Dodaj do ulubionych

biedactwo!

09.04.09, 21:49
nie moge sie powstrzymac. ale moge wywalic....

www.dziennik.pl/opinie/article358128/Promotor_pracy_Zyzaka_Czuje_sie_zaszczuty.html
Obserwuj wątek
    • petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 21:57
      dala.tata napisał:

> nie moge sie powstrzymac. ale moge wywalic....

A i Żaryna wyrzucili z sań wilkom na pożarcie, razem z orderem...
      • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:20
        nie no, order zostawili, toż to amulet prawdziwy, święty etc., na trudne czasy
        przewodnik łodzi...
        • petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 22:23
          adept44_ltd napisał:

> nie no, order zostawili, toż to amulet prawdziwy, święty etc., na trudne czasy
          > przewodnik łodzi...

Nie mówię, że order zabrali. Mówię, że:

Nic mu nie pomógł order piyrszy klasy --
          Okropne czasy...
          • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:25
            to w miarę pojąłem ;-)

chodziło mi o to, że wywalili Żaryna, a order sobie zostawili - jako ten
            kompas...na saniach...
            • petrucchio Re: biedactwo! 09.04.09, 22:41
              adept44_ltd napisał:

> to w miarę pojąłem ;-)
              >
              > chodziło mi o to, że wywalili Żaryna, a order sobie zostawili - jako ten
              > kompas...na saniach...

Ale pozazdrościć ésprit de corps. Żaryn ginie za sprawę jak bohater ("Jeśli
              prezes uważa, że tak będzie lepiej
              • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:45
                Krzyż komandorski? to jakiś gadżet z Don Giovanniego???
    • dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 22:00
      mnie sie najbardziej podoba tych 10 ksiazek......szkoda ze nie dodaje profesor
      Nowak, ze czesc wydal sobie sam :-)
      • niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:34
        dalatata, pieknie prosze, odwal sie od wydawania ksiazek sobie samemu. np. w
        mojej branzy to standard, niezaleznie czy wydaje sie dzielo, czy smiec.
        • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:38
          jak to samemu? tak bez wydawnictwa???
          • niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:45
            przez wysanie sobie samemu rozumiem wydanie za wlasne pieniadze w wydawnictwie.
            nie wiem jaka inna publikacja moglaby zostac nazwana "sobie samemu" wydanym, ale
            chetnie sie dowiem.
            • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:47
              teraz już serio, jak to za własne pieniądze? z własnej kieszeni?
              • niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:51
                tak. jakies 7-9 tysiecy zaleznie od wydawnictwa, naklad 200 egz dla ksiazki ~200
                str. czy to jest naprawde takie dziwne?
                • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:52
                  pierwszy raz o tym słyszę...
                  • niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:55
                    ok, nie szkodzi.
                • charioteer1 Re: biedactwo! 09.04.09, 22:55
                  Ale te 7-9 tysiecy to kazdy wyklada z wlasnej kieszeni? W to nie uwierze.
                  • niewyspany77 Re: biedactwo! 09.04.09, 23:04
                    nie wiem, czy kazdy. wiem, ze wszystkie bronione w ostatnich 3 latach doktoraty
                    z mojego poletka byly wydawane za kase wlasna. nie mam pojecia czemu, ale tak
                    wlasnie jest.
            • dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 23:38
              to tu prof Nowak jest lepszy. jest szefem wydawnictwa, w ktorym wydaje ksiazki
              swoje i, ze sie tak wyraze, rodziny :-)
        • dala.tata Re: biedactwo! 09.04.09, 23:37
          drogi niewyspany, wydawanie sobie ksiazek w wydawnictwie, ktorego jest sie
          szefem jest dla mnie ponizej krytyki. i obawiam sie, ze nie odwale sie od tego
          nawet dla ciebie, drogi niewyspany. choc z bolem serca bede twoim cierniem.
          • niewyspany77 Re: biedactwo! 10.04.09, 00:07
            ok, mnie nic do tego jakie i kogo ksiazki wydaje wydawnictwo X, tylko racze
            zauwazyc, ze wydawanie ksiazek w PL w pewnych galeziach nauki jest praktyka
            powszechna, a tego zjawiska nie umiem wytlumaczyc. jednoczesnie podkreslam, ze
            zaden branzowy komercyjny wydawca nie publikuje na swoj koszt - wiem, bo
            pytalem. i nie musisz byc moim cierniem, circa about znam Twoj stosunek do
            wydawania ksiazek.
            • adept44_ltd Re: biedactwo! 10.04.09, 00:13
              co to znaczy - branżowy, przecież istnieją wydawnictwa, które publikują za
              granty, pozyskiwane na wydanie książki...
    • adept44_ltd Re: biedactwo! 09.04.09, 22:19
      ale wychudł na morduchnie do zdjęcia, co nie??? i te oczy cockera spaniela... ech...
      • petrucchio Kto zyzakiem wojuje... /nt 09.04.09, 22:20
        • adept44_ltd Re: Kto zyzakiem wojuje... /nt 09.04.09, 22:27
          ten zygzakiem z rady wydziału uchodzi...
          • adept44_ltd program tv 09.04.09, 22:36
            po 23 na Polonii powtórka (chyba?) wczorajszego, wiekopomnego Warto rozmawiać na
            temat zyzania... z zyzakiem w roli głównej...
            • tocqueville Re: program tv 09.04.09, 22:57
              skąd tyle pogardy?
              • adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:02
                a stąd, że ja oglądam te programy (czasem nagrywam dla potrzeb dydaktycznych) i
                bardziej żenujących widowisk urządzanych przez prowadzącego jako żywo nie
                widziałem. Zresztą chyba pogardy tu nie było, bo ta na poważniejsze
                okoliczności, a nie typa, któremu się wydaje, że jest dziennikarzem...
                • tocqueville Re: program tv 09.04.09, 23:05
                  wyśmiewasz Zyzaka, kpisz z jego nazwiska, choć nie miałeś w ręku żadnej jego
                  pracy - to jak nagonka za Gomułki
                  • adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:11
                    Tocq, jeśli mogę, delikatnie i z sympatią, opanuj serwowane przez siebie
                    analogie, bo one się sam z siebie natrząsają...; bo to już drugi wątek, w którym
                    się powstrzymuję, by sobie nie pojechać po tobie ;-)))
                    a za Gomułki to nie było internetu, o!
                  • adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:12
                    aaa, żeby było jasne, ja dobrze znam to środowisko Arcanów i może dlatego sobie
                    pozwalam...
                  • petrucchio Re: program tv 09.04.09, 23:20
                    tocqueville napisał:

> wyśmiewasz Zyzaka, kpisz z jego nazwiska

Jeśli ktoś na własne życzenie staje się eponimem, to nie mamy do czynienia z
                    kpinami, ale z procesem słowotwórczym. Inne narody mają bojkot, lincz,
                    bowdleryzację, sadyzm i masochizm
                    • tocqueville Re: program tv 09.04.09, 23:38
                      już przeczytałeś tę książkę, czy pozostajesz na etapie kolektywnych seansów
                      histerii?
                      • adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:45
                        nie, słucham prof. Nowaka,który na pytanie, czy to szczanie było potrzebne,
                        odpowiada, że w ten sposób odkryto narodowi prawdę o zakrętach historii...
                        • dala.tata Re: program tv 09.04.09, 23:51
                          w przyszlym roku jego magistrant odkryje, ze walesa nie lubil walic kupy do
                          nocnika i wolal w pieluche. i tak bylo az do 2 roku zycia!

kolejny zakret profesora Nowaka.
                      • petrucchio Re: program tv 10.04.09, 01:02
                        tocqueville napisał:

> już przeczytałeś tę książkę, czy pozostajesz na etapie kolektywnych seansów
                        > histerii?

A to tak "albo
                        • tocqueville Re: program tv 10.04.09, 07:26
                          to jak na spędach robotniczych w ZSRR "Sołżenicyna nie czytalim, ale na pewno
                          kłamie w swojej książce"
                          • petrucchio Re: program tv 10.04.09, 08:34
                            tocqueville napisał:

> to jak na spędach robotniczych w ZSRR "Sołżenicyna nie czytalim, ale na pewno
                            > kłamie w swojej książce"

Tocq, jesteś nudny. Czytałem: (a) "publicystykę" Zyzaka, (b) wywiady z Zyzakiem,
                            (c) recenzje książki pióra zarówno jego politycznych wrogów, jak i przyjaciół.
                            Wystarczy. Już wiem: to *jest* g[----]. Nie muszę osobiście degustować, żeby się
                            upewnić.
                            • tocqueville Re: program tv 10.04.09, 09:10
                              ale to tylko twoja arcysubiektywna opinia oparta na ideologii jaką przyjmujesz
                              • petrucchio Re: program tv 10.04.09, 09:19
                                tocqueville napisał:

> ale to tylko twoja arcysubiektywna opinia oparta na ideologii jaką przyjmujesz

Nie. To moja arcysubiektywna opinia oparta na doświadczeniu. Mam na temat Zyzaka
                                i jego dzieła tyle informacji, ile zwykle mi wystarcza dla heurystycznej oceny,
                                czy daną książkę w ogóle warto wziąć do ręki. *Gdybym* podjął się zrecenzowania
                                książki, oczywiście przeczytałbym ją od deski do deski, robiąc notatki i przerwy
                                na weryfikację szczegółów. Ale nie jestem recenzentem. Swoje pieniądze wolę
                                wydać na bardziej obiecującą lekturę. Jeśli książka Zyzaka sama wpadnie mi w
                                ręce, być może zajrzę do niej z niezdrowej ciekawości, ale nie spodziewam się,
                                że rzuci mnie na kolana i zmieni mój pogląd na cokolwiek.
                                • tocqueville Re: program tv 10.04.09, 09:26
                                  wiesz, kiedy ja chcę wyrobić sobie ocenę o książce sięgam po nią - ty czytasz
                                  opinie innych, a książkę "może przeczytam, a może nie"
                                  mnie recenzje interesują jako OPINIE innych - nigdy bym nie powiedział, ze
                                  ksiażka jest g..., tylko na podstawie ocen innych ludzi
                                  mógłbym stwierdzić "książka uchodzi za słabą" - ale przejmowanie cudzego zdania
                                  jako własne, hmm
                                  • petrucchio Re: program tv 10.04.09, 09:34
                                    tocqueville napisał:

> wiesz, kiedy ja chcę wyrobić sobie ocenę o książce sięgam po nią

Więc przebrnij przez 600+ stron Zyzaka, jeśli masz czas na takie rozrywki. Jeśli
                                    dojdziesz do innego wniosku niż ja na podstawie poszlak
                  • adept44_ltd Re: program tv 09.04.09, 23:21
                    Tocq, ale właśnie słucham Zyzaka i jak ja słyszę od autora książki - "nie
                    zastanawiałem się głęboko nad tym, czy użyć tego sformułowania", to ja
                    przepraszam, ale chłopiec nie powinien pisać...
              • dala.tata Re: program tv 09.04.09, 23:42
                ale dla kogo pogardy? dla tego kto pisze o gejach ze to zwierzeta, czy dlatego,
                ktory z historii robi polityke? o praktykach wydawniczych nie wspomne, bo juz
                mowilem. a mnie to samo w sobie wystarcza, zeby do proferora nie miec cienia
                szacunku.

o innych rzeczach nie wspomne, bo nie wypada mi.

tocqueville napisał:

> skąd tyle pogardy?
    • tocqueville poszukiwania prawdy 09.04.09, 22:53
      nigdy nie będę pochwalał kneblowania ust
      dla równowagi kilka tekstów:
      www.dziennik.pl/opinie/article358169/Histeria_wokol_Walesy_jest_nie_do_wytrzymania.html
      www.rp.pl/artykul/9133,289071_Dominik_Zdort__Nie_wpadajmy_w_histerie_z_powodu_Walesy.html
      www.dziennik.pl/opinie/article357147/Selektywna_wrazliwosc_Milewicz_i_Wyborczej.html
      • adept44_ltd Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 22:57
        traktujesz Żaryna jako dobrego historyka, pytam z ciekawości gnoseologicznej?
        • tocqueville Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:01
          nie przepadam za Żarynem (jak dla mnie za mało - sine ira et studio) - ale to
          nie ma nic do rzeczy

histeria jest histerią
          minister(ka) wysyła komisję, żeby sprawdzić jakie pytania na egzaminie dostał
          Zyzak! - tyle zamieszania przez jednego magistranta
          • petrucchio Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:05
            tocqueville napisał:

> minister(ka) wysyła komisję, żeby sprawdzić jakie pytania na egzaminie dostał
            > Zyzak! - tyle zamieszania przez jednego magistranta

Przecie nie wysłała w końcu tej komisji. A poza tym zyzak wcześnie wykryty jest
            uleczalny.
          • adept44_ltd Re: poszukiwania prawdy 09.04.09, 23:05
            nie no, mnie chodziło tylko o Żaryna, bo to chyba żaden naukowiec, przechowujący
            się w IPN-ie... tyle...
    • dala.tata coraz smutniej i straszniej sie robi 27.04.09, 17:45
      www.dziennik.pl/opinie/article368766/Promotor_Zyzaka_dostaje_przesylki_z_kalem.html
      bez komentarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka