Dodaj do ulubionych

cel/problem/hipoteza/teza

23.09.15, 21:13
Wklejam linka do dyskusji, która ma miejsce na forum DOKTORANCI. Wybaczcie Państwo, ale nie mogłem się powstrzymać [po tym, jak wstałem z podłogi, po upadku z krzesła]
forum.gazeta.pl/forum/w,16566,41304988,41304988,cel_pracy_problem_badawcy_teza_hipoteza_.html
Obserwuj wątek
    • nieopierzony Re: cel/problem/hipoteza/teza 23.09.15, 21:39
      Tak się składa, że w ostatnim tygodniu krążył tekst wpisujący się w temat, a dotyczący działalności naukowej prawników:

www.prawnik.pl/opinie/artykuly/894656,prof-kidyba-o-dzialanosci-naukowej-prawnikow-w-ich-pracach-brak-jest-jakiejkolwiek-tezy.html
    • nullified Re: cel/problem/hipoteza/teza 24.09.15, 17:45
      mark228 napisała:

> Wklejam linka do dyskusji, która ma miejsce na forum DOKTORANCI. Wybaczcie Pańs
      > two, ale nie mogłem się powstrzymać [po tym, jak wstałem z podłogi, po upadku z
      > krzesła]
      > forum.gazeta.pl/forum/w,16566,41304988,41304988,cel_pracy_problem_badawcy_teza_hipoteza_.html

a ja niegodziwiec znęcam się nad pierwszakami... mojakulpa, mojakulpa...
      Może powinienem im powypisywać dyplomy doktorskie od razu? Marian z Leśnym może by przybili, hm?
      • prof_baltazar Re: cel/problem/hipoteza/teza 25.11.15, 08:33
        Cel, problem, hipoteza, teza to nie problem.
        Problem trafić w to czym się zajmuje promotor gdy niczym się nie zajmuje, nie wypromował doktoratu.
        Stara się bardzo dowartościować kręcąc kółka na wodzie (pomijam braki wiedzy i błędy krytyczne).
        Kręcić kółka na wodzie każdy g? potrafi ale nabrać do kubeczka już nie każdy.
    • petrucchio Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 09:23
      Przecież celem rozprawy jest uzyskanie stopnia doktora!
      • prof_baltazar Re: Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 09:55
        Może promotorowi nikt o tym nie powiedział. Wiesz jak to bywa z emerytami :))
      • czlowiek.z.makulatury Re: Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 11:59
        Celem jest "zrobić doktorat", problemem jest, że się nie chce.
        • petrucchio Re: Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 12:05
          czlowiek.z.makulatury napisał(a):

> Celem jest "zrobić doktorat", problemem jest, że się nie chce.

Jeżeli ktoś pyta: "Co to jest ta teza i gdzie mam jej szukać w mojej rozprawie?", to już chyba nie jest zwykłe lenistwo, tylko defekt intelektualny, trudny do naprawienia na tym etapie.
        • prof_baltazar Re: Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 12:19

Co prawda to prawda :) , zawsze można się zmobilizować.
          Problem w tym że brakuje cierpliwości dla ignorancji i dziwnych zachowań.
          Jakieś minimum konstruktywnej wiedzy wiedzy i kultury osobistej można oczekiwać?
          Kręcenie kołek na wodzie nikomu i niczemu nie służy co to ma być odwrócenie uwagi ?

• prof_baltazar Re: Co za niemądre pytanie... 25.11.15, 13:38

"zrobić doktorat" dotyczy problemu z obroną ?
          Problem jest inny.
    • dr_pitcher Re: cel/problem/hipoteza/teza 25.11.15, 22:40
      Strach pomyslec, ze ta pani zrobi doktorat i dolaczy do forum DNU
      • h_hornblower tak ale 28.11.15, 05:28
        dr_pitcher napisał:

> Strach pomyslec, ze ta pani zrobi doktorat i dolaczy do forum DNU

Przecież ta pani jest już pewnie po habilitacji. "Szeroko pojęte uwarunkowania wejścia Polski do UE - implikacje dla branży mleczarskiej na przykładzie Garwolina. Próba rekapitulacji".

pzdr
        horny
    • h_hornblower Re: cel/problem/hipoteza/teza 28.11.15, 05:25
      Nie "ma miejsce" tyko "miała". Przecież ta "dyskusja" ma prawie 10 lat. Od tego czasu polska nauka, a zwłaszcza ekonomia, zrobiła wielki krok. Do przodu.

pzdr
      horny
      • chilly Re: cel/problem/hipoteza/teza 28.11.15, 12:10
        h_hornblower napisał:
        > Nie "ma miejsce" tyko "miała". Przecież ta "dyskusja" ma prawie 10 lat. Od tego
        > czasu polska nauka, a zwłaszcza ekonomia, zrobiła wielki krok. Do przodu.

Ale czy nie stała już wtedy nad przepaścią?
        • h_hornblower Re: cel/problem/hipoteza/teza 29.11.15, 17:22
          chilly napisał:

> h_hornblower napisał:
          > > Nie "ma miejsce" tyko "miała". Przecież ta "dyskusja" ma prawie 10 lat. O
          > d tego
          > > czasu polska nauka, a zwłaszcza ekonomia, zrobiła wielki krok. Do przodu
          > .
          > Ale czy nie stała już wtedy nad przepaścią?

Spoiler z Ciebie :)

pzdr wesoło
          horny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka