ford.ka 02.05.10, 21:30 Wygląda jak facebook dla naukowców. Jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megaborsuk2000 Re: www.academia.edu 02.05.10, 22:54 Dobry sposób na solidną, darmową stronę akademicką ze zgrabnym adresem. No i podoba mi się, że pisze, kto cię googlował i co wpisywał do wyszukiwarki. Ogólnie podejrzewam, że fejsbuka nie przebije, ale idea niezgorsza. Odpowiedz Link
zimnozimno1 Re: www.academia.edu 03.05.10, 10:19 ''No i podoba mi się, że pisze, kto cię googlował i co wpisywał do wyszukiwarki'' A po co Ci taka wiedza? :)) Naprawde to dziala? Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: www.academia.edu 03.05.10, 13:06 zimnozimno1 napisała: > ''No i podoba mi się, że pisze, kto cię googlował i co wpisywał do > wyszukiwarki'' > > A po co Ci taka wiedza? :)) Naprawde to dziala? No, wiesz, jak ktoś trafi na Twój profil z wyszukiwania +"illegal software download", jest to bardzo wartościowa informacja :>. Odpowiedz Link
megaborsuk2000 Re: www.academia.edu 03.05.10, 19:32 No nie dowiesz się, że cię Jan Kowalski googlował, ale jest statystyka, ile osób z jakiego kraju (pewnie z jakich Googli?). I co wpisywały w polu wyszukiwania. Poza łechtaniem próżności to jest oczywiście ważne dlatego, że pokazuje, czy i w jaki sposób twoja działalność interesuje ludzi na świecie. Odpowiedz Link
zimnozimno1 Re: www.academia.edu 04.05.10, 09:52 Zabawne to googlowanie. Szukalam telefonu do mamy, i natknelam sie przypadkiem na forum, gdzie ktos napisal ze jest mega podniecajaca. Pokazalam jej to, ale sie cieszyla :) Odpowiedz Link
pr0fes0r Re: www.academia.edu 02.05.10, 23:23 Póki co aktywności tam nie za wiele, a istnieje już od paru lat. Odpowiedz Link
d1g Re: www.academia.edu 03.05.10, 00:50 Z mojego doswiadczenia duzo popularniejszy wsrod naukowcow jest www.mendeley.com/, choc glowne zastosowanie troche inne. Odpowiedz Link