tabakierka2 12.10.09, 08:22 oglądałam - chyba lepszy niż pierwszy no i oczywiście płacz Brodzikowej ( w scenie z sukienką)mnie totalnie poruszył (poważnie). Może ten serial nie bedzie taki beznadziejny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia341 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 08:39 Do mnie nie bardzo przemówił, ale cóż.....zobaczymy Ja nie lubie Brodzikowej i dlatego dla mnie jest ten film ciężko strawny Odpowiedz Link
clas_sic Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 08:41 ale bycia pijaną i kaca Brodzik zagrać nie potrafi Odpowiedz Link
leluchow1 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 09:09 No ja jakoś nie moge Brodzikowej strawić... jakoś tak strasznie sztucznie gra dla mnie. Odpowiedz Link
beata985 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 12:01 clas_sic napisała: > ale bycia pijaną i kaca Brodzik zagrać nie potrafi a ja właśnie stwierdziłam, że Brodzikowa pijaną zagrać potrafi Scena wkoroczenia do domu nawet mi się spodobała. i na tym się jej talent kończy nudny film Brodzikowej gra-mdła....no nie potrafi kobita grać...taka jest....nijaka.... Odpowiedz Link
setia Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 10:49 mnie też zdecydowanie bardziej się podobał. tym bardziej, że rozterki bohaterki są mi bliskie i akurat na topie - poszukiwanie pracy, depresja, szukanie swojej drogi w życiu... Odpowiedz Link
prigi Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 11:10 a mnie ciągle intryguje czy ona ten rower pod salonem Suzuki to komuś buchnęła? Odpowiedz Link
mamamira Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 11:21 To samo,pierwsze co pomyślałam ukradła czy nie. Odpowiedz Link
madameblanka Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 12:16 o matko...też tak myślałam nad ta sceną - oparła se nogi o salonowy samochód, podwinęła /nie wiem po co/ nogawki, wsiadła na pierwszy lepszy rower i odjechała....akurat facet sprzedawca by miał uśmiech na twarzy. Albo jak kręglami powaliła prezesa...żenada. I to w szpilkach, a ja myślałam ze tam sie zmienia obuwie Odpowiedz Link
mathiola DOKŁADNIE 12.10.09, 23:07 Komuś musiała buchnąć i popatrzcie - nikt jej nie ścigał Odpowiedz Link
cudko1 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 12:24 a ja nie mogę się przybrać żeby zacząć czytać książiki, leżą już ze dwa miesiące, a ja czytam wszytskio inne tylko nie to, słyszałam strasznie negatywne opinie, i dobre też, więc wypadałoby sprawdzić ale jakoś nie mam weny Odpowiedz Link
inia33 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 12:28 znajome zaczytujące się książką (książkami?!) twierdzą, że szkoda czasu na serial, książka o niebo lepsza... może i ja przeczytam i sprawdzę... Odpowiedz Link
ciociacesia musze skads skombinowac ksiazke 12.10.09, 12:56 kupic mi szkoda a zapasy pilipiuka w ksiegarni sie koncza czeka mnie jeszcze jakies 16 godzin w pociagu, akurat na dwa pilipiuki i jedno rozlewisko Odpowiedz Link
karra-mia Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 12:58 Rysa ja mam nadzieję,że to się rozkręci, jak ona do mamy pojedzie. Tam było i w książce o wiele ciekawiej, więc może w serialu choć trochę wydobędą to. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 13:08 karra-mia napisała: > Rysa ja mam nadzieję,że to się rozkręci, jak ona do mamy pojedzie. > Tam było i w książce o wiele ciekawiej, więc może w serialu choć > trochę wydobędą to. hmm..no nie wiem tam to już w ogóle sielsko anielsko bedzie ale przyznam, że druga część Rozlewiska bardzo mi się podoba (wspomnienia Basi). Odpowiedz Link
paskudek1 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 13:10 a ja się zastanawiam czy na prawde n ie istnieje możliwość ekranizacji powieśc, ganz egal czy to w formie serialu czy filmu, BEZ dodawania jakichś scen, bez zmiany charakteru bohaterom itp???? Jakies durnowate kręgle dodali, jakieś płacze w sukience mamusi żeby bardziej udramatyzować, jakieś kretyńskie kradzieże roweru a żeby jakoś UWIARYGODNIĆ skąd niby ona ma numer telefonu do mamy to już fantazji scenarzystom nie wystarczyło??? Tak się Gosia pakuje i co, dzwoni do mamusi nie widzianej ostatnie 20 lat i tylko "chciałam przyjechać" mówi???? Kurcze, czekam na sceny nad jeziorem i Braunek. Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 13:12 paskudek1 napisała: > dzwoni do m > amusi nie widzianej ostatnie 20 lat i tylko "chciałam przyjechać" mówi???? . jakie 20? pewnie ze 30ści, skoro ona ma w filmie ok.40stu (kurna, czyli jednak przeszło 30lat tej mamy nie widziała). Odpowiedz Link
mathiola Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 22:55 Na płaczu Brodzikowej zryczałam się jak głupia, mąż się ze mnie śmiał. Nie oglądałam pierwszego ale z relacji przyjaciółki, która oglądała obydwa, oraz z własnych poglądów na temat drugiego (przygotowanej na kichę zgodnie z zapowiedziami) - wnoszę, że ten był jednak lepszy jak również wnoszę, że może to być dobry serial. Dajmy mu szansę, chociaż ja początkowo przez Brodzikową mówiłam wielkie nie nie nie Odpowiedz Link
fajka7 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 12.10.09, 23:26 Przebieg depresji mnie nie przekonuje, chociaz placz w sukience mi sie podobal (ale sam motyw z sukienka juz nie - moze nie wiem o co chodzi?). Kac - niewiarygodny, kregle - ograne i banalne, rower - idiotyczne. W ogole to cala scena w salonie suzuki jest z kosmosu. Na razie tak sobie to widze. A o co chodzi z ta matka? Co tam poszlo nie tak miedzy nimi? Odpowiedz Link
mathiola Fajka no 12.10.09, 23:58 ale albo czytałaś książkę i wiesz o co chodzi, albo nie czytałaś książki i oglądasz jak serial, każdy inny, bez lektury wspomagającej. My ci mamy mówić o co chodzi? Po co. Odpowiedz Link
hellious Re: Fajka no 13.10.09, 07:55 Ksiazki nie czytalam, serialu gladalam tylko odcinek z sukienką i nie podobal mi sie wcale. Odpowiedz Link
firlipatka Re: Fajka no 13.10.09, 09:34 Poki co uwazam ze ksiazka byla fajna, a serial zupelnie mi sie nie podoba. Ciekawe czy bedzie lepiej? Odpowiedz Link
fajka7 Re: Fajka no 13.10.09, 17:27 Nie czytalam ksiazki i ogladam jak serial, wiec nie wiem o co chodzi, ale chetnie sie dowiem, co mi wcale nie przeszkodzi w ogladaniu serialu - zreszta pewnie wybiorczym, bo ja rzadko telewizje sledze bardzo dokladnie. A nie moglabys byc miła i zaspokoic mojej ciekawosci? Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 14.10.09, 07:53 fajka7 napisała: > Przebieg depresji mnie nie przekonuje, chociaz placz w sukience mi > sie podobal (ale sam motyw z sukienka juz nie - moze nie wiem o co > chodzi?). to jest sukienka jej mamy, która schowała, kiedy mama odeszła od ojca i jest to jej jedyna pamiątka po niej (podobno pachnie mamą) - były takie 'przebłyski' kobitki w tej sukience, biegającej z latawcem- to wspomnienie mamy. O! Odpowiedz Link
phoney Re: 2 odcinek "Rozlewiska' 13.10.09, 17:07 Brodzikowa i Deląg fatalni. Reszta ok. Pamiętacie Rene Zellweger w Dzienniku? Nikt nie miał wątpliwości, że to Bridget Jones.Albo Stenkę w Nigdy w życiu? A tutaj totalna klapa, ona w ogóle nie pasuje do tej roli. Ja widziałabym Kownacką. Odpowiedz Link