Dodaj do ulubionych

Siatki na okna

30.01.11, 16:17
Podjelismy wspólna decyzje, ze nasza kota bedzie kotem nie znającym wyjcia, bo mieszkamy za blisko ulicy.
W zwiazku z tym trzeba by załozyc jakies zabezpieczenia na okna.
Wiecie gdzie cos takiego zakupic? Żeby było w miare niewidoczne i nie obleśne?
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: Siatki na okna 30.01.11, 16:31
      Ja znam tylko siatki przeciw owadom. Przeciw kotom - nie znam big_grin.
      • grave_digger Re: Siatki na okna 30.01.11, 16:34
        castorama. musielibyście przewiercić ramy do okna. ale co to taka siatka dla kotka. no chyba, że pazurów też go pozbawiliście.
        • olinka20 Re: Siatki na okna 30.01.11, 16:37
          Poszukam takich metalowych moskitier.
          Okna mamy w większosci uchylne i w zasadzie ma dostep tylko do jednego, ale wole dmuchac na zimne.
        • ez-aw Re: Siatki na okna 30.01.11, 16:54
          grave_digger napisała:
          > castorama. musielibyście przewiercić ramy do okna.

Ja mam przytwierdzane do ramy okiennej takimi zaczepami. Nic nie było wiercone, łatwe do zdjęcia i umycia.

>ale co to taka siatka dla kotka. no chyba, że pazurów też go pozbawiliście.

Koty wychodzące ścierają sobie pazury na drzewach i chodnikach. Koty nie wychodzące z domu muszą mieć obcinane pazury, inaczej skacząc z mebli sobie połamią i będzie bardzo bolało. Dlatego się daje drapak (który mało te pazury stępi) i obcina.

Mój kot ważył 5 kilo i wieszał się na moskitierach. Nic się nie stało. Mieszkam na 9 piętrze, więc zależało mi na bezpieczeństwie kota. Sprawdziło się.
          • olinka20 Re: Siatki na okna 30.01.11, 17:06
            Ez, a to jakies specjalistyczne firmy to produkują?
            Mam szukac metalowych moskitier, tak?
            My obecnie mieszkamy zaraz przy ulicy, kot praktycznie po kilku skokach byłby na drodze, a od kilku lat ruch jest coraz wiekszy ( dlatego m.in. planujemy zmiany).
            • ez-aw Re: Siatki na okna 30.01.11, 17:13
              Ja zadzwoniłam do zwykłej firmy robiącej moskitiery na zamówienie. Przeszedł człowiek, wymierzył okna i zrobił. Możesz też kupić z siatką plastikową, ale wtedy kot może to trochę po zaciągać pazurami. Wyjść nie wyjdzie, tylko będzie trochę gorzej wyglądało.

Np ta firma ma opis (ja mam taka ramową) hanarol.pl/oferta4-25.html
              • olinka20 Re: Siatki na okna 30.01.11, 17:23
                Dzieki Ez!
                • doral2 Re: Siatki na okna 30.01.11, 17:35
                  somsiad ma dodatkowe drzwi balkonowe z nylonowa moskitierą, właśnie żeby koty mu na dwór nie wychodziły. lekkie, plastikowe drzwi z siatką i automatem do domykania.
                  u pana od okien zdaje się zamawiał, kosztu nie znam.
                  jak go spotkam to mogę dopytać.
                  • olinka20 Re: Siatki na okna 30.01.11, 17:54
                    Dopytaj, im wiecej informacji tym lepiej.
                    W tym tygodniu moze mi sie uda cos zdziałac w tym temacie.
    • ez-aw Re: Siatki na okna 30.01.11, 16:32
      Ja mam moskitiery (siatka metalowa, nie plastikowa). Sprawdziły przy kocie się rewelacyjnie. Poszukaj w necie, gdzie koło Ciebie robią.
    • jaagna Re: Siatki na okna 30.01.11, 18:25
      Poczytaj tutaj: miau.pl/zabezpieczenia/okna.php
      www.kocia-stronka.republika.pl/siatki.html
      Gdybyś mieszkała we Wrocławiu, to mam znajomego, który robi "kocie" zabezpieczenia na okna
      www.kociezycie.pl/forum_kocie/viewtopic.php?f=1&t=672&sid=e437b071c79eef1a3a007c54cd510ac7 - ma nick mops
      • olinka20 Re: Siatki na okna 30.01.11, 18:32
        Dzieki!!!!
        Do Wrocka to ja mam ze 250 km, niestetysad
        • opium74 Re: Siatki na okna 30.01.11, 20:11
          na "kocim zakatku" jest wątek gdzie firmy reklamuja swoje usługi w zabezpueczaniu okien i balkonów
          • aguacate Re: Siatki na okna 30.01.11, 23:18
            Olinka, ja ci tylko powiem, ze moj kochany kotek, jak mial jakies 6 tyg., zrobil dziure w metalowej moskitierze. Wiec tez troche od charakteru zalezy tongue_out Moj z tych upartych.
    • mariolka55 Re: Siatki na okna 30.01.11, 23:56
      mieszkasz w domu?
      moje tez niewychodzące i o ile w starym domu nie miałam problemu ,to teraz muszę pomyslec o zabezpieczeniu
      cięzko będzie....
      • olinka20 Re: Siatki na okna 31.01.11, 10:03
        W domu, ale malutkim.
        Kot w sumie to ma dostep do jednego okna, ale rosnie i zaczyna kombinowacwink
        Na szczęscie nie mamy balkonu, tarasu ani nic w tym typie.
        Poszperam po tym miau i kocim zakatku i cos znajde, bo wiosna sie zbliza i częstsze wietrzenie, a nie chce zeby moja malutka sie rozpłaszczyła na ulicysad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka