Dodaj do ulubionych

uzywalyscie odzywki

16.11.10, 10:05
do wlosow dla dzieci?
wczoraj w akcie desperacj nalozylam mlodej swoja odzywke do wlosow- albo to-albo obcinanie koltunow.
jako ze ma wlosow duuuzo-ale cienkie jak pajeczyna- to placza jej sie na potege.
zastanawiam sie, czy sa na rynku jakies odzywki do wlosow przeznaczone dla maluchow.

znacie? widzialyscie? uzywacie?
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 10:09
      Widzialam odzywkę dla dzieci- własnie do rosczesywania kołtunow.
      Ale to chyba w avonie, albo oriflame.
      • annkys Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 10:17
        mam podobny problem tylko mojemu skrzacikowi w dodatku włosy kręcą się w zajebi.. loki. Też byłam zdesperowana i nałożyłam odżywkę, której sama używam. Teraz szukam czegoś dedykowanego dzieciom jak znajdę coś wartego uwagi to podrzucę info. Kiedyś znajoma przyniosła taki płyn do pryskania suchych włosów i można było rozczesywać, tylko cholerstwo strasznie śmierdziało. Może nie sam płyn, ale po zetknięciu z głową fuj.
        • cudko1 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 11:06
          ex ja czasami robię dokładnie tak samo, a ze nie zaopserwowałam żadnych niepokąców objawow, alergii itp. to w akcie desperacji powtarzam preceder raz na jakiś czas, moja młoda ma grube i duuuzo włosów lekko kręcących się - ciekawe po kim bo nie po mnie suspicious w które uwielbia wsadzać usmarowane czymś lapki, efekt sklejenia i skołtunienia murowany uncertain a po maminej odzywce raz plast i wsio okismile

jakoś nawet nie przyszło mi do głowy szukania odzywki dla bachorków
          • schiraz Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 11:40
            A gdybyś już mocno się obawiała to w rossmanie można zakupić odżywkę dla dzieci w sprayu. Bardzo fajna, dermatologicznie przebadana i nie trzeba spłukiwać a włosy rozczesuje. I ma księżniczkę na opakowaniu, o! Moja Młoda kocha ją za tą księżniczkęsmile
            ------
            Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
          • w_miare_normalna Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 14:32
            ja również robię młodej włoski moją odżywką. jakoś raz w tygodniu, dwa. Nic się nie dzieje.
            Młoda ma kręcone włosy, ciężkie do rozczesania.
    • to_wlasnie_cala_ja Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 10:34
      moja pomimo obcinania przynajmniej raz w miesiącu ma wiecznie poplątane i poskrecane we wszystkie strony. Ostatnio odkryła sama jedwab i nagminnie się nim smaruje smile nie wiem czy dzieciom wolno ale łatwiej rozczesać i ładnie sie błyszczą
      • exotique Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 11:47
        Mam jedwab- ale nie chce u malej stosowac, bo wsadzilam sobie palca po jedwabiu w oko i myslalam ze mi wypali galy. a ze mloda te wlosy dotyka, to nie chce bez sensu ryzykowac.

O shiraz dzieki za namiary na rosmana- powiem mamie by mi wyslala z nastepna paczka.

fryzjerka mi powiedziala, ze im krutsze wlosy tym lepiej sie koltunia- bo myslalam by malej te i tak skape piora podciac.
        poki co raz w tygodniu bedzie ta moja odzywka. staram sie nakladac tak, by w skore nie wchodzilo-no ale kontakt jakis jest
    • jowita771 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 12:15
      Ja nakładam dziecku zwykłą dorosłą smile odżywkę.
      Co to jest jedwab i jak wygląda?
      • asiaiwona_1 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 14:25
        ja mojej młodej psikam włosy takim sprayem ułatwiającym rozczesywanie:
        https://www.kmdelikatesy.pl/files/imagecache/product/zdjecia_produktow/17072293.jpg
      • exotique Re: uzywalyscie odzywki 18.11.10, 12:08
        Jowita, jedwab jest cudowny, wydajny-ale drogi. cos w stylu olejku do wlosow- kropelke rozcierasz w dloni i potem pomykasz po wlosach.
        nie pusza sie, super pod prostownice.
        ja kocham ten firmy biosilk- sprzedaja w rosmanie malenkie buteleczki za 5 zeta- choc oplaca sie bardziej duza butle wziac -ona ok 90 pln
        duza butla na rok z hakiem starcza przy codziennym uzywaniu przez 3 kobiety
    • marcyszka Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 14:37
      ja używałam tej odżywki Rossmanna dla córki i dużo lepiej się po niej rozczesywały, ale miałam wrażenie, że bardziej się przetłuszczają. Teraz używamy szamponu z odżywką 2 w 1 Bubchen (również z księżniczką) i dobrze się rozczesują, pięknie pachną i nie są obciążone.
      o taki szampon:
      https://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/85/49/38/1285493817
      • marcyszka Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 14:38
        przepraszam za złe zdjęcie, powinno być takie:
        https://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/95/25/39/1295253972
        • sewa.49 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 18:09
          Ostatnio mlodemu tez smarowalam wlosy moja odzywka i nawet sie zastanawialam, czy sa takowe dla chlopcow. Nie kupie mu z ksiezniczka, bo by sie chyby zaplakal wink
    • esofik Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 18:23
      widziałam z Johnsona i chyba z Loreal'a
      do włosów Młodej używam tylko szamponu i rano czasem psikacza ułatwiającego rozczesywanie z Lorel'a, fajnie pachnie
      • esofik Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 19:11
        a wkleję, skoro już się nauczyłam smile

https://www.britsuperstore.com/acatalog/Loreal_Kids_Tangle_Tamer_150ml.jpg

Everytime I Try To Fly I Fall Without My Wings...
        • asiaiwona_1 sofik 16.11.10, 19:45
          ten twój loreala psikacz to dzieciowy jest? Bo mały ten obrazek i nie mogę doczytać. Może linka wrzuć to sobie srawdzę wszystko.
          • esofik Re: sofik 16.11.10, 21:41
            Asiowa, po polsku nie znalazłam
            to jest z serii dla dzieci L'Oreal Kids - burst of sweet pear Tangle Tamer

www.lorealparisusa.com/_us/_en/default.aspx#/?page=top{userdata//d+d//|diagnostic|main:pdp//objectid+HCa1_13//{pdp_tab:pdp_overview//objectid+HCa1_13//}|media:_blank|nav|overlay:_blank}
            • asiaiwona_1 Re: sofik 17.11.10, 11:01
              aha, czyli w PL raczej tego nie znajdę. Ale dzięki.
    • marjanna.b Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 19:54
      Exo, a chodzi Ci konkretnie o problemy z rozczesywaniem???
      Bo jak tak, to polecam kosmetyki z afroszopów.
      W Swiss masz tego od cholery.

Ja mam dla Ady szampon z odżywką - jakieś 8 franków.
      I na dłuższe włosy dodatkowo detangler (cena podobna)

O takie:
      szampon
      https://www.umoja.co.nz/images/Beautifulbeginnings2in1.jpg
      detangler
      https://www.giftlandofficemax.com/images/Ouchless%20Detangler.jpg

m.
      • exotique Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 21:45
        w ogole o koltunienie sie tych pior.
        bo myje jej wlosy co 2-3 dni, ale ani nie lubi mycia a ni czesania. a po kazdej drzemce czy polozenu glowy na kanapie caly tyl glowy skoltuniony jak na owcy sad

poszukam tych afrocudow tez, co mi szkodzi, w miescie niedlugo bede to rusze jedrne poslady
        • marjanna.b Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 21:52
          Wiesz, ja mam afro w pełnym wydaniu - gorzej być nie może wink
          A te ichniejsze kosmetyki dają radę...
          Więc tym bardziej na europejski włos się nadadzą smile

m.
    • beata985 Re: uzywalyscie odzywki 16.11.10, 22:03
      spróbuj Biosilk-to maleństwo 5ml
      daje się tego dosłownie kropelkę..
      albo odżywka Nivea do włosów przed prostowaniem, suszeniem, w różowej butelce...też dobry....
    • wronka30 Re: uzywalyscie odzywki 17.11.10, 10:53
      Hejka exotique wink
      Ja jestem expertem w tych sprawach, pewnie wiesz jak wygladaja wlosy mojej starszej czarownicy. Wszystkie odzywki dla dzieci mozna sobie o kant dupy potluc, probowalam wszystkiego...
      Polecam przede wszystkim jedwab w plynie - serum. Dostepny roznych firm np.ten:
      powerlook.pl//index.php?products=product&prod_id=933&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-11&utm_content=933
      Mojej pasuja serum albo odzywki przede wszystkim Gliss Kura oraz Pantene Prov-e.
      Serum z jedwabiu sie nie splukuje i naklada na koncowki co ulatwia sprawe. Serdecznie polecam.
      • agik82 Re: uzywalyscie odzywki 17.11.10, 11:37
        ja młodym nakładam na kłaki jedwab Bioslik, chyba, że wyjdzie i zapomnę kupić, to moją własną Pantene Prov-e do prostych włosów
        • exotique Re: uzywalyscie odzywki 18.11.10, 12:10
          biosilk mam w chalupie, ale on ma jedna wade- szczypie w oczy jak sie rekoma wlosow dotknie i potem oczy przetrze- mimo mikroskopijnych dawek.
          wczoraj spryskalam jej wlosy z daleka nablyszczaczem- dziala-tylko ze jak na moj gust przetluszcza wlosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka