paweloo18 16.05.10, 22:13 Czy mógły mi ktoś powiedzieć czy trudno jest sie tam dostac na lekarski? I czy pisze sie jakies wstepne egzaminy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysterious1988 Re: AKADEMIA MEDYCZNA W LUBLINIE 16.05.10, 22:20 moze zajrzysz na strone uczelni i sam przeczytasz? dla przyszlego studenta medycyny czytanie ze zrozumieniem nie powinno byc duzym wyzwaniem :-) Odpowiedz Link
paweloo18 Re: AKADEMIA MEDYCZNA W LUBLINIE 16.05.10, 22:55 szukałem na stronie akedemi medycznej ale tam nic o tym nie pisze:) przynajmniej tego nie znalazłem. Odpowiedz Link
dala.tata Re: AKADEMIA MEDYCZNA W LUBLINIE 16.05.10, 23:07 no to rzeczywiscie zadanie jest trudne i byc moze przekracza twoje sily! sprobuj jednak ustalic numer telefonu dziekanatu, zlokalizuj najblizszy ci telefon i jutro sprobuj zadzwonic i sie dowiedziec. jak ci sie uda, bedziesz mogl pomyslec o sobie, ze jestes prawie jak James Bond! Odpowiedz Link
jolix Re: AKADEMIA MEDYCZNA W LUBLINIE 17.05.10, 08:16 Przede wszystkim nie Akademia Medyczna, a Uniwersytet Medyczny. A wszelkie informacje są tu: www.umlub.pl/rekrutacja_id_3780.html Przemyśl może te studia ;) Odpowiedz Link
panihudson Re: AKADEMIA MEDYCZNA W LUBLINIE 19.05.10, 09:34 "W przypadku uzyskania równej liczby punktów przez grupę kandydatów większą niż wynikająca z przyznanego limitu miejsc na dany kierunek studiów, podstawą przyjęcia na I rok studiów będzie wyższa punktacja uzyskana na świadectwie dojrzałości/egzaminie wstępnym z preferowanego przedmiotu to jest biologii." W Lublinie biorą pod uwagę dwa przedmioty: biologię rozszerzoną oraz chemię lub fizykę również poziom rozszerzony. W ubiegłym roku(dane z internetu), ostateczny próg punktowy to 170/200. Biorąc pod uwagę inne tego rodzaju uniwersytety, Lublin plasował się mniej więcej po środku..., ale nie sugeruj się tym zbytnio gdyż to co roku się zmienia, choć niezbyt drastycznie. wniosek z tego taki, że biologię należało zdać lepiej niż pozostałe przedmioty. a tak naprawdę wszystkie ale to wszystkie informacje masz na stronie uczelni. Odpowiedz Link