Dodaj do ulubionych

self-archiving

07.05.14, 10:40
Artykuł który chcę zamieścić online jest oznaczony jako "niebieski" (wg klasyfikacji Sherpa).
Napisali że: "we allow self-archiving of post-print (ie final draft post-refereeing) or publisher's version/PDF."

Z tego rozumiem że opcja numer 1 to niesformatowany tekst w wordzie (ale po recenzjach), a to drugie to wersja przed ostatecznymi poprawkami już na sformatowanym PDFie. Czy tak?

Czy różne academia.edu oraz researchgate.com liczą się jako moja osobista strona?
Obserwuj wątek
    • ewarozkosz Re: self-archiving 07.05.14, 11:55
      Postprint to końcowa wersja tekstu, uwzględniająca poprawki wprowadzone na podstawie uwag recenzentów oraz korektę wydawnictwa. Pojęcie postprint jest niekiedy utożsamiane z plikiem udostępnianym na stronie czasopisma. W przypadku Sherpa rózróżnia się:
      a. postprint - wyżej opisaną wersję tekstu, przy czym plik PDF przygotowywany jest przez autora (na podstawie manuskryptu z naniesionymi - po uwagach recenzentów - zmianami),
      b. publisher's version/PDF - plik z tekstem udostępniony na stronie czasopisma.

Pozdrawiam,
      Ewa A. Rozkosz

kardla napisała:

> Artykuł który chcę zamieścić online jest oznaczony jako "niebieski" (wg klasyfi
      > kacji Sherpa).
      > Napisali że: "we allow self-archiving of post-print (ie final draft post-refere
      > eing) or publisher's version/PDF."
      >
      > Z tego rozumiem że opcja numer 1 to niesformatowany tekst w wordzie (ale po rec
      > enzjach), a to drugie to wersja przed ostatecznymi poprawkami już na sformatowa
      > nym PDFie. Czy tak?
      >
      > Czy różne academia.edu oraz researchgate.com liczą się jako moja osobista stron
      > a?
      • kardla Re: self-archiving 07.05.14, 12:32
        Bardzo dziękuję :)

A co z używaniem academia.edu jako "their own website"? W sumie innej nie mam...
        • ewarozkosz Re: self-archiving 07.05.14, 12:41
          Czy mogę prosić o tytuł czasopisma?
          • kardla Re: self-archiving 07.05.14, 12:59
            Wyślę na maila. Czy ma go Pani aktywowanego?
            • ewarozkosz Re: self-archiving 08.05.14, 11:23
              Aktywowałam konto (dziś). Proszę o ponowne przesłanie wiadomości.

ER
              • kardla Re: self-archiving 08.05.14, 15:24
                Wysłałam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka