lalele 22.07.09, 22:51 Czy likwidacja papierowych indeksów i poleganie tylko i wyłącznie na USOSie to plus czy minus (dla studentów/wykładowców/administracji)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dala.tata Re: papierowe indeksy 22.07.09, 23:03 zobaczymy. musze jednak powiedziec ze ja sie ciesze ze mam swoj indeks z roznymi fajnymi podpisami. Odpowiedz Link
eeela Re: papierowe indeksy 22.07.09, 23:04 A, ba, ja tez się cieszę, że mam swój indeks, to fajna pamiątka jest, ale uniwersytet nie jest od produkowania suwenirów ;-P Odpowiedz Link
sendivigius Re: papierowe indeksy 23.07.09, 16:40 eeela napisała: > A, ba, ja tez się cieszę, że mam swój indeks, to fajna pamiątka jest, ale uniwersytet nie jest od produkowania suwenirów ;-P Juz lepiej niech robi papierowe. 99% tego co mnie uczyli to muzeum nauki i techniki. Po co mi wiedziec jak sie liczy na suwaku logarytmicznym? Odpowiedz Link
eeela Re: papierowe indeksy 22.07.09, 23:03 Oczywiście, że plus. Po pierwsze, nie marnuje się papieru. Po drugie, likwiduje się możliwość fałszerstw ze strony studentów - nie był to jakiś nagminy problem na mojej uczelni, ale parę afer było. Po trzecie, potrzebny jest zinformatyzowany cetralny system danych studenckich. Odpowiedz Link
flamengista olbrzymi plus 23.07.09, 09:50 Na wpisywanie ocen do indeksów i kart tracę co najmniej kilkanaście godzin na sesję. A jeszcze są protokoły egzaminacyjne. Tymczasem wszystkie wyniki i tak mam w formacie elektronicznym. Zupełnie nie rozumiem, czemu w XXI wieku nadal muszę bawić się w skrybę. Wystarczy bezpieczny, szyfrowany program do przesyłu danych do dziekanatu. Odpowiedz Link