doral2 24.01.11, 20:05 jak go skubańca ze słoika łyżką wyjąć, żeby nie upaprać słoika, kubka, stołu i paluchów, he?? tfórcze pomysły mile widziane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: MIÓD 24.01.11, 20:28 przecie skrystalizowany nigdy nie kapnie. i do tego trza go kilofem odkopywać lejący, prosto z rumuńskich gór...pyszny!! tylko że zawsze nakapie Odpowiedz Link
prigi Re: MIÓD 24.01.11, 20:36 ty się nie dziw, że pytam, ale o tej porze trudno o naturalny w 100% pewny, lejący miód. zawsze możesz go skrystalizować , ale wątpię, aby o to ci chodziło, lub wlać do miseczki i oblizywać słoik, łyżeczkę, stół, talerz i palce ps. ja uwielbiam jak miód leje mi się z bułki na dłonie, to jedyna frajda w jego jedzeniu no i może jeszcze wysysanie miodu prosto z plastra-mniam-ale wtedy to dopiero miód jest wszędzie Odpowiedz Link
bluemadlen-1 Re: MIÓD 24.01.11, 20:30 mam długa miodna łyżkę nie kapie, polecam taka skręcona, a przed nabytkiem miałam długa normalna zawijałam w kawałeczek ręcznika papierowego trzonek, jak coś kapło to na ręczniczek. Odpowiedz Link
ib_k Re: MIÓD 24.01.11, 21:07 www.gorsky.pl/pl/catalog/product/1029/ kup sobie coś takiego Odpowiedz Link
doral2 Re: MIÓD 24.01.11, 21:40 o fuj, fuj!! chyba by mię zemgliło poczebuję rano dwie łyżeczki do kubka wlać. zawsze ufajdam albo kubek, albo słoik, albo paluchy. a że z rana czas ma podwójną wartość, to robię to wieczorem. efekt podobny Odpowiedz Link
ez-aw Re: MIÓD 24.01.11, 22:03 Najpierw łyżeczkę daj do gorącej wody/mleka. I taką gorącą wyciągaj miód, oddzielając odpowiednią porcję pocierając łyżeczką w środku słoika. Wtedy się praktycznie nie przykleja i zostaje tylko to co na łyżeczce. Odpowiedz Link
prigi Re: MIÓD 25.01.11, 08:13 jeżeli do słoika z miodem dostanie się woda, mleko, chleb itd, za jakiś czas mozesz miec miód pitny Odpowiedz Link
3-mamuska Re: MIÓD 24.01.11, 23:05 Ja kupuje taki i wyciskam z niego odrazu na kanapke. groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp?trailSize=1&searchString=honey&domainName=Products&headerVersion=v1&_requestid=301941 Odpowiedz Link
doral2 Re: MIÓD 25.01.11, 07:46 3-mamuska napisała: > Ja kupuje taki i wyciskam z niego odrazu na kanapke..." a ja kupuję na rumunii, prosto z pasieki, więc mam problem Odpowiedz Link
3-mamuska Re: MIÓD 25.01.11, 21:12 doral2 napisała: > 3-mamuska napisała: > > > Ja kupuje taki i wyciskam z niego odrazu na kanapke..." > > a ja kupuję na rumunii, prosto z pasieki, więc mam problem No to ze kupujesz w Rumunii to wiem, myslalam o przelaniu raz na jakis czas,wtedy ubrudzisz sie tylko raz na jakis czas. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: MIÓD 25.01.11, 11:55 "Jak one się na te studia dostają, jak one tak cięzko myślą!" Takich prostych rzeczy nie wiedzieć, Doral, wstydź się - "Zaraz tam suka. Obejrzałam sobie twoje zdjęcie w wizytówce. Poziom tej wypowiedzi adekwatny do tej prostej, grubo ciosanej, chłopskiej twarzy, która wyraża głęboką tęsknotę za rozumem. - by Krejzimama " kliknij Odpowiedz Link
mamolka1 Re: MIÓD 25.01.11, 20:35 to była moja pierwsza myśl jak przeczytałam posta doral Odpowiedz Link
doral2 Re: MIÓD 25.01.11, 20:40 może na wyższej szkole gotowania na gazie tego uczą, a kurna na tej mojej zawszonej uczelni nie uczyli... cholera, idę im pierdzielnąć dyplom w pysk, miodu nie umię ze słoika wydłubać, kurna mać!! na wałka mi ten dyplom, he?? Odpowiedz Link
mamolka1 Re: MIÓD 25.01.11, 21:01 Ja cię ale fajnie mnie podpięło Ja chciałam tam gdzie magiczna o strzykawce pisała Odpowiedz Link