającymi toksyny z organizmu. I dieta koniecznie.
      • komi1911 do purch-awka 17.02.12, 20:50
        moglabys napisac cos wiecej chodzby na mego meila komi1911@tlen.pl badz na gg 7998141 bede bardzo wdzieczna za kazda rade

• komi1911 do mammajowa 18.02.12, 08:12
      witaj,nie dostałam meila od Ciebie z zaleceniami,bylabym wdzieczna jagbym mogla spojrzec na nie,dziekuje
      • mammajowa Re: do mammajowa 18.02.12, 10:27
        wyślę jeszcze raz, nie wiem czemu nie doszło.
        • komi1911 Re: do mammajowa 18.02.12, 14:26
          nadal nie mamsad nie wiem czemu

ponawiam meila komi1911@tlen.pl
          • mammajowa Re: do mammajowa 18.02.12, 20:58
            wysłałam po raz 3, teraz z innego maila. oby przeszło.
    • komi1911 Re: Prosze o rade,pomoc.....22 miesieczne dziecko 20.02.12, 08:18
      Witam,dziękuje doszłosmile

chyba musze skoczyc jednak do pediatry po recepte dla siebie i meza,tylko czy mi wypisza
    • exit110 Przepis na sok odrobaczający 24.02.12, 06:26
      to może byc problem z pasożytami...

Czosnek POLSKI. 10 główek – nie ząbków, jeśli dla większej ilości osób to wiecej. Pokroić/ zmiażdżyć i zalac sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni i później również tak przechowywać. Sok podawać dzieciom przed snem 5 ml – można trochę rozcieńczyć (niedobre paskudztwo wink, dorosłym 10 ml. Można zjadać również czosnek z tej mikstury( dorośli). Stosować miesiąc. Nie więcej niż 2 razy w roku. Sok może mieć różną barwę, zależy to od czosnku w której porze roku robimy miksturkę. Sok nie może Wam sfermentować, bo zdarzył mi się i taki przypadek, ale chyba było wtedy za ciepło. Cały czas obserwować kał,a jak coś znajdziecie to oddać do badania...

Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy...
      Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie.

Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyć czyszczą nam portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !??
      Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić....

dodatkowo, w bardzo wielu przypadkach u dzieci ale nie tylko występuje włosogłówka. To nie prawda, że bytyje tylko w jelicie. Potrafi je przebijać i przenikac do tkanki podskórnej.Powoduje bóle nóg (w szczególności na odcinku między kolanem a stopą, "popękane" naczynka, rozdrażnienie, "złe" sny, niespokojny sen, bladość - powoduje anemię, szczekający kaszel, swędzenie skóry. Lek np. Vermox najlepiej podać w nów (faza księżyca) i robić kąpiele przeciwpasożytnicze z miodu i mąki, po lekach lub w pełni... Trudno ją usunąć samymi lekami bo przenika do organizmu. Nie słuchajcie, że to zabobony, bo tak piszą ludzie których poważne problemy zdrowotne nie dotyczą. Toksokaroza (glista psia, kocia) też może dawać podobne objawy. Choroba z piaskownic. Na to można zrobić badanie krwii w lepszym labolatorium. Pomagajcie SWOIM DZIECIOM bo nikt za Was tego nie zrobi...chyba, że wolicie aby lekarze faszerowali je sterydami, antybiotykami, itd, itd...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka