tedesca1 19.09.10, 10:42 Laski mam sprawdzone ze dwa trzy, ale i tak zazwyczaj mnie korci żeby kupić coś nowego, czasem zajrzę na allegro i widzę, że np 70 osób kupuje Sally Hansen albo jakiś taki puder Jadwiga, jakich pudrów używacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tedesca1 Re: Puder 19.09.10, 10:45 Chodzi mi o sypki lub w kamieniu, nie o puder w kremie. Odpowiedz Link
malgoska34 Re: Puder 19.09.10, 10:49 Max factor , ale i tak bardzo mało go używam. Zwykle wystarcza mi sam podkład i odrobine różu na policzki. A Ty jakie masz sprawdzone? Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Puder 19.09.10, 12:05 Właśnie ostatnio spasował mi Max Factor Creme Puff, wcześniej dość długo używałam sypkiego inglota, ale podnieśli cenę więc zastrajkowałam Odpowiedz Link
aguacate Re: Puder 19.09.10, 17:35 Clinique stay matt - do moich przetluszczajacych sie plackow, swietnie kryje. Odpowiedz Link
exotique Re: Puder 19.09.10, 18:17 mam brazujacy orlane, prasowany diora. rzadko uzywam ale do wykonczenia duzego makijazu sa swietne. ja sie nie mam czego przyczepic Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Puder 19.09.10, 18:34 na dzien - L'Oreal - Matifiant Mineral na wieczór/wyjscia etc . Guerlain meteorites Odpowiedz Link
doral2 Re: Puder 19.09.10, 21:58 żadnego nie używam. czasami, jak mi się przypomni, to nakładam podkład pod podkład i to wsio. a zamiast różu stosuję ziemię egipską, za namową którejś magielki i jestem zadowolona. czasem z rozpędu tą ziemią całą twarz obmietę. Odpowiedz Link
tedesca1 Re: Puder 20.09.10, 07:51 Właśnie nad L'orealem się zastanawiam, być może na niego właśnie się skuszę. A możecie coś więcej napisać o tej ziemi egipskiej? Bo rzeczywiście na allegro to schodzi jak świeże bułeczki. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Puder 20.09.10, 08:16 być może to ja polecałam ziemie egipska - bo jestem jej duża fanka warunek - koniecznie oryginalna , a nietsety po sieci (allegrO) krąży całą masa podróbek dwa - ziemia egipska robi efekt "opalonej" twarzy ale nadaje leciutkiy pomarańczowy odcien - dla pewnych karnacji niewskazany [ zeby było ajsne - twarz NIE jest pomarańczowa ale odcień opalenizny wpada w lekko rdzawy ton/odcien) chociaz ostatnio widzailam wersję "light" ZE - gdzie wpada ona nie w pomarańcz a w złote tony - to moze tez byc swietne inne plusy - jest masakrycznie wydajana - ja mecze 2 rok opakowanie i "zmeczyc" nie moge 3- pielegnuje twarz (ma jakies glinki/witaminy i cholera wiee co co poprawia troszke jakosc cery) nie zatyka nadaje naprawde ładny odcień twarzy - taki "zdrowy" i opalony (ale nie sztuczny) trzeba sie nauczyc malowac - zeby nie porobic placków konieczny zakup - gruuuuby gęsty pedzel (wg. mnie najlepszy typu "kabiki") Odpowiedz Link
ceres9 Re: Puder 20.09.10, 10:38 a daj linka gdzie mozna kupic taka niepodrobiona ta ziemie? Odpowiedz Link
cudko1 Re: Puder 20.09.10, 10:45 sally hansen jest super przynajmniej taka ją (znaczy się go - ten puder) tak zapamiętałam bo uzywałam go już dośc dawno temu po zakupie będąc w stan teraz używam mineralnych, loreal, revlon i max factor, najlepiej oceniam revlona Odpowiedz Link
ceres9 cudak;p 20.09.10, 11:43 ziemniaki i marchew splajtowaly zes sie w koncu wynurzyla?;p Odpowiedz Link
cudko1 Re: cudak;p 20.09.10, 11:47 oj tam nic nie splajtowalo no i poza tym ja tu jestem ol de tajm, i nawet sie odywam czasami ino Ty mnie nie widzisz Odpowiedz Link
joanna266 ziemia egipska 20.09.10, 11:52 koniecznie firmy bi-kor a nie jakies marne podróby z allegro.najlepszy puder jaki miałam a miałam wiele Odpowiedz Link
joanna266 Re:ps ziemia egipska 20.09.10, 11:57 ziemie mozna zakupic na stronce firmy bi kor kosztuje 150 zł plus do tego jakis super duzy dobry pedzel typu kabuki.jedno opakowanie starcza na ok 2 lata codziennego stosowania.to moj kosmetyk numer jeden.z reszta juz zachwalałam go na tym forum kilka razy Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re:ps ziemia egipska 20.09.10, 20:45 Dokładnie BI-kor |Niestety na allegro osoba od której kupowałam te 2 lata temu juz nie wystawia... wiec nie podziele sie namiarem na sprawdzonego sprzedawcę Odpowiedz Link