moninia2000 02.03.10, 11:04 Stalo sie, adoptujemy w koncu kociaka. Satrszego, bez tylniej lapki, cud stworzenie. Mam tylko nadzieje, ze sie psina zgodzi. Dajcie jakies fajne, krotkie imie, prosze.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Imie dla kota 02.03.10, 11:57 haha Też od razu pomyślałam o Piracie. Tak trochę przewrotnie Głaski dla kota Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Imie dla kota 02.03.10, 12:12 A ja wyglada - birasek? czarny ? biały? Ja zawsze mialam tendencje do nadawania kotom imion ludzkich typu "Felek" , "Henio", "Ziutek" itp [ Ukochanym kotem był - niezyjacy juz- wielki buras Feluś do dzis pamietam oburzona mine mojego dziadka Feliksa - kiedy przedstawilam mu kota ] Odpowiedz Link
moninia2000 Re: Imie dla kota 02.03.10, 13:28 Nie mam jeszcze fotek, ale w weekend moze walne. Jest sliczny, taki szary jakis z pregami, ma urokliwe spojrzenie i jest tak czulosci pelen, ze az szokuje. Jest z niego dosc spory facet. Pirat rewelka brzmi, haha, nie pomyslalabym. W ogole musze Wam powiedziec jakie boskie sa dzieci..Nasza mala ma 4,5 latek, jak powiedzialam, ze wybrancem zostal On (bo to w schronisku) to Ona tak sie cieszyla. Ja mowie, ze jest bez lapki, ze trzeba mu pomoc, a dla Niej to bylo takie normalne. W ogole nie zwrocila uwagi na ten brak lapki, utulila go i tyle. Teraz czekamy az bedzie w domu (na razie ma leczenie z grzyba, co troche potrwa zanim nam go dadza) i Ona codziennie nadaje o kotku Jakze roznimy sie od dzieci, my widzimy brak lapki, a One nie. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Imie dla kota 02.03.10, 13:44 moninia2000- a ja sie wzruszylam ze raz - postanowiliscie pomoc kotu ze schroniska, dwa - kotu bez łapki ... fajnie ze sa tacy ludzie ps. kot bez 1 łapy swietnie sobie radzi i prawdopodobni bedzie sie zachowywal równie sprawnie jak taki 100% 4 łapowy Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Imie dla kota 02.03.10, 16:54 Roman, piekny Roman- to bardzo kocie imie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Imie dla kota 02.03.10, 13:34 A może na cześć migotkowego Zbycha po prostu Zbych niech mu będzie . Odpowiedz Link
moninia2000 Re: Imie dla kota 02.03.10, 13:36 Ufff, watpie czy moj maz (Hiszpan) wymowilby takowe Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Imie dla kota 02.03.10, 16:57 No to mój Tores powinien wygrac, zdrobnienie Toro dla Hiszpana jak znalazł. Musiał byc waleczny żeby przezyc schron i doczekac sie na was. Koniecznie fotki prosze w stosownym czasie. Odpowiedz Link
aguacate Re: Imie dla kota 02.03.10, 17:36 Pomyslalam "Trojnog" , ale jak maz Hiszpan, to moze "Tripie"? W zdrobnieniu "Trypus" Odpowiedz Link
dlania Re: Imie dla kota 03.03.10, 21:06 Lenox (tez nie ma kompletu odnózy) albo Pegaz. Odpowiedz Link
moninia2000 Re: Imie dla kota 04.03.10, 12:58 Jeszcze nie mamy Znawcy radza, ze najlepiej krotkie. Ale wiecie co? Jak juz u nas bedzie to chyba nadamy oficjalnie imie, bo zalezy jaki On przecie jest W niedziele jade do schorniska popracowac troche i pobyc z nim to go dokocham. Juz sie nie moge doczekaaaaac. A, kotko kochana, wlasnie widzialam, ze mimo iz lapki mu brak porusza sie swietnie. Mielismy kiedys czasowo sunie bez lapki, niezla z niej byla wichura:- ) Odpowiedz Link