loolipop 11.06.10, 17:44 porady potrzebuje Dziecia komary mi pogryzły i ptrzebuje porady co mu pomoze bo sie darpie i płacze. Ratujecie dziewczyny bo zwariuje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: ja jak zwykle 11.06.10, 18:03 maści wszelakie-komarol, entil itp jak nie masz to doraźnie cebulą smaruj...wapno może podaj jak dużo pogryzine... no i jak najszybciej zaopatrz się w coś antykomarowego i podawaj wit B COMPLEX Odpowiedz Link
pola.cocci Re: ja jak zwykle 11.06.10, 18:04 Ja znam Fenistil zel, ale nie wiem czy u dzieci mozna, w aptece zapytaj. A z domowych sposobow: poslinic i posolic Odpowiedz Link
doral2 Re: ja jak zwykle 11.06.10, 18:14 fenistil żel gdy swedzi i piecze, espeszialy for kids Odpowiedz Link
schiraz Re: ja jak zwykle 11.06.10, 19:25 Z apteki żel na świąd od ukąszeń Dapis, bardzo dobry, dla dzieci od roku wzwyż i cena nie powala, około 10 zł. A z domowych sposobów świetnie działa soda oczyszczona lub proszek do pieczenia (to to samo) rozpuszczone w wodzie na papkę i przykładane. Natychmiast pomaga. Odpowiedz Link
schiraz Re: ja jak zwykle 11.06.10, 19:27 Jeżeli dziecko małe to lepiej mocniej rozpuścić tę sodę, choć to żrące nie jest i tak. Ja mojemu przykładam od kiedy skończył trzy latka w przypadku braku żelu na świąd i działa jak złoto, pięknie likwiduje właśnie opuchliznę i swędzenie. Odpowiedz Link
tysia77 Re: ja jak zwykle 11.06.10, 22:36 Ja też polecam Fenistil,a na wyjścia Off.Pierwszy raz w tym roku kupiłam i jestem pozytywnie zaskoczona.Dzisiaj komary przelatywały obok bez zainteresowania moją osobąZawsze byłam najbardziej pogryzioną osobą z bąblami na 5cm. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: ja jak zwykle 12.06.10, 16:15 soda oczyszczona lub proszek do pieczenia (to to samo) ?!?!? To NIE jest to samo! (nawet taki matoół kuchenny jak ja to wiem!) soda jest jednym ze składników proszku. oczywiscie moga miec takie smo dzialanie na komary (nie wiem , nie sprawdzalam) polecam Fenistil. Odpowiedz Link
schiraz Re: ja jak zwykle 12.06.10, 21:16 Kotka a ja nie wiedziałam Serio, serio! Zawsze używałam jako jednego, jak mi brakło proszku sypałam sody, jak mi brakło sody proszku, ciasta wychodziły, ale piekę tak rzadko i takie proste ciasta, że może po prostu miałam szczęście. Oczywiście nie wykluczam odmiennego składu, ale uwierz mi na słowo, jak cię coś użre i położysz sobie na to kompres z sody oczyszczonej lub też z proszku do pieczenia poczujesz niewymowną ulgę, znacznie szybciej jak Fenistil działa. Mam Syna uczulonego na ślinę komarów i soda działa bajecznie, tudzież proszek do pieczenia. Choć Fenistil też nam służy skutecznie i go nie neguję. Odpowiedz Link
loolipop Re: ja jak zwykle 12.06.10, 15:34 dziekuje bardzo za wszystkie cenne rady!!! soda oraz cebula bardzo pomogły. A w reszte specyfików mam zamiar sie dzisiaj na zakupach zaopatrzyć wielkie dzieki Odpowiedz Link