Dodaj do ulubionych

Moja pralka

24.05.15, 10:56
Na cudownym spotkaniu u Wadery radziłam się, jaką pralkę kupić, bo stara zaniemogła. Mój Tata obiecywał wprawdzie, że zajrzy do niej i może uda się ją naprawić, ale nie wierzyłam. Ani że stanie się to szybko, ani że się uda. No i... muszę odszczekać (odmiauczeć?): wczoraj Tata był u mnie, doszedł przyczyny usterki (przerdzewiałe łożysko), zreanimował pralkę chwilowo - do czasu kupna nowego łożyska. Mój Tata jest po prostu mistrzem świata, o czym chcę wszem i wobec zawiadomić. smile I oczywiście podzielić się radością, jaką czuję na myśl o planowanym praniu : )))))
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Moja pralka 24.05.15, 12:49
      No, jest to tez powód do radościwink
      Gratuluję Taty złotej rączki.
      • zaba_300 Re: Moja pralka 24.05.15, 15:00
        Brawa dla Taty!
    • mysiulek08 Re: Moja pralka 24.05.15, 15:03
      Taki Tata to skarb smile

Nasz pralka tez juz dokonuje zywota, cieknie jak tylko sie jej filtr wyczysci smile i podmaka servico Grubsonow. MD zagladal, wyglada na to, ze juz biedula koroduje (elektrolux robiony w Brazylii), dzielnie nam sluzyla 12 lat.

Jutro przyjezdza nowka, a ta pojdzie sobie na spokojna emeryture na tylny taras, bedzie prala kocie kocyki smile tam moze cieknac do woli smile
      • panna_beata Re: Moja pralka 24.05.15, 15:14
        Tata potrafi naprawdę wszystko. smile Tylko musi chcieć. I sprawa zazwyczaj musi się odleżeć. tongue_out
        • dorcia1234 Re: Moja pralka 24.05.15, 16:39
          mój ojciec też wszystko potrfił ale już go nie ma.
          A moja pralka dokonała żywota w spektakularny sposób. Popełniła samobójstwo otwierając drzwiczki podczas prania- oczywiście otworzyła je w dół- to była pralka ładowana od góry. Nie było sensu naprawiać. Chwilę później zywota dokonała jej rówieśnica lodówka- obydwie miały 15 lat. Gratuluję taty złotej rączki.
          • esimona Re: Moja pralka 24.05.15, 19:43
            No to uwolniłaś się od problemu. A tak na wszelki wypadek oglądaj pralki u znajomych, w internecie i w sklepach, bo naprawione przedmioty bywają złośliwe. Warto wiedzieć jakie są nowości, jakie marki są warte uwagi i jakie są Twoje wymagania w stosunku do następnej pralki.
            Brawa dla Taty.
          • yoma Re: Moja pralka 25.05.15, 17:27
            Przebijam

moja pralka popełniła samobójstwo wywalając korki w całym domu, i to tak, że trzeba było ciupasem jechać po nowe bezpieczniki (a te wywalone i tak były nowe, takie, co się tylko wajchę przerzuca. Przepaliła wszystkie). A w domu Jaremka wiszący na koncentratorze tlenu, na prąd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka