tabakierka2 07.10.09, 09:55 jeździcie, widzicie taką opcję? ja byłam raz, ale wtedy jeszcze nie byli moi teściami było całkiem całkiem, niemniej raczej się nie zdecydujemy na wspólny wyjazd wakacyjny, ani z moimi ani z męża rodzicami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:02 ja byłam z teściami, oni mieli jeszcze pod opieką wnuczkę (męża brata córkę). Więcej nie chcę takich wyjazdów. Jeździmy sami lub ze znajomymi. Choć ze znajomymi też trzeba ostrożnie bo z jednymi znajomość się zakończyła po wspólnym wyjeździe Odpowiedz Link
kubek0802 Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:06 Jeszcze nigdy tak nie jeździliśmy (wycieczki 1 dniowej 200 km od domu nie biorę pod uwagę). Jednakże taka opcja nam kiełkuje na przyszłe wakacje. Wyjazd z moją mamą (żeby nie było bardzo się lubią z mężem i mam nawet wrażenie że mąż czasem lepiej się z nią dogaduje niż ze mną), a powody są dwa chcaiałabym mamie pokazać trochę świata bo na to zasługuje, dwa planujemy trochę ekstremalnej tyrystyki i z czystego egoizmu mama zapewniałaby opiekę na ten czas dla syna. Odpowiedz Link
teqilaa Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:08 a czemu nie? ja tam mam rozrywkową matke i tesciowa, wiec nie mam nic przeciwko Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:11 teqilaa napisała: ja tam mam rozrywkową matke i tesciowa, wiec nie mam > nic przeciwko no, ja mam również rozrywkowych teściów i rodziców. Ale jakby poziom 'rozrywnokowości' niekoniecznie gwarantuje udany wypoczynek Asiowa, u nas również wyjazd ze znajomymi zakończył znajomość. Odpowiedz Link
teqilaa Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:32 tabakierka2 napisała: > no, ja mam również rozrywkowych teściów i rodziców. > Ale jakby poziom 'rozrywnokowości' niekoniecznie gwarantuje udany > wypoczynek oczywiście wszystko w rozsadnych granicach mam ciotke która jest tez rozrywkowa, ale ... no własnie z nia za zadne skarby bym nie wyjechała, wstyd by bylo potem na miasto wyjśc hehehe > Odpowiedz Link
karra-mia Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:10 nie nie nie 2 lata temu pojechaliśmy sobie z mężem do Brennej, teściowie moi paskudni przejeżdżali obok ze szczoteczkami do zębów i ręcznikami kurwa mać i zostali na dwie noce najgorsze 3 dni moich wakacji, teściowa wyrywała mi młodego, planowała nam te 3 dni, gdzie jemy, gdzie jedziemy...masakra, nigdy więcej Odpowiedz Link
ez-aw Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:20 Nie widzę problemu w wakacjach z teściami. Przed ślubem byliśmy we czwórkę w górach. Praktycznie co roku jeżdżę do teściów na 2-3 tygodnie w wakacje (mieszkają nad morzem). Biorąc pod uwagę, że mam małe dziecko, to dla mnie podczas takich wakacji są ogromną pomocą. Przykład: w tym roku młody się rozchorował, a teściowie zostawali z nim codziennie bym mogła iść na plażę. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 ez 07.10.09, 10:25 myślisz, że gdyby teściowie nie mieszkali nad morzem to też byś do nich na tak długo jeździła? Odpowiedz Link
mondovi Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:21 co rok jeżdże z mamą, bratanicą i synem na dwa tygodnie nad morze. z mamą jestem pokłócona do pierwszych łez najpóźniej na początku drugiego tygodnia. zawsze wtedy dobitnie przypomina mi sie dlaczego nie mieszkam już w domu rodzinnym... kocham mamę bardzo, ale 14 dni 24h to za dużo. najlepsze jednak, że do następnych wakacji zapominam, wmawiam sobie, że nie było tak źle, że w tym roku będzie lepiej i jedziemy znowu. I tak w kółko macieju... Odpowiedz Link
ajike Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:27 Wyjazd z rodzicami/teściami na cały urlop? Nie. Owszem, zdarzają się czasem wspólne weekendy ale raczej jest to siła wyższa niż własny wybór. Mamy znajomych, którzy z kolei nie wyobrażają sobie wyjazdu bez rodziców. I mówią otwarcie, że potrzebują opiekunkę do dzieci bo oni chcą odpocząć. Co do wyjazdów ze znajomymi, to kilka takich zaliczyliśmy. Wiem, że są takie pary w naszym gronie, z którymi fantastycznie spędza się czas "poza urlopem" ale na wyjeździe to jakaś masakra, i odwrotnie. Teraz robimy tak, że mówimy gdzie i kiedy będziemy i zapraszamy na weekend lub kilka dni. W naszym przypadku sprawdza się to idealnie. Odpowiedz Link
bernimy Re: z teściami/rodzicami na wakacje? 07.10.09, 10:29 Byłam z teściami raz, zaraz po ślubie. Zero prywatności, swobody. Nigdy więcej. Odpowiedz Link