Dodaj do ulubionych

pytanie o sprzet

09.02.11, 22:14
jestem na etapie szukanie jakiejś małej i taniej (max. 1000 zł) maszyny dającej mi ciągły dostęp do internetu i pozwalajacej na robienie notatek (niewielkich, to nie ma być maszyna do pisania) - obecnie mam małego netbooka, ale mimo wszystko
wymogi:
- WIFI i 3G
- możliwość robienia notatek, pisania (mile widziana realna klawiatura, ale niekoniecznie)
- obsługa jakiegoś office'a (ms lub opena)
- ekran: 5-7 cali
myślałem o tablecie Galaxy Samsung - ale drogi i przeładowany
podobnie smartfon tej firmy (i9000)
tablety Archos są tanie (700-900 zł) ale nie mają 3g

czy coś polecacie?
znalazłem na allegro, coś takiego:
allegro.pl/amazon-kindle-3g-wifi-ups-oclone-gwarancja-i1444617137.html
czy to się nada, ktoś ma doswiadczenie?
Obserwuj wątek
    • eeela Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 22:21
      Czy ja tam widzę zwykłego amazońskiego kindle'a, czytnik książek?

Tocqeville, jeśli to jest to, to absolutnie nie. Kindle świetnie się sprawdza jako sprzęt do czytania książek, ale z pewnością NIE do chodzenia po necie i robienia notatek. Łącze jest wolne, a przeglądarka stron niezbyt wygodna w użyciu, klawiatura nie nadaje się do robienia notatek dłuższych niż kilkuwyrazowe hasła. Bo też do niczwego innego ani internet, ani klawiatura nie są tam przeznaczone - to sa pomoce czytelnicze, słowniki, wikipedia, możliwość robienia zakładek w czytanym tekście - ale absolutnie nie jest to sprzęt do normalnej pracy.
      • tocqueville Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 22:27
        no tak, dopiero teraz trochę poczytałem - myślałem że to unowocześniona wersja czytnika, z bajerami :) - zwykły czytnik za 650 zł hmm, za 800 zł kupiłem sobie netbooka z modemem 3g, trzeba bedzie przy nim pozostać :)
        • eeela Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 22:36
          No, kindle z 3G kosztuje £150, czyli chyba nawet trochę więcej niż 650 zł. Ale jest super, kocham go miłością ogromną od ostatniego Bożego Narodzenia :-)
    • dala.tata Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 23:25
      skoro masz netbooka, to ja nie widze lepszej opcji. mnie osobiscie tablety nie przekonuja - nie widze sensu, a przygladalem sie temu jakis czas temu. wlasnie dlatego, zeby miec dostep do internetu w czasie podrozy. i jesli nie biore laptopa, to korzystam z blackberry, z ktorego jestem bardzo zadowolony (choc ma wady). tak nparawde to wydaje mi sie ze toie chodzi o PDA. ja kiedys mialem HP, ale przestalem go uzywac, gdy weszly smartfony.
      • tocqueville Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 23:43
        chciałbym sobie poużywać np. w poczekalni, w pociągu (teoretycznie, bo z nich nie korzystam :), w kawiarni itd. Chciałbym mieć sprzęt mobilny. Noszenie ze sobą netbooka, wyciąganie i uruchamianie po to by np. sprawdzić pocztę albo zajrzeć na forum DNU mija się trochę z celem.
        miałem smartfona z ekranem 3.0 cala i był po prostu za mały - męczyłem się z wpisywaniem adresów i np. sprawdzaniem allegro. Nie mówiąc o forum.
        może coś takiego z ekranem 4,3 byłoby lepsze
        ps: jeszcze ktoś robi palmtopy?
        • dala.tata Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 23:49
          nawiasem mowiac, niedawno w sklepie telefonicznym widzialem to:

Dell Streak Tablet

jednak cena jest dosc zaporowa (ok 400 funtow).
          • tocqueville Re: pytanie o sprzet 09.02.11, 23:54
            tak, tak już go widziałem, to mi się spodobało, ale cena jest szalona (na kieszeń adiunkta)
    • tocqueville Re: pytanie o sprzet 06.03.11, 10:07
      chyba bede polował na galaxy taba
      ceny ida w dół, juz mozna kupic za 1300 zł
      jak zejdzie do 1100 to chyba bede bral

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka