jodi20l 14.10.09, 16:53 dawno nie pisałam, a dziś tak z grubej rury czym się depilujecie? ostatnio zgoliłam się maszynką do zera ;p i po 2 dniach zaczął się koszmar odrastających włosków. jak wy to robicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: włosy łonowe 14.10.09, 16:56 do linii majtek depilatorem. Resztę strzygę maszynką na bardzo króciutko. Nigdy nie na łyso, bo nie podoba mi się zupełnie łysa grażynka Odpowiedz Link
jodi20l Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:06 oj tam!! mi sie nawet spodobała , małżonkowi też tylko jeśli ma być to krótkotrwałe a później długa męczarnia to podziękuję ;p Odpowiedz Link
medussa7 Re: włosy łonowe 14.10.09, 16:57 No normalnie mi temat wyrwałaś. Ja zgoliłam i miałam czerwone podrażnienia. Mój mi powiedział, ze pewnie maszynka była tępa. Kupiłam więc piękną nówka sztuke i to samo. No kurde proszę o dokładną instrukcję golenia Grazynki i terenów przyległych Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:11 Zawsze mozesz sprobowac opalic nad gazem Nie traktuj mojego postu zupelnie serio Odpowiedz Link
guderianka Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:06 Skóra jest podrażniona na początku. Jeśli depilacja jest regularna - to skóra się przyzwyczaja i reaguje coraz lepiej. Maszynka musi być ostra -a ruchy powolne ale zdecydowane, mocne. No i oczywiście pianka do golenia w sporej ilości (ew.mydło). Odpowiedz Link
jodi20l Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:10 odrastają szybko ale wszystko ok tylko szybko odrastają a cyckać się tak kilka razy w tygodniu? jak wy to robicie? golicie, później się "zapuszczacie" czy golicie regularnie? Odpowiedz Link
guderianka Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:14 Wszystko zależy od tego w jakim celu się golisz Jeśli erotycznym- to ciachaj maszynką przed planowanym bzykankiem. Jeśli estetycznym -musisz golić codziennie Jeśli fanaberyjnym - to zgol raz a potem zapuszczaj Odpowiedz Link
aurinko Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:16 Używam tylko i wyłącznie kremu do depilacji. No i ciułam na laser. Odpowiedz Link
grave_digger Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:19 ja golę z włosem nie pod włos, bo wtedy są mega podrażnienia. może spróbuję tego kremu. Odpowiedz Link
surreal_d Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:26 jestem po laserze i jestem zadowolona a wcześniej miałam dokładnie ten sam problem - jeśli goliłam się maszynką, od razu na noc gruba warstwa tormentiolu i podrażnienia znikały ale starałam się zazwyczaj kremem moja kumpela depiluje się zwykła pęsetą- bardzo sobie chwali mi by sie jednak nie chciało Odpowiedz Link
deela Re: włosy łonowe 14.10.09, 17:27 maszynka albo kremem (ale i tak poprawiam maszynka) po tylu latach nie mam zadnych problemow z odrastajacmi wloskami Odpowiedz Link
jkk74 Re: włosy łonowe 14.10.09, 18:02 pasek ok 2 cm wokół "strefy zero" golę maszynką resztę usuwam depilatorem (tym elektrycznym) raz na dwa tyg robię golenie na zero, potem powoli odrasta i znów golę... Odpowiedz Link
margerytka69 Re: włosy łonowe 14.10.09, 18:20 ja golę maszynką, najczęściej męża biorę od kilku lat tak golę, rzadko mam podrażnienia, używam mydła lub męża pianki do golenia czasami po goleniu przetrę wodą utlenioną golę codziennie lub co 2 dni zawsze lubię być TAM zabana na zasadzie "myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny" a pod prysznicem machnięcie grażynki maszynką zajmuje mi 30 sekund pachy tak samo golę nogi też Odpowiedz Link
caffe_mocca Re: włosy łonowe 14.10.09, 18:44 Nie toleruje golenia na zero (mąz tez nie lubi wygolonych pipek - lubi lekkie uwlosienie ) U mnie jest mocno przystrzyzony acz konkretny "trójkącik" Boki i dól podgalam , srodek strzyge trymerem. Moim zdaniem - jest ładnie, schludnie (tylko "babrania" wiecej niz przy goleniu na zero) Odpowiedz Link
lidia341 Re: włosy łonowe 14.10.09, 19:02 Ja nie mam koszmaru, bo nie golę. Z resztą nie rozumiem dlaczego ludzie tam golą, tzn. kobiety. Odpowiedz Link
jodi20l Re: włosy łonowe 14.10.09, 22:59 Z resztą nie rozumiem dlaczego ludzie tam > golą, tzn. kobiety. nie prosimy o zrozumienie. rzecz gustu. tak jak kolczyki, fryzura na glowie czy styl ubierania. z tym ze psity mojej ty ogladac nie musisz Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: włosy łonowe 14.10.09, 20:35 ja tak jak Ty, z tymże po używam żelu/płynu po goleniu (męża bezzapachowego; łagodzi i nie piecze... Odpowiedz Link
karra-mia Re: włosy łonowe 14.10.09, 21:05 golę maszynką, używam pianki do golenia albo mydła. Podrażnienia były na początku, teraz skóra już przyzwyczajona. Golę się co 2-3 dni, zależy do okazji, chęci i tego, co mnie czeka Odpowiedz Link
kocicca73 Re: włosy łonowe 14.10.09, 21:44 co drugi - trzeci dzień maszynką z pianą żelu pod prysznicem - po latach golenia zero podrażnień Odpowiedz Link
medussa7 Re: włosy łonowe 14.10.09, 22:40 o matko! od rana nie weszłam na magiel, a tu tyyyle porad w takiej sprawie. Jeszcze nigdy nie naczytałam się tyle o włosach łonowych ! Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: włosy łonowe 14.10.09, 23:04 boszeeee to co ty masz ,,tam,, za szczecinę?ja gole i mnie nic nie kłuje. Odpowiedz Link