dlania 28.02.09, 11:46 Czy dawka 6 tabltek , po 2 dziennie, dla 7-latki, może być skuteczna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli.nek Re: Vermox 28.02.09, 17:13 jak powtorzysz za 10 dni znow kuracje Zentelem to byc moze. Odpowiedz Link
dlania Re: Vermox 28.02.09, 17:17 To napisze bardziej szczegółowo: Moja córka ma takie objawy, jak częste sikanie wieczorami, okresowo powracające + suchy kaszel niewiadomego pochodzenia. Badanie kału 2 razy nie wykazało pasożytów, ale lakrka przepisała ten vermox na wszelki wypadek. Więc pytanie: jak ja mam poznać po tych 3 dniach kuracji Vermoxem, że to były pasożyty? Czy juz po tym czasie będzie poprawa? Czy pogorszenie? Czy mam dawać ten Zentel w ciemno, licząc na skutki dopiero po tej drugiej kuracji? Mam w domu spore zapasy balsamu kapucyńskiego - może sie przyda? Odpowiedz Link
oli.nek Re: Vermox 28.02.09, 17:26 ja doswiadczenia mam takie - dodam, ze rok caly 2008 byl pod znakiem odrobaczania - ze po Zentelu pogorszenie jest gwaltowniejsze, po Vermoxie przychodzi pozniej i jest lzejsze. ale, oczekujac pozytywnego objawu odrobaczania, oczekiwalabym pogorszenia. a po kilkudniowym pogorszeniu oczekiwalabym polepszenia stanu zdrowia. i warto wybijac na przemian roznymi lekami, by walnac ze wszystkich stron wiedzac, ze paskudztwo uodparnia sie na lek lub jesli poprzedni nie zadzialal do konca, lub jesli akurat w przewodzie pokarmowym nie bylo pasozytow, bo w tym czasie przebywaly w innych narzadach. wiec vermox+zentel+vermox lub zentel+vermox+zentel. po balsamie kapucynskim u nas zmniejszyla sie grzybica ukladu pokarmowego, zniknal nalot na jezyku, stan skory delikatnie sie poprawil, wiec nawet wskazany jest po kuracji chemicznej. takie sa moje doswiadczenia. Odpowiedz Link
dlania Re: Vermox 02.03.09, 17:04 Mokrawy kaszel po przebudzeniu i wieczorem przy 3 dniu kuracji - to może byc objaw? Jesli tak to co teraz - czekac 2 tygodnie i potem druga kuracja czymś innym? Odpowiedz Link
oli.nek Re: Vermox 06.03.09, 11:10 "Jesli tak to co teraz - czekac 2 tygodnie i potem druga kuracja czymś in > nym?" ja bym tak zrobila. mokry kaszel moze byc objawem pogorszenia jak najbardziej. organizm wydziela toksyny po prostu poprzez sluz - to bdb sposob. moja cora przy pierwszym odrobaczaniu byla mega zasluzowana, wlacznie z ropa idaca oczami. pogorszenie wtedy (rok temu) trwalo caly miesiac a potem nagle wszystko sie cofnelo i cora ozdrowiala - zero kaszlu, zero kataru. obserwuj. gnijace pasozyty uwalniaja bakterie i wirusy w polaczeniu z przedwiosniem, moze po prostu zachorowac. Odpowiedz Link
farmacie Re: Vermox 09.05.20, 10:25 Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów, data wazności jest bardzo długa. Pozostała nadwyżka po leczeniu. Basia tel. 785 597 308 Odpowiedz Link