dala.tata 09.04.09, 21:49 nie moge sie powstrzymac. ale moge wywalic.... www.dziennik.pl/opinie/article358128/Promotor_pracy_Zyzaka_Czuje_sie_zaszczuty.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 21:57 dala.tata napisał: > nie moge sie powstrzymac. ale moge wywalic.... A i Żaryna wyrzucili z sań wilkom na pożarcie, razem z orderem... Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:20 nie no, order zostawili, toż to amulet prawdziwy, święty etc., na trudne czasy przewodnik łodzi... Odpowiedz Link
petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 22:23 adept44_ltd napisał: > nie no, order zostawili, toż to amulet prawdziwy, święty etc., na trudne czasy > przewodnik łodzi... Nie mówię, że order zabrali. Mówię, że: Nic mu nie pomógł order piyrszy klasy -- Okropne czasy... Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:25 to w miarę pojąłem ;-) chodziło mi o to, że wywalili Żaryna, a order sobie zostawili - jako ten kompas...na saniach... Odpowiedz Link
petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 22:41 adept44_ltd napisał: > to w miarę pojąłem ;-) > > chodziło mi o to, że wywalili Żaryna, a order sobie zostawili - jako ten > kompas...na saniach... Ale pozazdrościć ésprit de corps. Żaryn ginie za sprawę jak bohater ("Jeśli prezes uważa, że tak będzie lepiej Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:45 Krzyż komandorski? to jakiś gadżet z Don Giovanniego??? Odpowiedz Link
dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 22:00 mnie sie najbardziej podoba tych 10 ksiazek......szkoda ze nie dodaje profesor Nowak, ze czesc wydal sobie sam :-) Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:34 dalatata, pieknie prosze, odwal sie od wydawania ksiazek sobie samemu. np. w mojej branzy to standard, niezaleznie czy wydaje sie dzielo, czy smiec. Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:45 przez wysanie sobie samemu rozumiem wydanie za wlasne pieniadze w wydawnictwie. nie wiem jaka inna publikacja moglaby zostac nazwana "sobie samemu" wydanym, ale chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:47 teraz już serio, jak to za własne pieniądze? z własnej kieszeni? Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:51 tak. jakies 7-9 tysiecy zaleznie od wydawnictwa, naklad 200 egz dla ksiazki ~200 str. czy to jest naprawde takie dziwne? Odpowiedz Link
charioteer1 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:55 Ale te 7-9 tysiecy to kazdy wyklada z wlasnej kieszeni? W to nie uwierze. Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 23:04 nie wiem, czy kazdy. wiem, ze wszystkie bronione w ostatnich 3 latach doktoraty z mojego poletka byly wydawane za kase wlasna. nie mam pojecia czemu, ale tak wlasnie jest. Odpowiedz Link
dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 23:38 to tu prof Nowak jest lepszy. jest szefem wydawnictwa, w ktorym wydaje ksiazki swoje i, ze sie tak wyraze, rodziny :-) Odpowiedz Link
dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 23:37 drogi niewyspany, wydawanie sobie ksiazek w wydawnictwie, ktorego jest sie szefem jest dla mnie ponizej krytyki. i obawiam sie, ze nie odwale sie od tego nawet dla ciebie, drogi niewyspany. choc z bolem serca bede twoim cierniem. Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: biedactwo! 10.04.09, 00:07 ok, mnie nic do tego jakie i kogo ksiazki wydaje wydawnictwo X, tylko racze zauwazyc, ze wydawanie ksiazek w PL w pewnych galeziach nauki jest praktyka powszechna, a tego zjawiska nie umiem wytlumaczyc. jednoczesnie podkreslam, ze zaden branzowy komercyjny wydawca nie publikuje na swoj koszt - wiem, bo pytalem. i nie musisz byc moim cierniem, circa about znam Twoj stosunek do wydawania ksiazek. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 10.04.09, 00:13 co to znaczy - branżowy, przecież istnieją wydawnictwa, które publikują za granty, pozyskiwane na wydanie książki... Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:19 ale wychudł na morduchnie do zdjęcia, co nie??? i te oczy cockera spaniela... ech... Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: Kto zyzakiem wojuje... /nt 09.04.09, 22:27 ten zygzakiem z rady wydziału uchodzi... Odpowiedz Link
adept44_ltd program tv 09.04.09, 22:36 po 23 na Polonii powtórka (chyba?) wczorajszego, wiekopomnego Warto rozmawiać na temat zyzania... z zyzakiem w roli głównej... Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:02 a stąd, że ja oglądam te programy (czasem nagrywam dla potrzeb dydaktycznych) i bardziej żenujących widowisk urządzanych przez prowadzącego jako żywo nie widziałem. Zresztą chyba pogardy tu nie było, bo ta na poważniejsze okoliczności, a nie typa, któremu się wydaje, że jest dziennikarzem... Odpowiedz Link
tocqueville Re: program tv 09.04.09, 23:05 wyśmiewasz Zyzaka, kpisz z jego nazwiska, choć nie miałeś w ręku żadnej jego pracy - to jak nagonka za Gomułki Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:11 Tocq, jeśli mogę, delikatnie i z sympatią, opanuj serwowane przez siebie analogie, bo one się sam z siebie natrząsają...; bo to już drugi wątek, w którym się powstrzymuję, by sobie nie pojechać po tobie ;-))) a za Gomułki to nie było internetu, o! Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:12 aaa, żeby było jasne, ja dobrze znam to środowisko Arcanów i może dlatego sobie pozwalam... Odpowiedz Link
petrucchio Re: program tv 09.04.09, 23:20 tocqueville napisał: > wyśmiewasz Zyzaka, kpisz z jego nazwiska Jeśli ktoś na własne życzenie staje się eponimem, to nie mamy do czynienia z kpinami, ale z procesem słowotwórczym. Inne narody mają bojkot, lincz, bowdleryzację, sadyzm i masochizm Odpowiedz Link
tocqueville Re: program tv 09.04.09, 23:38 już przeczytałeś tę książkę, czy pozostajesz na etapie kolektywnych seansów histerii? Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:45 nie, słucham prof. Nowaka,który na pytanie, czy to szczanie było potrzebne, odpowiada, że w ten sposób odkryto narodowi prawdę o zakrętach historii... Odpowiedz Link
dala.tata Re: program tv 09.04.09, 23:51 w przyszlym roku jego magistrant odkryje, ze walesa nie lubil walic kupy do nocnika i wolal w pieluche. i tak bylo az do 2 roku zycia! kolejny zakret profesora Nowaka. Odpowiedz Link
petrucchio Re: program tv 10.04.09, 01:02 tocqueville napisał: > już przeczytałeś tę książkę, czy pozostajesz na etapie kolektywnych seansów > histerii? A to tak "albo Odpowiedz Link
tocqueville Re: program tv 10.04.09, 07:26 to jak na spędach robotniczych w ZSRR "Sołżenicyna nie czytalim, ale na pewno kłamie w swojej książce" Odpowiedz Link
petrucchio Re: program tv 10.04.09, 08:34 tocqueville napisał: > to jak na spędach robotniczych w ZSRR "Sołżenicyna nie czytalim, ale na pewno > kłamie w swojej książce" Tocq, jesteś nudny. Czytałem: (a) "publicystykę" Zyzaka, (b) wywiady z Zyzakiem, (c) recenzje książki pióra zarówno jego politycznych wrogów, jak i przyjaciół. Wystarczy. Już wiem: to *jest* g[----]. Nie muszę osobiście degustować, żeby się upewnić. Odpowiedz Link
tocqueville Re: program tv 10.04.09, 09:10 ale to tylko twoja arcysubiektywna opinia oparta na ideologii jaką przyjmujesz Odpowiedz Link
petrucchio Re: program tv 10.04.09, 09:19 tocqueville napisał: > ale to tylko twoja arcysubiektywna opinia oparta na ideologii jaką przyjmujesz Nie. To moja arcysubiektywna opinia oparta na doświadczeniu. Mam na temat Zyzaka i jego dzieła tyle informacji, ile zwykle mi wystarcza dla heurystycznej oceny, czy daną książkę w ogóle warto wziąć do ręki. *Gdybym* podjął się zrecenzowania książki, oczywiście przeczytałbym ją od deski do deski, robiąc notatki i przerwy na weryfikację szczegółów. Ale nie jestem recenzentem. Swoje pieniądze wolę wydać na bardziej obiecującą lekturę. Jeśli książka Zyzaka sama wpadnie mi w ręce, być może zajrzę do niej z niezdrowej ciekawości, ale nie spodziewam się, że rzuci mnie na kolana i zmieni mój pogląd na cokolwiek. Odpowiedz Link
tocqueville Re: program tv 10.04.09, 09:26 wiesz, kiedy ja chcę wyrobić sobie ocenę o książce sięgam po nią - ty czytasz opinie innych, a książkę "może przeczytam, a może nie" mnie recenzje interesują jako OPINIE innych - nigdy bym nie powiedział, ze ksiażka jest g..., tylko na podstawie ocen innych ludzi mógłbym stwierdzić "książka uchodzi za słabą" - ale przejmowanie cudzego zdania jako własne, hmm Odpowiedz Link
petrucchio Re: program tv 10.04.09, 09:34 tocqueville napisał: > wiesz, kiedy ja chcę wyrobić sobie ocenę o książce sięgam po nią Więc przebrnij przez 600+ stron Zyzaka, jeśli masz czas na takie rozrywki. Jeśli dojdziesz do innego wniosku niż ja na podstawie poszlak Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:21 Tocq, ale właśnie słucham Zyzaka i jak ja słyszę od autora książki - "nie zastanawiałem się głęboko nad tym, czy użyć tego sformułowania", to ja przepraszam, ale chłopiec nie powinien pisać... Odpowiedz Link
dala.tata Re: program tv 09.04.09, 23:42 ale dla kogo pogardy? dla tego kto pisze o gejach ze to zwierzeta, czy dlatego, ktory z historii robi polityke? o praktykach wydawniczych nie wspomne, bo juz mowilem. a mnie to samo w sobie wystarcza, zeby do proferora nie miec cienia szacunku. o innych rzeczach nie wspomne, bo nie wypada mi. tocqueville napisał: > skąd tyle pogardy? Odpowiedz Link
tocqueville poszukiwania prawdy 09.04.09, 22:53 nigdy nie będę pochwalał kneblowania ust dla równowagi kilka tekstów: www.dziennik.pl/opinie/article358169/Histeria_wokol_Walesy_jest_nie_do_wytrzymania.html www.rp.pl/artykul/9133,289071_Dominik_Zdort__Nie_wpadajmy_w_histerie_z_powodu_Walesy.html www.dziennik.pl/opinie/article357147/Selektywna_wrazliwosc_Milewicz_i_Wyborczej.html Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 22:57 traktujesz Żaryna jako dobrego historyka, pytam z ciekawości gnoseologicznej? Odpowiedz Link
tocqueville Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:01 nie przepadam za Żarynem (jak dla mnie za mało - sine ira et studio) - ale to nie ma nic do rzeczy histeria jest histerią minister(ka) wysyła komisję, żeby sprawdzić jakie pytania na egzaminie dostał Zyzak! - tyle zamieszania przez jednego magistranta Odpowiedz Link
petrucchio Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:05 tocqueville napisał: > minister(ka) wysyła komisję, żeby sprawdzić jakie pytania na egzaminie dostał > Zyzak! - tyle zamieszania przez jednego magistranta Przecie nie wysłała w końcu tej komisji. A poza tym zyzak wcześnie wykryty jest uleczalny. Odpowiedz Link
adept44_ltd Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:05 nie no, mnie chodziło tylko o Żaryna, bo to chyba żaden naukowiec, przechowujący się w IPN-ie... tyle... Odpowiedz Link
dala.tata coraz smutniej i straszniej sie robi 27.04.09, 17:45 www.dziennik.pl/opinie/article368766/Promotor_Zyzaka_dostaje_przesylki_z_kalem.html bez komentarza. Odpowiedz Link