Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    26.02.09, 21:11
    Ja bardzo przepraszam, pytanie jest może i głupie, ale naprawdę nie wiem: w jaki sposób korzysta się z toalety, kiedy ma się na sobie pas do pończoch? Odpina się żabki? Ściąga się całość razem z majtkami? Moja mama i babcia zgodnie twierdzą, że one nosiły majtki na pasie, więc nie było problemu, ale na wszystkich zdjęciach jest odrotnie. Sama chętnie porzuciłabym znienawidzone rajstopy, ale rzecz się rozbija o imponderabilia:)
    Obserwuj wątek
      • malagracja Odpowiedz :) 26.02.09, 21:18
        Mozesz zrobic wlasnie ta sztuczke z majtkami na pas ;) Znam wiele dziewczyn,
        ktore wlasnie tak robia. Ja stosuje dwa inne wyjścia.
        Pierwsze to, że zakładam stringi - czasami wystarczy przesunąć je na bok. Drugie
        wyjście, to odpinam tylnie żabki i wtedy wszystko udaje mi się zsunąć :)

Na zdjeciach pas jest na majtkach, bo chyba tak jest w wiekszości przypadków
        ładniej :-)
        • joankb Re: Odpowiedz :) 26.02.09, 21:20
          A trudno byłoby rozpiąć i zdjąć pas?
          Chyba już wiem dlaczego ludzkość wymyśliła rajstopy...
          • malagracja Re: Odpowiedz :) 26.02.09, 21:33
            Ja mam pas wciągany. Ale to chyba nie ma różnicy.

Masz 3 podwiazki na 1 nodze: z przodu, z boku i z tyłu. Zeby zdjac majtki musisz
            odpiac tylko ta tylnia :-)

A pasem sie nie przejmuj, nic mu sie nie stanie podczas zalatwiania sprawy w
            toalecie :-)
        • monissska Re: Odpowiedz :) 27.02.09, 14:15
          z tym odpięciem tylko tylnych żabek to mnie zaskoczyłaś! zupełnie o tym nie
          pomyślałam. dobre rozwiązanie!
          noszenia majtek na pas sobie nie wyobrażam, a stringi też nie zawsze pasują czy
          chcę założyć - no ale odpiąć tylne żabki - dam radę:P
          • malagracja Re: Odpowiedz :) 27.02.09, 14:19
            Mi tez nie zawsze pasuja, ale zobaczylam, ze takie szersze (thong) sa calkiem
            niezle, pod warunkiem, ze sa niskie :-)
            • monissska Re: Odpowiedz :) offtop 27.02.09, 14:34
              też thongi kocham:) ale bardziej koronkowe majtki:P nawet takie z targu za 5 zł
              - wtedy nie żal jeśli się podrą za jakiś czas:P nie takie pełne ale znowu nie
              tak wykrojone jak thongi.

mam nadzieję,że te tylne żabki przypnę z powrotem:D bo to z nimi mam największe
              problemy zawsze:P
              • malagracja Re: Odpowiedz :) offtop 27.02.09, 14:40
                Ja robie to na stojaco: wyciagam noge to tylu, rece wyciagam tez do tylu i jakos
                jest :D
      • pinupgirl_dg Re: Pytanie 26.02.09, 21:57
        Zależy, ja raczej noszę majtki na pasie albo rezygnuję z majtek. Można też robić
        tak jak pisze malagracja - czyli stringi albo odpinanie żabek. Bardziej
        rozciągliwe pasy można po prostu ściągnąć.

A co do zdjęć to najczęściej pas jest na majtkach bo to często zdjęcia
        reklamujące pasy :). Ale np na zdjęciach firmy Cleopatra, która produkuje całe
        komplety można oglądać pas założony zarówno pod jak i na majtkach.
        • karolgaw Re: Pytanie 26.02.09, 22:14
          Bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi:) Pomysł z odpinaniem tylnej żabki przemawia do mnie. Jakoś to noszenie majtek na pasie wydaje mi się wątpliwe estetycznie. Może rzeczywiście kupię sobie pas? I jakieś fajne, kryjące pończochy:)
          • malagracja Re: Pytanie 27.02.09, 11:43
            Ja tez bym nie zalozyla majtek na pas, dlatego wykombinowalam odpinanie tylnego
            zapiecia :)
            Pochwal się później pasem :)
      • klymenystra Re: Pytanie 27.02.09, 07:54
        Ja rozpinam pas (bo nie mam wciaganego). Mam zamiar jednak sprobowac z majtkami
        na pasie :)
      • pana.cotta Re: Pytanie 27.02.09, 23:04
        na pomysl rozpiecia tylnych zabek nie wpadlam, genialny malagracjo!

ja nosze czasami stringi/thongi na pas, bo jakbym miala sikajac w krzakach, co
        sie czasami zdarza jednak, rozpinac pas lub zabki to by mnie chyba szlag trafil.
        i ponczochy pewnie tez ;) chociaz kiedy podejrzewam, ze taka sytuacja moze
        zaistniec to wkladam jednak samonosne. na codzien nie zalatwiem swoich potrzeb
        pod drzewami ;))
        zwyklych majtek nie wkladam na pas. ale moznaby sobie sprawic takie nylonowe
        pantalonowe majtki przezroczyste, na pasie wygladaja bosko.
        • pinupgirl_dg Re: Pytanie 27.02.09, 23:11
          Coś w tym stylu mi się podoba:

www.pandoraschoice.com/ekmps/shops/pandoraschoice/images/narrow_suspenders_h.jpg
          ew te wszystkie słodkie falbanki z pandoras moim zdaniem lepiej wyglądałyby na
          pasie.
          • monissska Re: Pytanie 27.02.09, 23:24
            fajne, ale fajniejsze by były takie bardziej przylegające - wielkością i krojem
            trochę większe niż figi; tylko już widzę jakby wyglądają moja skóra na
            pośladkach po dniu noszenia takich majtek;(
            • malagracja Nie offtopujemy! 28.02.09, 11:59
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=87565&w=91983841
          • pana.cotta Re: Pytanie 01.03.09, 23:56
            szew fatalny..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka