dlania 23.01.10, 14:50 pijecie? Czy wynalazki typu Irving nadaja się do spozycia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prigi Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 15:15 mam trzy na zmianę-lipton, tetley i dilmah.wiem, wiem, to sieczka dla mas, ale i tak ją lubię z sypanych lisciasta yunnan earl gray najlepiej tetley i lipton Odpowiedz Link
rybalon1 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 15:34 broń Cię Panie Boże od kupowania reklamowanego ścierwa o nazwie Irving Tea czy jak jej tam ........... kupiłam na próbę do pracy dla wszystkich noszzzzzzzzzzzzz kurna smakuje jak wymoczona szmata ... całe opakowanie 100 szt wylądowało w koszu na śmieci , zgodnie stwierdziliśmy że syf nad syfy ... Ja w domu mam Dilmah , czasem Lipton , Tetley , czasem Sagę w torebkach ( dobra jest też Saga owocowa ) z owocowych jeszcze Owocowy Ogród ... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 15:42 Jedyna czasrna jaka pije to saga earl grey. Poza tym pije zielone, mate, roiboos itp. Na czarnych sie nie znam i chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link
novembre Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 15:45 Pijam tylko i wyłącznie czerwoną, w pracy ekspresówkę, w domu parzoną w czajniczku. Czarną piję jak się czerwona skończy, mam sagę, liptona, tetley'a i jakieś owocowe. Zieloną i białą też mam, do koloru, ale średnio przepadam. Odpowiedz Link
sebaga Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 16:01 od wielu lat tylko jedna, ta albo żadna tetley earl grey STRONG Odpowiedz Link
jola9932 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 16:11 Dlaniu Irvinga się czyta nie pije PIję liptona codziennie, tyle że ja nie lubię mocnej i jeden szczur służy mi na 4 herbaty Odpowiedz Link
dlania Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 21:31 Ja w domu pije liściasta taka w czerwonych opakowaniach. natoomiast w pracy wciagam litonke - nie powala, ale nie znalazlam lepszej. A sory - lepsze sa liptony Gold i Earl Grey w piramidkach, ale zwazywszy, że pije z 3-4 dziennie to za drogie. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 16:12 Z Irvinga smakowała mi tylko truskawkowo-waniliowa. W domu ja czystej czarnej nie piję, ale mój mąż lubi Dilmah, albo smakująca yunnanowo Jones Tea. Ja piję smrodkowane, np Teekanne rumowoą lub irish cream, albo roiboosa - też teekanne. Albo zieloną z herbapolu Odpowiedz Link
inn-ka Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 21:07 Ja mam liptona, ale strasznie mocna wychodzi. Lubię różne owocowo-ziołowe mieszanki zamiast Odpowiedz Link
solejrolia Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 21:15 bardzo polecam Eternal, tak liściastą, jak ekspresową: marketeo.com/pl/Oferta/HERBATA-EKSPRESOWA-ETERNAL-7555.html Odpowiedz Link
mathiola O! :) 23.01.10, 21:28 Pracowałam tam kiedyś, za szczenięcych lat szkolnych Do dziś jeszcze pamiętam ten ból w barkach po kilku godzinach pracy przy maszynie paczkującej A herbata niezła, mocna, taka jak lubię. Odpowiedz Link
mathiola Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 21:39 dobra. Kiedyś były paczki takie foliowe, 3 rodzaje opakowań: czarna, czerwona i jeszcze jakaś, nie pamiętam. Aha, herbara granulowana to była. Boki zrywałam, jak ktoś mówił: mi najbardziej to ta czarna smakuje. Bo one wszystkie były identyczne, tylko się różne kolory folii brało do pakowania Ale ta akurat jest dobra. I tania Odpowiedz Link
solejrolia Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 21:42 na pewno nie smakuje jak siano, jest raczej z tych mocnych i aromatycznych (ale nie tak naperfumowana jak każda earl grey). Odpowiedz Link
frida-marzec08 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 22:14 zazwyczaj jest to Tetley earl grey cytrynowa Odpowiedz Link
tysia77 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 22:25 Dilmah zwykła,lubię też earl grey.Lubię też czerwoną z aromatem earl grey Bio-Active. Odpowiedz Link
jkk74 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 23.01.10, 22:30 zamiast czarnej polecam dobra czerwoną... ja kupuję taką chińską, w kostkach, liściastą... jak zaparzysz w mniejszym kubku to jest bardzo mocna taka pobudzająca, jak w większym to słabsza... po czarnej miałam sucho w gardle, po tej nie mam... lubię też owocowe i roiboo (czy jak się to pisze )... Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Jaką czarną codzienną herbatę 24.01.10, 15:02 Dilmah - zarowno czarna jak i "smakowa" (z liczi np. mniam ) Nie cierpie Liptona (to juz nawet Tetley jest o niebo lepsza! Odpowiedz Link
elzak3 Re: Jaką czarną codzienną herbatę 24.01.10, 15:09 Kupiłam 100 saszetek Dilmah czarnej. Zobacze jak smakuje. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Jaką czarną codzienną herbatę 24.01.10, 15:19 Twinings earl grey na zmiane z liptonką Odpowiedz Link
setia Re: Jaką czarną codzienną herbatę 24.01.10, 18:21 najbardziej smakują mi herbaty sypane firmy Oskar, albo takiej innej firmy (nie pamiętam nazwy, na opakowaniu jest duzo chińskich znaków i filiżanka). zielona herbata tej drugiej firmy jest najlepsza! niestety ciężko ją ostatnio kupić w marketach piję więc oskara i uważam, że jest naprawdę niezła. Odpowiedz Link