agik82 16.11.09, 16:34 kobieta.wp.pl/gid,11689930,img,11689939,kat,26263,galeriazdjecie.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annabetka Re: łomatko! 16.11.09, 16:53 W sumie ,śmieszne a z drugiej strony nie takie głupie Ogólnie wiadomo,że to szkodliwe jest,a z drugiej strony alk i faje też prowadzą często do raka,i jakoś nikt zakazu sprzedaży nie wymyślił jeszcze Ja napiszę tak..w miejscowości w której mieszkam,pani "solariowa" ,najpierw ogląda twoje ciało,karnację,ogląda pieprzyki,robi wywiad kiedy i jak się opalałaś-wszystko notuje i sama decyduje na ile Cię wpuścić pod lampy-albo się godzisz albo do widzenia Nie mam pojęcia czy to w tym kraju jest jakoś prawnie uregulowane-czy te panie są jakoś przeszkolone ,czy może chodzi o jakieś sprawy sądowe odnośnie odszkodowań...nie wiem..,ale na trzy gabinety w mojej wsi w każdym jest tak samo. Odpowiedz Link
agik82 Re: łomatko! 16.11.09, 17:06 annabetka napisała: > W sumie ,śmieszne a z drugiej strony nie takie głupie Ogólnie wiadomo,że to > szkodliwe jest,a z drugiej strony alk i faje też prowadzą często do raka,i jako > ś > nikt zakazu sprzedaży nie wymyślił jeszcze no właśnie, i chyba nikt nikogo nie zmusza do chodzenia do solarium więc w razie W można odpowiadać za siebie, jeśli oczywiście zna i respektuje się zasady takiego opalania- a info o szkodliwościach powinno być umieszczone w każdym solaruim w widocznym dla klientów miejscu > Ja napiszę tak..w miejscowości w której mieszkam,pani "solariowa" ,najpierw > ogląda twoje ciało,karnację,ogląda pieprzyki,robi wywiad kiedy i jak się > opalałaś-wszystko notuje i sama decyduje na ile Cię wpuścić pod lampy-albo się > godzisz albo do widzenia i to popieram Odpowiedz Link
doral2 Re: łomatko! 16.11.09, 18:57 szkoda, że nie wprowadzą podobnych mechanizmów przy sprzedaży alkoholu czy papierosów pani w kiosku czy monopolowym powinna przeprowadzić dokładny wywiad rodzinny, sprawdzić alkomatem i na tej podstawie ocenić, czy panu/pani można sprzedać alkohol lub papierosy. a jak nie pasuje, to do widzenia. panom w rządzie najwyraźniej się nudzi, albo usiłują się wybić na bazie najbardziej durnego pomysłu. nie rozumiem zapędów do regulowania czegoś, co jest ogólnie dostępne, i w sumie mniej szkodliwe niż papierosy. dla mnie to debilizm. Odpowiedz Link
my.kania1108 Re: łomatko! 16.11.09, 22:04 > szkoda, że nie wprowadzą podobnych mechanizmów przy sprzedaży alkoholu czy > papierosów > pani w kiosku czy monopolowym powinna przeprowadzić dokładny wywiad rodzinny, > sprawdzić alkomatem i na tej podstawie ocenić, czy panu/pani można sprzedać > alkohol lub papierosy. a jak nie pasuje, to do widzenia. A no właśnie problem polega na tym,że na solarki akcyzy nie ma. Odpowiedz Link
annabetka Doral:) 16.11.09, 19:09 Ale Fajki i wóda od wieków były...i ludzie tym żyli,w tym przyjemność odnajdowali..W dzisiejszych czasach,przy nasileniu chorób cywilizacyjnych szuka się rozwiązań,dla uzdrowienia ludzkości albo ..bardziej dla zapobieganiu wczesnej umieralności itd.Weź pod uwagę,że reklamy społeczne odnośnie narkotyków,alku,fajek też się nasiliły tyle że to są nałogi starsze niż ,najstarszy zawód tego świata i ciężko je wyplewić ze społeczeństwa.Solarium jest stosunkowo nową modą i...może wobec tych cywilizacyjnych chorób warto ję(modę )ograniczyć Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia,sama osobiście byłabym szczęśliwa gdyby nikt nie mówił mi co mam robić ze swoją,dupą,wątrobą,płucami,żyłami i ogólnie ciałem. Odpowiedz Link
doral2 Re: Doral:) 16.11.09, 21:38 annabetka napisała: > Ale Fajki i wóda od wieków były...i ludzie tym żyli,w tym przyjemność odnajdowali..W dzisiejszych czasach,przy nasileniu chorób cywilizacyjnych szuka się rozwiązań,dla uzdrowienia ludzkości albo ..bardziej dla zapobieganiu wczesnej umieralności itd.Weź pod uwagę,że reklamy społeczne odnośnie narkotyków,alku,fajek też się nasiliły tyle że to są nałogi starsze niż ,najstarszy zawód tego świata i ciężko je wyplewić ze społeczeństwa.Solarium jest stosunkowo nową modą i...może wobec tych cywilizacyjnych chorób warto > ję(modę )ograniczyć .." sadzisz, że jest jakaś różnica w przyprawianiu sobie raka modą starą jak świat, a modą nową?? fajki dają raka płuc, solarka raka skóry, ale śmierć ta sama. koszty społeczne te same. prawdopodobnie palacze, alkoholicy czy nałogowi korzystacze solariów odczuwają tą samą przyjemność. i wszyscy oni robią to za pomocą zupełnie legalnych, ogólnie dostępnych środków. zatem czemu jednych dyskryminować?? bo jakiemuś posłowi się pierdnęło po obiedzie?? no ludzie, ratunku! Odpowiedz Link
karra-mia Re: łomatko! 16.11.09, 19:13 nie bardzo jestem w stanie zrozumieć zakaz czegoś ogólnie dostępnego w kraju demokratycznym i wolnym. W ten sposób chcą się wybić na wyżyny i zaoszczędzić na służbie zdrowia? O ile da się bardziej... Zakażmy również telefonów komórkowych, laptopów, mikrofali, słodyczy (bo od tego się psują zęby), alkoholu, papierosów, seksu (bo od tego rodzą się dzieci i trza wypłacac becikowe) i pomysłów mi już brak, ale pewnie niejeden polityk dodałby do tej listy jeszcze kilka rzeczy Odpowiedz Link
doral2 Re: łomatko! 16.11.09, 19:16 karra, popieram. to zwykły zamach na swobodę obywatelską. i tyle. Odpowiedz Link
agik82 doral 16.11.09, 19:27 doral2 napisała: to zwykły zamach na swobodę obywatelską. otóż to Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: łomatko! 16.11.09, 21:43 swoją drogą, ale by jaja były, jakby zakazali działalności solariów!! byłyby jakieś podziemne he he?? Co by wszytkie Dody zrobiły?? Wyobraźcie sobie te demonstracje pod parlamentem!!! PS - ja nie jestem przeciwniczką - sama czasem korzystam, żeby nie było Odpowiedz Link