eeela 08.06.10, 01:32 na wesoło :-) www.timeshighereducation.co.uk/story.asp?storycode=411642 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megaborsuk2000 Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 02:02 Co tam paper - przecież tak naprawdę chodzi o film. Odpowiedz Link
eeela Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 09:37 Dzięki, właśnie miałam ochotę go przeczytać :-) Odpowiedz Link
pfg Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 09:45 Niech kwitnie wolność akademicka i badania nad behawiorem ssaków, ale przyznam, że przedmiot zainteresowań naukowych tych badaczy wprawia mnie w lekkie zakałopotanie. Odpowiedz Link
pfg Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 11:38 Bo jestem człowiekiem starej daty? Bo choć intelektualnie umiem sobie wytłumaczyć, że szczegółowe poznanie zwyczajów godowych nietoperzy zwiększa naszą wiedzę o świecie, w głębi duszy powątpiewam, że akurat wiedza zdobyta w omawianym badaniu jest wartościowa? Bo wydaje mi się, że research polegający na tym, że w gnieździe nietoperzy zainstaluje się kamerkę na podczerwień, a potem ogląda się nagrania i wyłuskuje jakieś "nietrywialne" kawałki, wymaga ośmioosobowego zespołu badawczego i zasługuje na publikację w PLoS One? Bo używanie testu Manna-Whitneya do analizy zarejestrowanych 20 nietoperzych kopulacji i mówienie o "silnej korelacji" dla zarejestrowanych 14 eventów wydaje mi się śmieszne? Sam nie wiem... Odpowiedz Link
dala.tata dzieki pfg! 08.06.10, 11:50 troche mnie zmartwilo, ze pfg mowi o sobie jako o czlowieku starej daty. na pierwszy rzut oka jestem starszy, wiec wyglada na to, ze jestem prastarej daty. dzieki pfg! Odpowiedz Link
pfg służę uprzejmie 08.06.10, 11:56 dala, ty małolacie, wydaje mi się, że metrykalnie jesteś ode mnie młodszy, akademicko bardziej zaawansowany, a mentalnie? Nie mnie oceniać... Odpowiedz Link
dala.tata Re: służę uprzejmie 08.06.10, 12:23 no wiec po krotkim riserczu doszedlem do tego, ze metrykalnie moge byc odrobine mlodszy - bronilismy sie na tej samej uczelni w tym samym roku :-). porownywanie fizyka z polonista nie ma najmniejszego sensu (ale dziekuje a mile slowa). mentalnie nie mam startu ;-) Odpowiedz Link
eeela Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 19:12 > Bo jestem człowiekiem starej daty? Bo choć intelektualnie umiem sobie > wytłumaczyć, że szczegółowe poznanie zwyczajów godowych nietoperzy > zwiększa naszą wiedzę o świecie, w głębi duszy powątpiewam, że akurat > wiedza zdobyta w omawianym badaniu jest wartościowa? Ja tam ze swojego dyletanckiego poziomu od dłuższego czasu czytuję różne popularyzacyjne książki o zwyczajach godowych różnych gatunków, i bardzo mnie one interesują. Uważam, że wzbogacają moją wiedzę o świecie w istony sposób. Dlatego uważam (ze swojego egoistycznego punktu widzenia osoby zainteresowanej), że takie badania są pożyteczne i wartościowe. Odpowiedz Link
pfg Re: akademickie molestowanie 08.06.10, 08:31 Cytat It is imperative, in the interests of fairness to all sides involved, and for such procedures to work effectively, that the university and the parties to procedures of this nature, maintain the confidentiality that governs them. Ciekawe czemu przypomina mi się, że instytucje akademickie wywodzą się z instytucji kościelnych? Odpowiedz Link