Dodaj do ulubionych

Inwazja na Irak w 2003 roku byla sluszna.

13.05.13, 04:20
Obalenie satrapy Saddama Husajna byla w interesie USA i calego cywilizowanego swiata i samych irakijczykow.
Saddam byl nie tylko dyktatorem, ale nieleczonym psychopata morderca i bandyta, ktory wymordowal 2 000 000 ludzi. Wiezil i torturowal wlasnych rodakow i jest odpowiedzialny za zbrodnie przeciwko ludzkosci. Wywolal dwie wojny, uzyl broni chemicznej i wspieral islamskich terrorystow dajac im srodki finansowe i schronienie.

Do czerwca 2006 roku sily koalicji znalazly ok. 500 sztuk pociskow z bronia chemiczna i 55 galonow z gazem, ktory mogl usmiercic miliony. W tym miejscu nalezy wyroznic polski wywiad, ktory znalazl w Iraku kilkanascie glowic bojowych z bronia chemiczna.

Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Inwazje , ktore byly sluszne 13.05.13, 04:33
      przypomne aritmusowi sluszne inwazje:
      mord 50 milionow Rosjan przez bolszewikow
      zaglodzenie 10 milionow ukraincow.
      1939 - najazd nazistow i bolszewikow na Polske
      Anschluss Czechoslowacji i Austri.
      Wchloniecie Palestyny.

Te miliony ofiar Saddama wynikly poprostu z wojen Busha starego i Clintona, oraz wojny z Irandem , ktora wynikla z podjudzenia przez dawnego sojusznika Saddama, pozniejszego wroga Saddama, a obecnego mecenasa. W tem sposob mozna Polske obwinic za wszystkie straty w czasie 2 wojny swiatowej. Jak widac Aritmus ma dobra glowe do statystyski i przekretow.
      • aritmus Udowodnij, ze nie mam racji. 13.05.13, 04:36
        To dla ciebie proste, prawda?
    • j-k Tez tak myslalem 10 lat temu. 13.05.13, 05:08
      i z latwoscia znajdziesz moje wpisy na foro sprzed dekady...
      w miedzyczasie zmienilem zdanie...

kosztowala ona Ameryke 3.000 mld dolarow.
      te same cele mozna bylo osiagnac za 1/5 tej ceny
      stosujac tylko BLOKADE ekonomiczna i militarna.

Dr. J.K.
      ekonomista.
      • misterpee Re: czym wojujesz od tego zginiesz 13.05.13, 05:12
        Przyjdzie kryska na Matyska. Juz w tej chwili economia idzie na dno, dzis dzien matki i nastepny terror w New Orleans.
      • aritmus Masz prawo do zmiany zdania. 13.05.13, 05:50
        Jak to mowie: Tylko krowa nie zmienia pogladow? Byc moze, ze koszt wyniosl 3 000 mld, chociaz ja czytalem, ze to "tylko" 861.
        Czy nie sadzisz, ze kiedy George W. Bush odchodzil z urzedu, Irak byl juz zupelnie innym, lepszym krajem?
        Mial juz przeciez wlasny demokratycznie wybrany rzad, administracje, silna armie i sily bezpieczenstwa. Mial rowniez nowe prawo, wolne media, a iracka ropa osagnela najwyzszy poziom wydobycia w historii tego kraju - 3 mln barylek dziennie.
        Stworzono przeciez nowe panstwo od podstaw, z jego najbardziej liberalna na Bliskim Wschodzie konstytucja i panstwo jest pomimo plagi terroryzmu najszybciej rozwijajacym sie krajem w regionie - poza Izraelem.

Cos sie tam jednak zmienilo.
        • 5magna Re: Masz prawo do zmiany zdania. 13.05.13, 07:12
          www.globalresearch.ca/author/global-research
        • darekvtb Re: Masz prawo do zmiany zdania. 13.05.13, 08:15
          "Cos sie tam jednak zmienilo"

Owszem, zmienilo.. :-)))
          Poniewaz lubie podrozowac i podoba mi sie BW, to szukalem firmy turystycznej ktora by mi zorganizowala wycieczke do Iraku. W Iranie juz bylem (16 dni, 7 miast i.. wszystko za 1300$). Dostalem kilka propozycji (bylem na targach turystycznych gdzie do Moskwy przyjechali nawet Irakijczycy). Najtansza propozycja to: 7 dni za 2800$. Grupa 4-6 turystow dostaje calodobowa uzbrojona obstawe. W hotelach nie wolno wychodzic na balkony. Nie wolno stac w otwartych oknach. Zona jak to przeczytala to kategorycznie mi zabronila..
          Ale bedac w Iranie jezdzilismy swobodnie po calym kraju. Jest bezpieczniej niz w Europie. Zadnej obstawy nie mielismy. Sami bralismy taxi i jezdzilismy dokad sie nam chcialo. Razem ze mna podrozowala doktor historii. Ona zdazyla odwiedzic Irak jeszcze przy Saddamie - tanio i bezpiecznie. Ja, niestety juz nie zdazylem przed zdemokratyzowaniem tego kraju..
          • aritmus Kazdy widzi to, co chce. 13.05.13, 13:15
            Ostatnie wakacje spedzilem a Austrii. Tydzien we Wiedniu i tydzien w Polnocnym Tyrolu.

Duchowe przezycia, wyjatkowa kuchnia i duzo swiezego powietrza. Ceny na srednim europejskim poziomie.
            • darekvtb Re: Kazdy widzi to, co chce. 13.05.13, 14:07
              Ostatnie wakacje spedzilem w Chinach. 23 dni, 7 hoteli - 6 miast (Chiny,Makao, HongKong), przeloty Moskwa-Szanghai-Guangzou, 3 razy pociagiem, raz - barka i powrotny lot Sanya-Szanghai-Moskwa. Wszystkie hotele + wszystkie przejazdy\przeloty kosztowaly mnie 1500$.

Ile by mnie to kosztowalo w Europie?
              A w styczniu bylem w Neapolu - brud, smrod i ubostwo. Dzikie bazary, zlodziejstwo i mrowie murzynow.
              • aritmus No i jaki wniosek z tej nauki mozna wyciagnac? 13.05.13, 14:43
                Ciekawe, doprawdy ciekawe.
                • darekvtb Re: No i jaki wniosek z tej nauki mozna wyciagnac 13.05.13, 14:56
                  Poniewaz podrozuje po Europie i Chinach juz 7 lat to moge zauwazyc oczywista dynamike:
                  - Chiny staja sie coraz bardziej atrakcyjne turystycznie
                  - Europa zaczyna gnic, poczynajac od poludnia..
                  • aritmus Normalnosc. 13.05.13, 15:18
                    Ja rowniez zwiedzam swiat, co wcale nie oznacza, ze musze podzielac twoje zainteresowania i skojarzenia i to jest oczywiste. Pewne zakatki swiata darze sentymentem i one budza we mnie chec ich poznania. Inne sa mi duchowo obce i nie mam najmniejszej ochoty je zwiedzac nawet gdyby mi zaoferowano wycieczke za free.
                    • 1blueelvic Re: Normalnosc. 22.06.13, 13:18
                      /Users/leszek/Pictures/iPhoto Library/Modified/2004/2004-04-01/i899351.jpg
    • br0fl0vski Re: Inwazja na Irak w 2003 roku byla sluszna. 13.05.13, 14:49
      co za intelektualne rzygowiny. na forum przybyl nowy psychopata
      • 5magna Re: Inwazja na Irak w 2003 roku byla sluszna. 13.05.13, 15:17
        Inwazja na Iran by byla jeszcze sluszniejsza......

www.globalresearch.ca/good-bye-dubai-bombing-irans-nuclear-facilities-would-leave-the-entire-gulf-states-region-virtually-uninhabitable/5334737
      • aritmus Mam prawo do takiego osadu. 13.05.13, 15:20
        Jezeli sie nie podoba to sp.dalaj jak mawial wujek Staszek. Proste. Psychopata wyznajacym teorie spiskowe jestes od dawna.
      • desant78 Ciagnie durnia do rzygowin. 13.05.13, 15:22
        Smrod innosci ciebie wabi.
        • 5magna Re: Ciagnie durnia do rzygowin. 13.05.13, 15:31
          A co myslicie o inwazii na Iran? Chyba czekacie na to niecierpliwie......
    • wojciech.2345 CIA to partacze 13.05.13, 15:37
      Krytykowałem napad USA na Irak.
      Saddam robił wszystko by przekonać Iran, że ma mnóstwo
      broni masowego rażenia.

A CIA w to uwierzyło.
      Niestety.
      • 5magna Re: CIA to partacze 13.05.13, 15:42
        Ty uwierzyles nie CIA.....
    • tojabogdan Белеет пaру 13.05.13, 21:15
      wątku, jak ten samotny biały żagiel w otchłani, ostatni, który jest przekonany o racji pijanego busha, który dał się poduścić swemu vice (czyli dicka cheney od haliburtona) i rumsfelda (specjalistę od gazów bojowych i geszeftów z sadamem tutaj)). Ale od dawna nawet te wymienione figury już nie są o tym przekonane.
      Powinno wziąć cię pod ochronę.
      • tojabogdan ale mi cenzor uciął piękny tytuł oryginału 13.05.13, 21:17
        Белеет пaрyc oдинoкий
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka