dzidaa Re: zjawy cmentarne 02.11.09, 23:22 dżyzus ta poprawej......lustra nie ma cy co? Odpowiedz Link
mathiola a ja będę upierdliwa 02.11.09, 23:37 I zapytam: co brak gustu ma wspólnego z tradycją chodzenia na groby? Bo co widzimy? Widzimy trzy dziewczyny, które ktoś tam uznał za ewenement modowy. I one zostały sfotografowane akurat przy grobach. A gdyby je sfotografować na ulicy, przy przejściu dla pieszych... jak wtedy by je można było nazwać? I czemu te biedne groby na 1-go tak po łbie dostają> Bo Halloween jest fajniejszy? Przez ileś tam lat mieliśmy własne tradycje, które dzisiaj są wyśmiewane (w najróżniejszy sposób). Bo to z zachodu jest takie fajniejsze, TAM nikt nie chodzi w śmiesznych kozakach na groby, TAM nie ma bezguścia... w dupie mam, niech se w workach przychodzą, byleby przyszły. A takie kozaki i kiecka to i na ulicy i w pubie i w galerii handlowej... I w Polsce i zagramanicą również. Więc.... więc. Odpowiedz Link
deela Re: a ja będę upierdliwa 02.11.09, 23:39 ja ci powiem math tak ja bym w mini na cmentarz nie poszla bo to nie miejsce na taki ubior ale dzisiejsza gownarzeria tego nie rozumie ze nie wszedzie mozna swiecic na wpol gola dupa ja do ich "gustu" nic nie mam ale litosci, TO nie CZAS i MIEJSCE na dyskotekowy stroj Odpowiedz Link
mathiola Re: a ja będę upierdliwa 02.11.09, 23:42 a ja chodziła w mini Jak jeszcze miałam nogi do szyi bez fałd Z tymże nie w różowej, nie we włochatej i nie za dupę zaraz. Odpowiedz Link
dlania Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 09:12 Deela, myslisz że trupom zalezy kto sie jak do nich ubiera? No weź Pomysł na demotywator głupi, w ogóle demotywatory zejszły na psy (ach, gdzie te stare tradycyjne demotywatory, jak za moich czasów!))) A jesli chodzi o ubieranie to jestem zwolennikiem ubierania się jak kto chce - byle było róznorodnie, wesoło, indywidualnie - a nie wszyscy tak samo, bo jaśnie pańcia kuźwa kwasniewska w telewizji powiedziała, że w tym sezonie białe puchate kozaczki sa niemodne. Az se kurwa chyba kupie takie wyjebane w kosmos białe futrowe mukluki! W ramach wali z systemem! No, i zaoszczędziłam na kawie dzieki deeli Odpowiedz Link
deela Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 10:18 > Deela, myslisz że trupom zalezy kto sie jak do nich ubiera? No weź trupom nie ale tym ktorzy naprawde maja zalobe...... Odpowiedz Link
dlania Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 10:35 ale tym ktorzy naprawde maja zalobe...... Oni to dopiero maja w dupie jak kto jest ubrany - w obliczu smierci takie pierdoły nabieraja własciwego znaczenia (czyli: żadnego). Odpowiedz Link
ez-aw Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 11:08 dlania napisała: > ale tym którzy naprawdę maja żałobę...... > > Oni to dopiero maja w dupie jak kto jest ubrany - w obliczu śmierci takie > pierdoły nabierają właściwego znaczenia (czyli: żadnego). W pełni się zgadzam. Na cmentarzu nie patrzyłam, jak jest ktoś ubrany. Ludzie interesowali mnie o tyle, by na nich nie wpaść, lub by młody nie przeszkadzał i się nie zgubił. Waliło mnie jak są ludzie ubrani. Odpowiedz Link
deodyma Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 09:27 > ja bym w mini na cmentarz nie poszla > bo to nie miejsce na taki ubior > ale dzisiejsza gownarzeria tego nie rozumie ze nie wszedzie mozna swiecic na > wpol gola dupa > ja do ich "gustu" nic nie mam ale litosci, TO nie CZAS i MIEJSCE na dyskotekowy > stroj zgadzam sie z Toba. wczoraj kumpela mi mowila, ze mnostwo takich panienek na cmentarzu widziala i smiala sie z tego. jak to ona powiedziala, ze na cmentarzu 1 listopada napatrzyla sie na REWIE MODY Odpowiedz Link
dlania Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 09:48 No i co z tego - w kościołach i na cmentarzach od zawsze była rewia mowy. Tylko jak przyjdzie pani ubrana jak z "Twojego stylu to dobrze, a jak dziewczyna wystrojona jak z "bravo girl" to źle, tak? Zdredzicie dziewczyny, zapomniał wół... Odpowiedz Link
deodyma Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 10:00 > Zdredzicie dziewczyny, zapomniał wół... no w moim wypadku to pudlo bylam mloda i w zyciu bym sie tak nie ubrala tym bardziej teraz a zreszta dupa by mi zmarzla. Odpowiedz Link
dlania Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 10:09 A ja jako dziecko/młodzież często musiałam słuchac durnowatych komentarzy swojego ubioru i wyglądu, więc będe bronić wolności do odziewania sie w co sie chce No i czy nie ubrałabyś sie tak na cmentarz czy w ogóle bys sie tak nie ubrala, bo to co innego Odpowiedz Link
deela Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 10:34 > A ja jako dziecko/młodzież często musiałam słuchac durnowatych komentarzy > swojego ubioru i wyglądu, więc będe bronić wolności do odziewania sie w co sie > chce ty nie bronisz zadnej wolnosci tylko swojej mlodszej ja moja droga ja chodzilam mega dziwacznie ubrana - naprawde - w liceum mowili namnie cichcem "ta co sie dziwnie ubiera" nie mialam oporow komentarze mialam w dupie to i teraz komentuje jakos do szkoly nie chodzilam w mini za dupe ledwie (a mialam nogi kurwa piekne nogi mialam - nooo raz poszlam w spodenkach za dupe do szkoly ale to osobna historia jest i potraktujmy to jako wybryk i zrobienie komus na zlosc), do kosciola tez tak bym sie nie ubrala - ani na cmentarz - naprawde swiecic gola dupa/cycem nad grobem to po prostu wiocha jest owszem i panie z lisem/futrem sa smieszne, ale sa smieszne w inny sposob cmentarianki natopmiast sa smieszne poprzez to ze nie potrafia sie powstrzymac zeby raz ubrac portki albo dluzsza spodnice - to zalosne jest - co beda gacha wyrywac nad nagrobikiem, kolo smietnika czy kolo pompy? a moze spojrza sobie w oczy romanycznie nad planacym zniczem echhh jakos nie mozna tym idiotkom (bo to w sumie maly odseek jest ale wali po oczach) ze niew szedzie mozna i wypada sie ubrac tak i tak potem taka picz idzie na rozmowe o prace i jest zdziwiona ze jej nie dostaje - no wolalabym nie miec pracownika biurowego z cycem na wierzchu - jeszcze se zszywaczem przytrzasnie i nieszczescie gotowe Odpowiedz Link
deodyma Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 11:57 dlania napisała: > A ja jako dziecko/młodzież często musiałam słuchac durnowatych komentarzy e tam ja wciaz wysluchuje durnych komentarzy pod swoim adresem, ale to juz nie o ubior chodzi przywyklam do tego juz wszak i sie z tego smieje i tak juz bedzie pewnie, poki nie zemre i nie zejde z tego swiata Odpowiedz Link
dzidaa Re: a ja będę upierdliwa 03.11.09, 08:53 dla mnie czy na cmentarzu czy na ulicy to bez znaczenia....bardzo mało gustowne delikatnie mówiąc i tyle Odpowiedz Link
karra-mia Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 09:28 nie wiem, w czym one gorsze od pań, które wyskoczyły jak co roku w futrach i czapkach z lisa, z jakimś zwierzem przewieszonym, jakby było -20 stopni? Odpowiedz Link
exotique Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 10:14 heheh, panie w futrach i lisich przewieszkach sa najlepsze Odpowiedz Link
arwena_11 Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 10:25 No futra to rozumiem, bo są lekkie i ciepłe. Mnie d.pe przewiało mimo, że miałam spodnie i ciepłą kurtkę, tyle że cholera nie do kolan. Warszawska Wólka to wygwizdów i teraz leczę sie po urokach spacerów tam. Co do tego wołu, to mimo wszystko są miejsca, gdzie nie chodzi się jak na dyskotekę. Mnie zawsze uczono, że do kościoła, na cmentarz itd nie chodzi sie z cycem i dupą na wierzchu. Co prawda mnie to nie zabardzo dotyczyło, bo ja w tamtych zamierzchłych czasach to raczej glany, czarne spodnie i ramoneska. Ale wiedziałam, że do babci to nie założę koszulki z KREATOREM, tylko może te łagodniejszą z METALLICĄ. Do dziś pamietam, jak moja babcia pojechała do USA i pytała sie co mi przywieźć w prezencie. Dostała spis zespołów, z jakimi chce mieć na T-shirtach. Wyobraźcie sobie dwie dystyngowane panie po 70, wchodzące w NY do sklepu z takimi akcesoriami. No i dostałam to co chciałam. Ale qrwa były to chyba najgrzeczniejsze koszulki w tym sklepie. Jedyna pociecha że w Polsce w ogóle nie można było takich dostać, więc miałam orginalne i jedyne w swoim rodzaju Odpowiedz Link
dlania Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 10:39 arwena_11 napisała: > Co do tego wołu, to mimo wszystko są miejsca, gdzie nie chodzi się > jak na dyskotekę. Wiesz, ja przypuszczam, że te dziewczyny ze zdjęcia to sie grzecznie ubrały. Pewnie jakbysmy zobaczyły ich stroje dyskotekowe toby nam dopiero oko skokoło! Odpowiedz Link
arwena_11 Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 10:51 Myślisz, że byłyby bez stroju? Ostatnio widziałam dwie panienki ubrane tak, jakby kryzys dotknął przemysł odzieżowy i materiału na ich ubrania zabrakło. Wiesz jak się ma co pokazywać to jeszcze można, ale jak się ma oponkę na brzuchu i biust w porywach A, to sie tego nie eksponuje biodrówkami i topem. No cóż niektóre nie nauczyły się tej prostej zasady, ze lepiej coś zostawić facetom dla wyobraźni, a nie kawe na ławe. Odpowiedz Link
carrymoon Re: zjawy cmentarne 03.11.09, 11:47 Jesli kogoś od zadumu nad życiem i przemijaniem, od tęsknoty za tymi co odeszli odrywa widok białych kozaczków to bardziej bym sie tym kimś martwiła niż właścicielką tychże neiszczęsnych butów. Idąc na cmentarz ide tam pomyśleć, powspominać a nie rozglądać się jak inni wyglądają. Szczerze mówiąc wisi mi jak się ubrala pani lub pan przy sąsiednim grobie i dalszych też. Komentowanie i wyśmiewanie to większa wiocha (moim zdaniem) niż neistosowne ubranie. Jak dla kogoś jest wazny strój to niech dba o to by samemu ubierać się zgodnie miejscem i czasem i by tak wychowac dziecko by nei wstydzilo się pójść odświętnie ubrane mimo, że inni będą inaczej. 1 listopada jak widze to nie czas zadumy a czas plotek. Odpowiedz Link