Dodaj do ulubionych

Sex, ProfPed & rock'n'roll

10.02.15, 17:48
Fatalny poziom finansowania nauki w Polsce sprawia, że profesora nie stać na utrzymankę. Szczęśliwie można temu zaradzić (nawet zanim spełnimy ten postulat) dzięki pozyskaniu odpowiedniego finansowania w NCN.
Reszty dowiesz się z naszego ulubionego blogu.
Obserwuj wątek
    • czlowiek.z.makulatury Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 10.02.15, 18:11
      Straszliwie wydumany problemem.
    • pfg Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 10.02.15, 19:04
      Dość popularna jest teza, iż pewien sposób niby-to piętnowania zła i ohydy moralnej tego świata, takie gmeranie, babranie się w opisach rozmaitych nieprawości, w istocie świadczy o wypartym pragnieniu uczestniczenia w owych potwornościach, zazdrości. Linkowany wpis profpeda ma taką właśnie poetykę.
      • chilly Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 10.02.15, 19:29
        Och, nie potępiajmy profpeda. Zróbmy sami rachunek sumienia. Czy nie grzeszymy myślą, a może i słowem, bo "uczynkiem" - to raczej nie :)
        • pfg Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 11.02.15, 09:06
          chilly napisał:

> Och, nie potępiajmy profpeda. Zróbmy sami rachunek sumienia. Czy nie grzeszymy
          > myślą, a może i słowem, bo "uczynkiem" - to raczej nie :)

A co ja bym robil z tą doktorantką? Zakupy ubrań to też nie dla mnie. Ale żeby tak pozwiedzać obce kraje, to...
          • czlowiek.z.makulatury Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 11.02.15, 09:15
            Można zawsze doktorantkę zostawić w (jej) domu a samemu pojechać. Taka wizja mi się podoba.
        • bumcykcyk2 Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 11.02.15, 16:32
          To o czym pisze profped było zawsze - mogę przytoczyć szereg podobnych historii.
      • chilly Re: Sex, ProfPed & rock'n'roll 10.02.15, 19:31
        A tak, poważniej. Spora część wyspowiedzi i wystąpień profpeda zdaje się świadczyć o poczuciu frustracji - że taki wielki, a wciąż niedoceniony (pomimo sprawowanych funkcji).
        • flamengista jak to niedoceniony? 10.02.15, 21:15
          na tym forum ma wierną grupę fanów:)
          • chilly Re: jak to niedoceniony? 10.02.15, 22:28
            Myślę że to akurat docenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka