Dodaj do ulubionych

Do Sendiego

16.08.13, 16:28
Sendi, pytam serio, co się dzieje w Ameryce, jeśli przychodzą im tam do głowy takie pomysły???!!!

wyborcza.pl/1,75478,14449714,Tylko_kilka_krajow_na_swiecie_uczy_dzieci_myslec_.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
Obserwuj wątek
    • nullified Re: Do Sendiego 16.08.13, 16:46
      Hamieryka to duży kraj (objawy wskazują, że większośc tych wszystkich co by chcieli się na miejscu zhamierykanizować, nie zdaje sobie z tego sprawy) ;) bardzo duży i wiele się w nim zmieści.

Treść tekstu sugeruje, że średni poziom ignorancji autorów podobnych "analiz" znów spadł nam nieco.
    • dala.tata Re: Do Sendiego 16.08.13, 16:49
      Zastanawiam sie, dlaczego, skoro jest tak dobrze, wszyscy nieustannie narzekaja na studentow.

Po drugie, angileksa filozofia nauczania w podstawowce jest diametralnie inna niz np. w Polsce. W Anglii, podejrzewam, ze rowniez w innych krajach w UK, w szkole podstawowej nacisk kladzie sie na rozwoj spoleczny dziecka, w polsce duzo bardziej na przekazywanie informacji. poslka szkola podstawowa wyglada zupelnie inaczej niz angielska, to inne srodowisko fizyczne. wg mnie lepsze, ale to inna dyskusja.
    • sendivigius Re: Do Sendiego 16.08.13, 17:06
      Alez Adepcie to sie dzieje od dawna i nazywa sie wolnosc slowa - kazdy moze pisac takie bzdury jakie mu sie podobaja.

Jezeli zas chodzi o edukacje to patrzac na swoje dzieci nie dzieje sie w amerykanskiej szkole nic specjalnie dziwnego - to przypomina polska ale "przedwojenna" szkole.

Ameryka jest widzisz w opalach od dawna. Kiedys mieli przejac ja "outlaws" z zachodnich terytoriow, potem konserwa poludniowa, potem mieli ja sprzedac rozne rokefelery za poldarmo, potem mial przejac ja ZSRR i jego sputniki, potem Japonczycy i ich elektronika teraz Chinczycy co pracuja 24/7, i jak widac Polacy spiskuja razem z nimi. Niezaleznie od tego od czasu do czasu nawiedza ja UFO, trzesienia ziemi, zlodowacenia, spotkania z asteroidami, Godzilla, King Kong oraz L. Walesa. W kazdym wypadku jednak bohaterski i odwazny prezydent na czele dzielnych amerykanskich chlopcow z marines dali sobie rade. Spij spokojnie i czuj duch.
      • adept44_ltd Re: Do Sendiego 16.08.13, 17:21
        sendivigius napisał:

> Ameryka jest widzisz w opalach od dawna. Kiedys mieli przejac ja "outlaws" z za
        > chodnich terytoriow, potem konserwa poludniowa, potem mieli ja sprzedac rozne r
        > okefelery za poldarmo, potem mial przejac ja ZSRR i jego sputniki, potem Japonc
        > zycy i ich elektronika teraz Chinczycy co pracuja 24/7, i jak widac Polacy spis
        > kuja razem z nimi. Niezaleznie od tego od czasu do czasu nawiedza ja UFO, trzes
        > ienia ziemi, zlodowacenia, spotkania z asteroidami, Godzilla, King Kong oraz L.
        > Walesa. W kazdym wypadku jednak bohaterski i odwazny prezydent na czele dzieln
        > ych amerykanskich chlopcow z marines dali sobie rade. Spij spokojnie i czuj duc
        > h.

uspokoiłeś mnie... zwłaszcza z tym UFO... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka