05.06.14, 11:42
są takie, że wysokie gremium uczonych mężów i niewiast nie znalazło w Jaremce nic a nic, co by mu przeszkadzało jeść. Miał być refluks, nie ma; miały być wady anatomiczne, nie ma; miał być problem z połykaniem, też nie ma. Ma tylko reakcję obronną w buźce, spowodowaną czy tym, że ktoś mu kiedyś wpychał coś na siłę, czy tym, że mu za długo nie pozwalano jeść buźką. To się likwiduje pilnym ćwiczeniem, co czynimy. Przeciery, kaszki, zupki, nowe smaki!

Banan tak, jarzynowa nie. Moja krew smile

Poza tym nabił 7 kg i umie się odwracać na brzuch, a i siedzenie coraz lepiej wygląda smile

Póki co kwitniemy w szpitalu i jeszcze pokwitniemy, w zależności od smyka postępów jedzeniowych.
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Wieści 05.06.14, 12:37
      yoma napisała:

> Ma tylko reakcję obronną w buźce, spowodowaną czy tym, że ktoś mu kiedyś wpychał coś na siłę, czy tym, że mu za długo nie pozwalano jeść buźką. To się likwiduje pilnym ćwiczeniem, co czynimy.

a nie prościej zabrać do dobrej knajpy?smile
      • yoma Re: Wieści 05.06.14, 15:53
        Zwłaszcza że jest naprzeciwko kapitalna knajpka, paru chłopaków z zacięciem bawi się kuchnią orientalną. Trochę Chin, trochę Tajlandii, trochę Indonezji, niebo w gębie, a ceny o zł-2 zł wyższe niż w byle wietnamskiej budzie. Trzeba było z dzieckiem do szpitala przyjechać, żeby fajną knajpkę znaleźć smile
    • zaba_300 Re: Wieści 05.06.14, 14:08
      O, Yoma, jak dobrze, że się odzywasz. Już się martwiłam jak cholera. To wieści pozytywne, na pewno szybko załapie, że niektóre żarełko jest pyszne! A w tym szpitalu da się odpocząć? Czy zasów masz jak w domu?
      • yoma Re: Wieści 05.06.14, 16:01
        Powiem w tajemnicy, że psychicznie odpoczywam. Owszem, opieka nad dzieckiem, owszem, niewyspanie. Ale tylko opieka i tylko niewyspanie...

A też mi tak dobrze, bo jestem sama, tylko z trójką wrzaskunów. Jedno dziecko przywieźli ludzie z pogotowia rodzinnego i musieli wracać do reszty dzieci, przy drugim matka nie nocuje. W większej sali pełnej matek byłoby mi gorzej.

Wiecie, że prxywilej nocowania przy dziecku jest odpłatny? Zjadło mnie. Jeszcze wam potem napiszę o leżakach.
    • aankaa Re: Wieści 05.06.14, 14:49
      super wieści, tak trzymać !
      • wiesia.and.company Re: Wieści 05.06.14, 15:15
        No to idzie w bardzo dobrym kierunku smile A ćwiczenia z cierpliwego przełamywania barier psychicznych to macie opanowane, każdy dobry właściciel kota tak ma wink
        • yoma Re: Wieści 05.06.14, 15:56
          No i karmię go teraz po palcu jak chorego kota smile
          • mitta Re: Wieści 06.06.14, 08:09
            yoma napisała:

> No i karmię go teraz po palcu jak chorego kota smile

To dawaj mu na tym palcu różne smaki, jak trafi na swój, to nauka pójdzie, jak z płatka.
            Cieszę się z dobrych wieści - tak trzymać. A spanie na leżakach w CZD przerabialiśmy, a właściwie teściowa się poświęciła, bo ktoś musiał robić na chleb.
            • yoma Re: Wieści 06.06.14, 16:45
              Daję. A leżaki wtedy wypożyczało się jeszcze w szpitalu czy już u prywatnej inicjatywy?

Haruje człowiek całe życie i nic z tego nie ma, a wystarczyło nakupić leżaków smile
              • mitta Re: Wieści 06.06.14, 17:04
                yoma napisała:

> A leżaki wtedy wypożyczało się jeszcze w szpitalu czy już u prywatnej inicjatywy?

Zdaje się, że przynieśli jakiś rozklekotany szpitalny, ale pierwsze noce spędziła w fotelu. Pod koniec załapała się na jakiś pokoik.
                • yoma Re: Wieści 06.06.14, 22:12
                  A idzis. To teraz jest tak, że nie wolno spać na fotelach, kocach, karimatach, materacach czy polówkach, wolno tylko na leżakach. Kiedyś była w szpitalu wypożyczalnia leżaków, ale już nie ma. Za to po drugiej stronie ulicy wali po oczach szyld WYPOŻYCZAM LEŻAKI DO SPANIA W CZD. 1000 dzieciaków w szpitalu, niech będzie 750 rodziców, każdy co najmniej 2 nocki, dycha za dobę...

Haruje człowiek jak dziki i nic z tego nie ma, a wystarczyło nakupić leżaków smile
                  • stacie_o Re: Wieści 08.06.14, 20:47
                    A to i tak macie luksus. W krakowskim prokocimiu, spać na czymkolwiek nie wolno, albowiem wszelkie leżaczki, karimaty, krzesła rozkładane są siedliskiem bakterii i potencjalnym źródłem epidemii. Wniesienie takiego sprzętu grozi zakazem odwiedzania dziecka. Żeby było śmieszniej, na cały szpital przewidziano dla rodziców 2, słownie dwie, toalety....
    • zew-is Re: Wieści 05.06.14, 19:30
      Super wieści, bardzo się cieszę.
    • stacie_o Re: Wieści 05.06.14, 21:33
      Zdrówko Jaremka. Yoma, dałaś synowi najlepsze imię ever!
      • yoma Re: Wieści 06.06.14, 16:46
        A mógł być Kewin, nie? wink
        • stacie_o Re: Wieści 06.06.14, 22:02
          Dżejson Majkel.
          • yoma Re: Wieści 06.06.14, 22:13
            Ambroży, Atanazy...
            • olinka20 Re: Wieści 06.06.14, 23:29
              Nie nabijac sie tongue_out
              JAremka jest ekstra big_grin
              • yoma Re: Wieści 07.06.14, 08:52
                Dzięki smile
                • niutaki Re: Wieści 07.06.14, 12:52
                  No takie wiesci to ja lubiesmile idzie ku dobremu. Prosze ode mnie wycalowac tego malego przystojniakakiss jakies foto <pyta_niesmialo> moze bedzie chwilka zeby zrobic? Maluchy tak szybko sie zmieniaja...
                  • yoma Re: Wieści 07.06.14, 13:03
                    Fotów dużo, ale telefonem nie umiem wrzucać. Jak mi się będzie nudziło, to spróbuję.
                    • esimona Re: Wieści 07.06.14, 23:51
                      Jaremka - świetne imię i bardzo praktyczne. Jak będzie starszy i Ci podpadnie to będziesz mogła mówić nie JAremka a ONremka.
                      Zdrówka życzę i szybkiego odwrotu od leżaków.
                      • yoma Re: Wieści 08.06.14, 17:09
                        smile Mójsynremka. Todzieckoremka smile

Dzięki, zwłaszcza że już mam dziurę w kręgosłupie, bo temu leżaku rura od stelaża wystaje.
                        • aniak68 Re: Wieści 25.06.14, 11:01
                          Zawsze ,ale to zawsze ,podobało mi się imię Jarema i Jeremi , zazdraszczam posiadania osobnika do nadania takiego pięknego imienia.Kręgosłup cenna rzecz, może już ta rura ,nie będzie cię długo uwierała fizycznie i finansowo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka