Dodaj do ulubionych

Brave Private Shveyk University

05.05.11, 16:50
To już jakiś czas temu ale umknęło mojej uwadze:

gazetapraca.pl/gazetapraca/1,91736,8883973,Wojskoznawstwo___nowy_kierunek_studiow_w_Toruniu.html

Wojskoznawstwo to nowy kierunek studiów, który od przyszłego roku akademickiego będzie można studiować na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Studiowanie wojskoznawstwa to propozycja dla miłośników militariów… Absolwenci wojskoznawstwa po ukończeniu tych studiów mogą liczyć na pracę w …administracji państwowej i samorządowej.

…Zajęcia naukowe będą wzbogacane praktycznymi. Część zajęć odbywać się będzie na poligonach i w muzeach, w których znajdują się kolekcje broni.

Można mieć tylko nadzieję że studentom się objaśni czy w danej chwili są w muzeum czy na poligonie.

I kilka przytomnych komentarzy z dyskusji na forum pod artykułem:

forum.gazeta.pl/forum/w,23,120374137,120374137,Wojskoznawstwo_nowy_kierunek_studiow_w_Toruniu.html

…są też inne ciekawe jak kupoznastwo, śmieciozmastwo bardzo rozwojowe.

…Faktycznie nieżle komuś odbija w tym Toruniu.

…ech..i tak znowu trzeba bedzie sie głowic jak w liscie motywacyjnym napisac ze marzyłem od zawsze o pracy przedstawiciela a ten kierunek jeszcze bardziej pogłębił moje juz wyjatkowe zdolnosci interpersonalne i przyblizył mnie do tej własnie pracy...

… To jest tratwa dla mistrza Yody i jego współpracowników, tak samo jak archiwistyka i wydział stosunków na UMK :P Etaciki proszę państwa i publikacje na 1000 stron typu "Zaopatrzenie Wojska Polskiego w obuwie w latach 1918-1921". Zajebiście. Była jeszcze lepsza, o bucie saperskim, ale w chwili obecnej nie pamiętam tytułu

…Następnym kierunkiem w tej szkółce powinno byc kołdroznawstwo.Historycy niech juz ruszają do boju i zaczną opracowywywać historię od momentu przykrywania się liści, przez pierzynkę do kołderki poliestrowej.

…Kierunek ma wielki potencjal i promotorow prac magisterskich na pewno nie zabraknie. Niejedna prace magisterska przeczytalibysmy z ciekawoscia: "Socjologiczne uwarunkowania tradycji kotow w Ludowym Wojsku Polskim" albo "O prawdziwosci porzekadla Za mundurem panny sznurem w oparciu o zyciorys Generala Jaruzelskiego"
Obserwuj wątek
    • adept44_ltd Re: Brave Private Shveyk University 05.05.11, 17:04
      wiesz, jedni mają armie, inni wojskoznawców... zależy kogo, na co stać ;-)
    • whiteskies Re: Brave Private Shveyk University 05.05.11, 17:25
      Hehe :) Nasza Pani Minister się sprawdza! Gonimy najlepszych! Właśnie rano przejechałem rowerem przez campus obok baraczku na ktorym stoi jak wół "Military Science".
      www.milsci.ucsb.edu/UCSB_Army_ROTC/News/News.html
      Dla jasności: UCSB zajmuje 32 miejsce na liscie szanghajskiej:
      www.arwu.org/ARWU2010.jsp
    • niewyspany77 Jaka różnica 05.05.11, 19:35
      między kulturoznawstwem z tematami typu "Ziemniak w filmie polskim" lub "Motyw kynologiczny w filmografii Pasikowskiego"? Nie rozumiem, czego się czepiasz. Cały szereg kierunków budzi w ludziach głębokie refleksje ("Po ch** to komu"), jednak jak przychodzi co do czego, to mamy, że "nie chodzi o [bla bla bla] tylko o to żeby się rozwijać i [bla bla bla]". Jeśli panie mają swoje kosmetologie, to niech chłopcy też mają się czym pobawić.
      • adept44_ltd Re: Jaka różnica 05.05.11, 21:26
        o czym ty piszesz? bo mam wrażenie, że o kulturoznawstwie przy politechnice X gdzieś tam... bo ogólnie to różnica jest zasadnicza
        • niewyspany77 Re: Jaka różnica 05.05.11, 23:12
          Ogólnie piszę o kierunkach Bez Sensu na uczelni Siakiej, w mieście Owakim, no ale studenci są, więc gra gitara.
          • adept44_ltd Re: Jaka różnica 05.05.11, 23:37
            ale kulturoznawstwo nie jest kierunkiem bez sensu... to tyle w temacie...
            • niewyspany77 Re: Jaka różnica 05.05.11, 23:50
              Polemizowałbym...
              • adept44_ltd Re: Jaka różnica 05.05.11, 23:53
                polemizuj :)
            • tocqueville Re: Jaka różnica 06.05.11, 00:14
              kulturoznawstwo jest bardzo fajne, sam bym chętnie postudiował (ale z taką orientacją większą na antropologię kulturową)

• eeela Re: Brave Private Shveyk University 05.05.11, 22:50

> …Następnym kierunkiem w tej szkółce powinno byc kołdroznawstwo.Historycy
      > niech juz ruszają do boju i zaczną opracowywywać historię od momentu przykrywan
      > ia się liści, przez pierzynkę do kołderki poliestrowej.

Cały kierunek otwierać to może leciutka przesada, ale chętnie bym poczytała o historii pościeli ;-)
      • adept44_ltd Re: Brave Private Shveyk University 05.05.11, 23:08
        bądź o wielkiej zagładzie kotów... ;-)
        • eeela Re: Brave Private Shveyk University 05.05.11, 23:56
          Eee, historia tłuczenia kotów kijami od szczotek już mnie tak nie fascynuje :-P
          • pfg Re: Brave Private Shveyk University 06.05.11, 08:48
            I zatłukły maleństwo z żądzy krwi
            :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka