olinka20 19.01.10, 19:59 Bo moja świninka zawsze jak zje swoje suche koble to przylatuje do mnie, liże mnie po ręce- bo zasłaniam twarz żeby sie pochwalić jak ładnie zjadł, a na końcu potężnie beka. Normalnie świnia a nie pies. A Wasze też takie prosiaki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 20:02 moje prosiaki robią dokładnie to samo że o puszczaniu śmierdzących bąków pod nos, nie wspomnę robią to w ten sposób - na kolanach trzymam laptopa, więc jeden prosiaczek kładzie mi się miedzy nogami, żeby sobie ogrzać odwłok tyłkiem w moją stronę i zasypia...i bączy Odpowiedz Link
olinka20 Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 20:06 Odkąd zmieniłam karmę na suchą plus przekąski też suche plus czasem ser skończyły sie bąki. I jakos za nimi nie tęsknie. Odpowiedz Link
doral2 Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 20:14 rodzaj karmy nie wpływa na śmierdzącość bąków Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 20:26 Żebyś wiedziała, że wpływa. Przez pewien okres mój pies dostawał do suchej karmy trochę mokrej. Ja pierdziele, jak on koszmarnie pierdział. Śmierdziało tak, że sam się ewakuował z pokoju, w którym puścił bąka( a my razem z nim). Od kiedy do suchej karmy dodajemy mu tylko mięso, śmierdzące cichacze się skończyły Odpowiedz Link
olinka20 Funkcjonariuszko 19.01.10, 20:33 Własnie jak dostawal mokra karme- puszkowa to walil niesamowite bąki łacznie z mega problemami zołądkowymi. Po zmianie na lepisiejsza suchą skonczyły sie sensacje. Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Funkcjonariuszko 19.01.10, 20:43 olinka20 napisała: > Własnie jak dostawal mokra karme- puszkowa to walil niesamowite bąki > łacznie z mega problemami zołądkowymi. A mój miał mega wzdęcia. Na początku myślałam, że tak strasznie przytył, ale po odstawieniu karmy wrócił do normalnych rozmiarów.Do tego zrobił się strasznie ociężały i w ogóle nie chciał się bawić, a ożywiał się dopiero, jak ktoś się zbliżał do szafki z żarciem. Tak się zawsze zastanawiałam, co takiego producenci dodaja do mokrych karm, że psy dostają amoku, jak tylko je czują, a jak zaczyna się im podawać inne pokarmy, to mają coś w rodzaju zespołu odstawiennego. Przynajmniej mój miał Odpowiedz Link
olinka20 Re: Funkcjonariuszko 19.01.10, 20:49 To fakt, moj jak sie przerzucilismy na karme weterynaryjna to nie jadł kilka dni na znak protestu. Ale zgłodniał i skapitulował. I skończyło sie mycie pupy po prawie kazdym spacerze, ufff. Odpowiedz Link
doral2 Re: Funkcjonariuszko 19.01.10, 21:04 moje żrą makaron z mięsem i warzywami, oraz wszystko co ludzkie i co uda się im się wyżebrać bądź wycyganić od domowników Odpowiedz Link
karra-mia Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 20:16 tjaaaa beka, puszcza bąki...ło matko a te bąki pachną dokładnie jak to mięso, jak się gotuje...znaczy się śmierdzą Odpowiedz Link
joanna266 Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 21:59 moja nie beka,nie pierdzi nie smierdzi.jedynie jak jej nie przytne kłaków wokoło dupska ot potrafi sie obsrac.a tak to anioł nie pies Odpowiedz Link
olinka20 Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 22:03 A tam anioł, jorkuś po prostu Ty sie ciesz, ze ci sie trafił taki a nie inny, bo generalnie te psy mają bardzo wrażliwy uklad trawienny. Odpowiedz Link
mathiola Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 22:14 W zasadzie to ani nie beka ani szczególnie nie pierdzi. Miał incydent z pierdzeniem, ale właśnie już wiem, że to dlatego, że kupiłam mu puchę mokrej karmy. Bo mi się gotować nie chciało Normalnie żre suchą plus obiadki takie jak moje dzieci Odpowiedz Link
mathiola Re: Czy Wasze psy bekają? 19.01.10, 23:56 > Ze słoika? nawet tak nie żartuj. Nie uznaję słoików, torebek, kucharków, veget, puszek. Więc mój pies jada zdrowo i pożywnie, bez glutaminianu Odpowiedz Link