Dodaj do ulubionych

Narodowy Test IQ 2004

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:23
ale bzdura, te testy sa niemiarodajne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dużo starszy Głupi Polacy czy durny test i niekompetentny TVN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:35
      Wcale nie zgłupieliśmy o 10 punktów od zeszłego roku! Test był przygotowany
      bez sensu. Na skojarzenie że słoń jest bez trąby a Syrenka symbolem Warszawy
      było tyle samo czasu co na początkowe klocki - układanki, gdzie w tym czasie
      jaki był (Chyba 10 Sek.) normalny inteligentny człowiek mógł tylko zdążyć
      zakreślić coś "na pałę". Druga sprawa - zawieszenie się systemu komputerowego
      w czasie takiego programu to wstyd i afera!!! Powinny być DWA LUB TRZY
      RÓWNOLEGŁE SYSTEMY, z możliwością natychmiastowego przełączenia w razie
      zawiechy - albo tylko jeden, ale na Maku!!! Stało się to akurat w czasie
      testu pamięci wzrokowej! W sumie ten jeden punkt "bonus" za nie wyświetlone
      pytanie był sensownym rozwiązaniem. TWN wydał gidantyczną kasę na scenografię
      a nie był w stanie zapewnić niezawodnego systemu graficznego. Chyba ktoś nie
      wykazał się IQ na poziomie nowej, haniebnie niskiej "Sredniej krajowej"
      • Gość: ggg Re: Głupi Polacy czy durny test i niekompetentny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:53
        durny test
        • gizberniasty Test na inteligencję czy na pamięć? 21.08.06, 16:30
          Co za debilstwo! Niewiele to miało z inteligencją wspólnego, może parę pytań. A
          reszta to pytania na dobrą pamięć, znajomość aktorzyn czy miast. No i do tego
          bardzo zaawansowana spostrzegawczość - trzeba sie kapnąć że słoń bez trąby to
          coś nie tak.
          • mario-radyja Ten test jest Rasistowski ! 28.08.06, 12:35
            Mniej więcej tą samą metodę stosowali Biali w USA, żeby wykazać że Czarni mają
            niskie IQ.

Metoda jest prosta, zadaje się pytania których rozwiązanie wymaga WIEDZY
            ŚRODOWISKOWO-KULTUROWEJ. N.p. Czarnego można było spytać o to kto był przywódcą
            Konfederacji.

Żeby niedopuścić Czarnych do brania udziału w wyborach stosowano następujący
            test na inteligencję. "Zadeklamuj wezwanie Lincolna pod Getysburgiem. OD TYŁU."

W tym teście pytania ze zdjęciami Warszawy są takim rasistowskim chwytem.
            Inteligentne dziecko ze wsi albo imigrant może nie zauważyć, że na kolumnie
            Zygmunta brakuje Zygmunta (!) , bo skąd miałoby wiedzieć co to jest za pomnik?
            To samo dotyczy PKiN (antenka!), przyrządów domowych (ten typ prysznica nie
            jest tak popularny), a nawet tych zwierząt (jak ktoś nie widział słonia...).

A już te twarze to jest test na znajomość nawet nie kultury popularnej, czy
            elitarnej, ale po prostu sub-kultury pewnych programów telewizyjnych.

Einstein by oblał wszystkie te kulturowe pytania.

p.s. Podobno na egzaminach prawniczych są właśnie pytania kulturowe typu:
            jakich widelczyków używa się do ostryg... Typowy przykład zamykania środowiska
            na osoby o niechcianym pochodzeniu, spoza układów rodzinnych.
            • czeresniax W każdym autobusie w Warszawie można zrobić test!! 28.08.06, 16:17

• ppo Bzdury pleciesz. 25.09.06, 16:26
              > Inteligentne dziecko ze wsi albo imigrant może nie zauważyć, że na kolumnie
              > Zygmunta brakuje Zygmunta (!) , bo skąd miałoby wiedzieć co to jest za
              pomnik?

Jeśli dziecko chodzi do szkoły to wie, co to za pomnik. A jeśli jest
              INTELIGENTNE to wie, że na kolumnie brakuje figury. Bez względu na to, w jakim
              mieście się znajduje. Człowiek inteligentny wie, że kolumna nie stoi ot tak
              sobie na środku placu, tylko coś na niej powinno być. Jeśli w dodatku
              zasugeruje mu się, że na zdjęciu jest błąd, to od razu wskarze, że tym błędem
              jest brak figury na kolumnie. Mojego prywatnego testu na inteligencję nie
              zdałaś.
              • zdrajcy.na.pal Re: Bzdury pleciesz. 19.10.06, 09:20
                > Jeśli dziecko chodzi do szkoły to wie, co to za pomnik. A jeśli jest
                > INTELIGENTNE to wie, że na kolumnie brakuje figury. Bez względu na to, w jakim
                > mieście się znajduje. Człowiek inteligentny wie, że kolumna nie stoi ot tak
                > sobie na środku placu, tylko coś na niej powinno być. Jeśli w dodatku
                > zasugeruje mu się, że na zdjęciu jest błąd, to od razu wskarze, że tym błędem
                > jest brak figury na kolumnie. Mojego prywatnego testu na inteligencję nie
                > zdałaś.

piszesz glupoty,

a co powiesz o twarzach, ja np nie oglądam TV, a mam z 1000 kanalow nie mowiac
                juz ze nie ogladam PL TV. dobry test na IQ jest language ad knowledge
                independent. Tak by mógl go robic czlowiek z kazdej kultury i jezyka.
                • zdrajcy.na.pal hehe i do ego TVN 19.10.06, 09:23
                  to chyba dla psychiatryków, widzialem fragment programu TVN

wspolczuje tym co pare razy to ogldali

zarz, oni ogladaja to moze czesciej !!!!
      • ashton Test może i nie durny... 25.10.04, 11:02
        ... bo dość wszechstronny, tyle że - właśnie - czas na rozwiązanie zadań tak
        różnego typu nie może być identyczny!
      • Gość: Aśka Re: Głupi Polacy czy durny test i niekompetentny IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.10.04, 11:03
        Zgadzam się, że na pytania z klockami było za mało czasu, ale generalnie test
        wydawał mi się dość prosty. W zeszłym roku było więcej matematyki, w tym
        więcej skojarzeń. Może dlatego wynik jest inny.
        • Gość: ws Test byl w tym roku latwiejszy IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 19:46
          niz rok temu.
          Przynajmniej dla mnie.
          Uzyskalen 78%.
          Ile to wlasciwie IQ?
          • Gość: ewik Re: Test byl w tym roku latwiejszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 08:58
            no właśnie gdzie sprawdzić 80 % ile to IQ
            • kkkarolina Re: Test byl w tym roku latwiejszy 26.10.04, 18:32
              No właśnie, powinni podać system przeliczania jeżeli nie robią tego automatycznie.
              A ja mam 87% :P
      • Gość: POLAK Re: Głupi Polacy czy durny test i niekompetentny IP: *.ath.cx 25.10.04, 20:56
        Całkowicie się zgadzam.
      • Gość: maciek Re: Głupi Polacy czy durny test i niekompetentny IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.05, 23:00
        ten test byl najglupszym testem na inteligencje jaki mozna bylo zrobic.
    • Gość: Ketrab Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.04, 10:37
      No pewnie, że testy nie sa miarodajne ale pobawić się przecież można.Pozdro..
      • bocheneczek5 Re: Narodowy Test IQ 2004 02.04.07, 17:05
        iiii tam, mnie się podobało<lol>
    • Gość: aga Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:45
      no popatrzcie.kazali zapisac mi sie do mensy.a co to mensa? hihi. inteligencja,
      to nie mądrosc.
    • Gość: agamoon Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 10:51
      ciekawe, czy dominikanie oglądają miodowe lata i złotopolskich?a moze Na
      wspólnej oglądają? chyba przez te seriale, najgorszy wynik w ich grupie to 120
      iq. ale tak naprawde, to mysle, ze chodzi o dobrą zabawe i niee trzeba tego
      testu traktowac na tyle powaznie, aby przejmowac sie wynikiem ponizej
      przeciętnej.ja naprzyklad dowiedzialam się, ze umiem ukladac puzzle, ale nie
      kupowalam nigdy gitar na wage w supermarkecie...
      • gls1 Re: Narodowy Test IQ 2004 23.11.05, 10:21
        Jak miałem robione testy IQ przez psychologa w poradni w wieku 7 lat miałem 123
        IQ w wieku 15 lat 94 IQ a w trakcie studiów 136 IQ i twierdzę, że te testy to
        głupota na maxa. Owszem fajna zabawa ale to bylo by na tyle. PS- miałem kumpla
        który nauczył mnie grać w szachy to za każdym razem przegrywałem z nim w tej
        grze, ale jak zaczęlismy grać w warcaby to na 10 partii on wygrał ze mną 3
        razy..... Dziwne..... PZDR!!
    • Gość: niestety Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: 80.51.90.* 25.10.04, 10:54
      to prawda. ja nie zdazylam nawet zobaczyc, co dokladnie jest na tych rysunkach.
      a swoja inteligencje znam z innych testow, wiec nie powinnam miez problemu z
      rozwiazaniem tego. zreszta chyba logika , to nie refleks, pamiec ani znajomosc
      zabytkow, a IQ oznacza inteligencje logiczna, a nie jakas tam inna (ponoc jest
      ich 7).
      • Gość: Klawisz Śmieszny TEST (tylko, że nie na inteligencję) IP: 150.254.193.* 25.10.04, 11:27
        Fajnie jest się czasami dowartościować.
        Poza tym, że fajna zabawa i większość zadań na poziomie przedszkola,
        trzeba otwarcie powiedzieć, że to coś nie ma nic wspólnego z testami na
        inteligencję (no może poza pierwszymi zadaniami). No dobrze nie będzie, że
        przeciętny Polak wie jak wygląda np. syrenka, ale z jakiej racji ma znać jakieś
        gwiazdki szklanego ekranu, które może grzeszą i urodą, ale talentem aktorskim
        już nie koniecznie. Żałosne. Żeby to czy ktoś ogląda wszelką szmirę w telewizji
        decydowało o jego inteligencji...
        Takie testy powinny abstrachować od wszelkiej wiedzy nabytej (teoretycznie test
        taki powinien umieć rozwiązać analfabeta z buszu). Czyli zadania z obrazkami,
        porównaniami, układankami.
        Pozdrowienia dla wszystkich internautów. Podejrzewam, że co drugi z nas po
        zobaczeniu wyniku jest wysyłany do mensy. Budujące:)
    • Gość: prion Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.devs.futuro.pl 25.10.04, 11:32
      Miła zabawa, mimo odczytania moich błedów nadal nie rozumiem pewnych związków -
      np. trzy wyrazy i czwarty do wyboru (nie podaję przykładów nie chcąc psuć
      zabawy innym. Nie denerwujcie się moi drodzy, na powodzenie w życiu składa się -
      nie wiem czy na szczęście - wiele innych rzeczy prócz inteligencji - jaka by
      ona nie była.
      Pozdrawiam
      PS. Kochany komputerku / serwerku, naprawdę mam ją ponadprzeciętną?
    • Gość: kasiacom Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 25.10.04, 11:42
      Bardzo fajny, tym bardziej, że okazałam się przyszłą noblistką uzyskując
      rewelacyjny wynik :)
    • Gość: mmichau Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:49
      test spoko. podobał mi się. tylko nie wiem jaki mam iloraz. wiem tylko że mam
      87% poprawnych odpowiedzi. nara
    • Gość: ewik Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:50
      Trace cierpliwość czekając na nasępne zadanie
    • b.maliszewski Re: Narodowy Test IQ 2004 25.10.04, 12:17
      Alta się nie postarała i oczywiście TVN. Jak tu porównywać test z zeszłego roku
      z tegorocznym jeżeli dot. innego poziomu inteligencji. W ciagu roku kobieta nie
      zgłupiała z 145 IQ do około 100. To nie jest mozliwe. Mozna spytac sie dowolnego
      psychologa który zajmuje sie testami, że to co w czoraj widzieliśmy to jakaś kpina.
      Alta to firma która przygotowywała ten test.
    • Gość: Tańsza Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:19
      Zdobyłam 81%, choć wydaje mi sie,że ubiegłoroczny test był trudniejszy... Weźmy
      jednak pod uwagę, że jest to test inteligencji zrobiony dla ogółu
      społeczńestwa,a nie dla wybitnej jednostki, więc nie może on być na poziomie
      super wysokim...
    • Gość: mirhil Re: ciekawe IP: 193.24.207.* 25.10.04, 12:29
      > ciekawe, czy dominikanie oglądają miodowe lata i złotopolskich?a moze Na
      > wspólnej oglądają? chyba przez te seriale, najgorszy wynik w ich grupie to 120 iq.

Ciekawe tym bardziej, że ich średnia wyniosła 118.
    • Gość: APair Najglupsza czesc - Twarze i nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:52
      Części nazwisk to ja w ogóle nie znałem (w jednym przypadku "trafiłem" drogą
      eliminacji - gdyż nawisko ani twarz nic mi w ogóle nie mówiło, a do pozostałych
      osobników nie pasowało). Pewnie oznacza to, że powinienem oglądać więcej
      telewizji. Dobry test. Na inteligencję.
    • 12x1 Re: Narodowy Test IQ 2004 25.10.04, 12:52
      przeciez to kpina dalej test nie idzie moze to wina mojego kompa skonczylo sie
      na czkawce czyli stale powtarza sie pytanie 31 o sliwce i wyrazie
    • Gość: Ewa Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:13
      Jak to mozliwe bysmy zgłupieli aż tak bardzo. Chyba coś nie tak z tym testem.
    • Gość: Robert Kaaozyra Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: 80.51.255.* 25.10.04, 13:50
      Brakuje mi kilku pytań w tym IDIOTYCZNYM sprawdzianie np.czyj zarost łonowy
      jest na zdjęciu:a.Jagielski
      b.Jarosiński
      c.Jagiełło
      d.Ja
      Kompromitacji tej Polski dość!!!!
      • Gość: ewik Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:41
        a gdzie twoje poczucie humoru?
    • sunday Fajna zabawa, ale... 25.10.04, 14:38
      ... niektóre pytania kompletnie bez sensu. Np. te z twarzami i niektóre z
      kojarzeniem słów. No i zupełnie do bani jest pytanie 43.: istneiją liczby zaróno
      ujemne, jak i przestępne. Ale że twórcy testu pewnie nie mają pojęcia o
      istnieniu liczb przestępnych, trzeba było zakreślić ujemne... I tym sposobem
      zamiast rozwiązywać zadania człowiek zaczynał się zastanawiać "co autor miał na
      myśli"...
      • Gość: marcy Re: Fajna zabawa, ale... IP: 81.219.8.* 25.10.04, 20:03
        Otóz to! Liczba przestępna to taka liczba rzeczywista lub zespolona, która nie
        jest pierwiastkiem żadnego wielomianu jednej zmiennej o współczynnikach
        całkowitych:
        anxn + an-1xn-1 + ... + a1x1 + a0 = 0

Inaczej: liczba nie będąca liczbą algebraiczną.

• Gość: kati Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.ak66.wewn. / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:40
      mogli by dac ta durna tabele moze komus jest potrzebna
    • Gość: izi Narodowy Test IQ 2004 IP: *.retsat1.com.pl 25.10.04, 14:55
      Zgadzam sie w 100 %. test na rozpoznawalnosc twarzy gwiazdek TV nie ma wiele
      wspolnego z inteligencja, tym bardziej ze ogladanie TV nie jest obowiązkiem
      człowieka inteligentnego - w przeciwienstwie do np. czytania książek.
      Co z ludzmi ktorzy nie ogladaja Tv? sa mało inteligentni? dlaczego wymaga sie
      ode mnie zebym wiedziala kto to sa P. Przybylska czy Wolszczak? dostaly Nobla
      czy zdobyly złoto w Atenach?
      A jak czlowiek wie ze czegos nie zapamieta to sobie po prostu zanotuje ku
      pamięci. Jesli nie zanotuje, to wystarczy zeby wiedzial gdzie szukac potrzenych
      mu info.
      Taki test nie powinien polegac na sprawdzaniu znajomosci ludzi czy faktów ani
      nawet na testowaniu pamieci krotkotrwalej lecz powinien badac rzeczywista
      umiejętność rozwiązywania problemów.
    • Gość: LIL'MY Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.com.pl 25.10.04, 15:05
      jak moge przełożyc procentowy wynik testu na iq?
    • Gość: matylda Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: 217.153.68.* 25.10.04, 15:08
      miarodajny czy też nie , przy tak niskim wyniku to jest bez znaczenia. Test był
      wyjątkowo prosty. Na niektóre pytania odpowiedź znały nawet warszawskie
      przedszkolaki!!! TAK !!!
      Uważam że każdy wynik poniżej 60 pkt. to kompromitacja! więc w przyszłym roku
      podejdźmy do testu trochę poważniej bo w tym roku postawiliśmy chyba na zabawę
      i zaznaczaliśmy co popadło inaczej nie da się wyjaśnić tak niskiego wyniku,
      chyba że rzeczywiście jesteśmy narodem głupców!
      • Gość: eru Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.ins.cwi.nl 25.10.04, 15:45
        przepraszam, chodzi Ci o ponizej 60 punktow czy 60 procent? bo jezeli uwazasz ponizej 60 punktow za kompromitacje, to albo jestes genialna i masz samych genialnych znajomych albo ja jestem debilem :)
    • Gość: gość Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: 194.6.241.* 25.10.04, 15:24
      Czy wyniki testu umieszczonego w Internecie mogą być w jakiś sposób przeliczone
      na współczynnik IQ. Wyniki testu są podane w procentach. Jak to się ma do
      obliczania współczynnika?
      • Gość: eru Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.ins.cwi.nl 25.10.04, 15:43
        no wlasnie.
        a i jeszcze, skad mam do diabla wiedziec jak wyglada (i kto to jest) Anna Przybylska? albo Grazyna Wolszczak?
        ale i tak 90%, chyba ujdzie :)
        • Gość: janusz Chodzi o to,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:53
          ...wszystkie inne osoby byly znane. Wiec droga eliminacji mogla byc zamiast
          Wolszczak np: Kowalska
    • Gość: Piotr Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:42
      Test jest beznadziejny i niemiarodajny, gdyż na jego prawidłowe rozwiązanie nie
      tylko wpływa poziom inteligencji, ale również takie rzeczy jak: zdolnośc do
      rozróżniania kolorów(pytania z kolorowymi kwadracikami i kulkami), wielkość
      monitora (pytania z kwadracikami i kulkami), zainteresowanie kulturą masową
      (pytania ze zniekształconymi twarzami, niestety ale jeżeli ktoś nie zna danej
      osoby, lub pozostałych, to choćby nie wiem jak inteligentny był, to na te
      pytania odpowie błędnie). Chyba test nie został dokładnie przemyślany, choć
      nadspodziewanie dobrze mi poszedł.
    • Gość: tessa Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:49
      86% moge sie poczuć noblistką, ale fajna zabawa. Prosze mi wytłumaczyć jak sie
      ma pyt.41 i 42.Co ma wspólnego ze słowami:narty,rower,młyn odp:piłka oraz
      mleko,kruk,kreda odp:snieg.Pozdrawiam
      • Gość: karol Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: 194.29.176.* 25.10.04, 16:15
        41: narty (wodne), rower (wodny), młyn (wodny) -> piłka (wodna)
        42: mleko (białe), (biały) kruk, (kreda (biała) -> śnieg (biały)

Słaby wynik testu to efekt problemów z łączami. Jak się chce przepchnąc tyle
        obrazków przez modem, to jasne, że muszą być problemy z komunikacją (a sekundy
        upływają...., choć jeszcze nie widzieliśmy wszystkiego). Zwróćcie uwagę, że
        grupy w studio uzyskały średnio 100 p. Ale oni nie musieli używać Internetu.
        Zastanawia mnie jeszcze jedno - jak to się stało, że w zeszłym roku osoby
        starsze zasadniczo musiały zgromadzić mniej poprawnych odpowiedzi by uzyskać
        wyższy wynik a tym razem jeśli zgromadziły ponad 55 poprawnych odpowiedzi
        (IQ=124) to uzyskiwały rezultat gorzy od tych co mają <35 lat. Starsi nie mogli
        zdobyć więcej niż 137. Czyżby tłumaczenia z zeszłego roku były bałamutne?
        Pozdrawiam - karol
        • Gość: tessa Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:12
          Dziekuje Karol, w końcu doszłam do tego po jakims czasie sama.
          Pozdrawiam
      • Gość: eru Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.ins.cwi.nl 25.10.04, 16:16
        41 tez poleglem
        42 to skojarzenie ze slowem 'bialy' moim zdaniem
        • Gość: pola Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.proxy.aol.com 26.10.04, 02:03
          Poleglam na 42,ale zdobylam 90%:)
      • Gość: ewik Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:46
        odpowiadam- pierwsze -wszystkie wyrazy można skojarzyć - z wodą- narty -
        wodne,piłka- wodna,młyn-wodny,a drugie - mleko,kruk,kreda- białe - jakie to
        proste - prawda.
      • Gość: Malinka Re: Narodowy Test IQ 2004 IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 03.11.04, 13:06
        mleko, kruk, kreda, smeg bo biale sa wszystkie, z pilka tez nie kumam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka