malagracja 12.02.09, 20:45 W tym wątku opisujemy pończochy firmy Veneziana. Obojętnie, czy będziemy zadawać pytanie czy recenzujemy pończochy, proszę o wpisywanie w temacie nazwy pończoch oraz tego czy są samonośne czy do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malagracja AR COSTINA II - SAMONOŚNE 15.02.09, 15:38 Mając 172cm wzrostu wzięłam rozmiar 3/4 (sięgają pod pupę) ale mogłabym też śmiało wziąć rozmiar 1/2. Nie są to pończochy eleganckie, ale dzięki bawełnie świetnie się nadają na zimę. Bardzo podoba mi się welurowa koronka, gdyż przy grubej pończoszce sprawia wrażenie bardzo subtelnej i delikatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja AR FIONA - SAMONOŚNE 15.02.09, 15:40 Posiadam 2 pary tego modelu: czarną i grafitową. Są kryjące (ale nie idealnie), ale krótkie. Rozmiar 3/4 przy wzroście 172cm naciągam w okolice wysokości 3/4 uda. Koronka średnio mi się podoba, bo gryzie a wzór też nie jest za ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_grubasia Do pasa - jaki rozmiar? 24.03.09, 22:32 Nie wiem jaki wziąć rozmiar: 175 cm wzrostu, udo 54 cm w miejscu, do którego chciałabym żeby sięgały (jakieś 2/3 uda) Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: Do pasa - jaki rozmiar? 25.03.09, 18:55 fiziaponczoszanka.blox.pl/2009/01/Ponczochy-do-pasa-Veneziana-Calze.html tutaj malagracja opisała je; ja kupiłam, przy wzroście 170cm sięgają do 2/3 uda, co mnie absolutnie nie satysfakcjonuje; moim zdaniem nie są aż tak szerokie, a mam 53-4cm w udzie,więc nie aż tak dużo; poza tym wyglądają nieelegancko na nodze, wiem,że przy zwykłych pończochach(nienylonowych)nie można mówić o wybarwieniu ale tutaj wygląda to fatalnie, raz ciemniej, raz jaśniej, żal mi tych 10 zł...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
monissska Re: Do pasa - jaki rozmiar? 26.03.09, 21:54 kupiłam rozmiar 4; gdzie mi wcięło;/ Odpowiedz Link Zgłoś
frisches_blut Re: Do pasa - jaki rozmiar? 05.07.10, 13:58 Ja na długość nogi do kroku 83 cm (wg tabeli rozmiar 4) i obwód uda 53 cm (wg tabeli rozmiar 2) kupiłam kompromisowo 3 i sięgały do połowy uda; gdybym chciała je nosić jako długie, musiałabym wziąć 4 (w pończochach Calze, innych z Veneziany nie miałam). Odpowiedz Link Zgłoś
mirazuza Re: VENEZIANA 04.11.09, 16:32 Pragnę i ja przyłączyć się do tej dyskusji i zaproponować bardzo dobrą włoską firmę LEVANTE oraz inną, z dużymi już tradycjami, a mianowicie angielską ELBEO. Czasem uda mi się kupić lekko stymulujące i poprawiające krążenie w nogach pończochy LEVANTE 40DEN lub 70DEN i muszę powiedzieć, że zarówno te pierwsze jak i drugie z wymienionych powyżej spisują się znakomicie. Posiadają one splot, który posiada fachowe określenie "plaster miodu". Jest to dość duża siateczka, która bardzo dobrze się naciąga, posiadają one też dość szeroką manszetę, tak że można je dobrze zapiąć. Są to pończochy z lekkim połyskiem i wyglądają na nogzch naprawdę wspaniale, tym bardziej że produkowane są w różnych kolorach do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
mazeq Re: VENEZIANA 14.01.10, 03:29 jak wygląda kwestia jakości następujących pończoch veneziany: - Anette - Alessandra - Paris - Desiderio? będzie wdzięczny za informacje Odpowiedz Link Zgłoś