Dodaj do ulubionych

a ja bede miec

04.02.11, 21:23
krazek. nuvaring.
znacie?
stosowalyscie?

ze wzgledu na galopujacy bb gin dzisiaj nakazal zmienic metode anty. wiec jutro lub w pon bede posiadala koleczko. no i ciekawa jestem co i jak smile
Obserwuj wątek
    • babowa Re: a ja bede miec 04.02.11, 21:25
      co galopujace?
      i tak szybko mozna juz gmerac w srodku?
      • exotique Re: a ja bede miec 04.02.11, 21:36
        no polog zakonczony.
        moglabym se mirene zalozyc, ale jeszcze mam jakies mrzonki co do nastepnego dziecka -tk zaciazyc za rok-wiec szkoda kasy na rok zakladac spirale.

a bb to moj przyjaciel, menda jedna co sie juz przypaletala. bejbiblus czy jakos tak sie zwie
    • prigi Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:04
      ja miałam!
      uwielbiam to ustrojstwo, nosiłam z ca. 2lata. żadnych komplikacji, niewygód i stresu, że wypadnie. za to istnieje prawdopodobieńtwo, że z dwa razy nosiłam nuvaring o tydzien za długo, bo tak mi szybko czas leciał, że zapominałam, kiedy go włożyłam wink
      po ciąży wracam do tej metody z wielką przyjemnością
      • exotique Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:26
        hihi blondyno- jest u mnie na ich stronie przypominacz- wysyla smsa kiedy trzeba wyjac i kiedy wsadzic smile
        ja bede od razu wsadzac po wyjeciu- przynajmniej pierwsze 3 cykle-zalecenia doktorka
    • wronka30 Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:11
      Heyah exo, ja stosuje od 3 tyg. Jutro wlasnie wyjmuje pierwszy. Mialam troszke dluzszy okres po zalozeniu krazka. Niestety jeszcze sie nie przyzwyczailamdo tego, ze cos mi siedzi w srodku i nie do konca potrafie sie wyluzowac wiadomo kiedy. No i na seks nie mam ochoty zbytnio uncertain Nie wiem czy to ten dyskomfort czy hormony. Mam nadzieje, ze wszystko sie unormuje bo inaczej to zrezygnuje po trzecim.
      Ale tak se mysle czy aby na bb hormony to najlepsze rozwiazanie. Ja na twoim miejscu dalabym czas na uspokojenie sie hormonow w twoim organizmie, przeciez ty niedawno urodzilas. Rada od wyjadaczki bejbiblusowej to: otocz sie bliskimi, pozwalaj sie rozpieszczac, nie staraj sie nad wszystkim zapanowac tylko wyluzuj, jak najmniej obowiazkow, jak najwiecej robienia tego na co masz ochote (ja np. nie pragnelam niczego tak bardzo jak spedzania wiecej czasu ze starsza corka). U mnie z tym nierobieniem nic nie wyszlo bo bylam sama jak palec z dwojka malych dzieci i pracujacym mezem. Ale wiem, ze masz tesciowa do pomocy wiec wykorzystuj ja jak sie da wink No i pamietaj, to dziadostwo przejdzie predzej czy pozniej. Niedlugo wiosna, bachory bedzie mozna zabrac na spacer, bedzie cieplo milo i przyjemnie, nastroj pewnie sie tez poprawi smile
      Glowa do gory i pozdrowki
      • exotique Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:24
        Wronka, ja polenic sie nie moge- stary ciagle wylatany, margola ma wkurw 2latki, a tesciowa pracuje na etacie- a ze wiekowa to i padnieta na pysk po robocie- i wiele nie pomoze- choc jak moze to mi pasze dowozi- wystarczy do mikro wsadzic i gotowe-kochana jest.
        chlop mnie wkurwia.

a co do krazka- wez se go wyciagaj na czas seksu- tylko nie zapomnij wlozyc. mozna i na 3h dziennie wyjac- i nie zmniejsza to skutecznosci- tak mowil i gin i ulotka.

podobno najlepsze takie rozwiazanie na bb. wkladki miedziane nie chce bo bede miala okres 2tygodnie smile a jak sie nie sprawdzi to gumki zostana- albo i nic- bo starego i tak w domu nigdy nie ma- a jak jest to tak zdzetlagowany ze nie poszalejemy. wiec w gruncie rzeczy to taka proforma :d
        zobaczymy, miesiac szybko minie smile

tzn ze okres sie wydluza przy tym???? nie kuzwa nie.............
        • prigi Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:40
          eeee, z tym okresem to chyba indywidualna sprawa....
          u mnie trwal z 2-3 dni i do tego krwawienie było dość skąpę
          a za cynk o smsie informującym, kiedy trzeba wyjąć, dziękuję serdecznie smile co prawda ja sztynkatongue_out ale roztargniona ogromnie
          i naprawdę nic nie czułam po włożeniu. ani w trakcie normalnego funkcjonowania, ani w trakcie seksu-chłop też nie narzekałwink
        • wronka30 Re: a ja bede miec 04.02.11, 23:49
          exotique napisała:

> Wronka, ja polenic sie nie moge- stary ciagle wylatany, margola ma wkurw 2latki
          > , a tesciowa pracuje na etacie- a ze wiekowa to i padnieta na pysk po robocie-
          > i wiele nie pomoze- choc jak moze to mi pasze dowozi- wystarczy do mikro wsadzi
          Dobrze, ze chociaz pasze dowozi. Niemusisz stacprzy garach,
          > c i gotowe-kochana jest.
          Nom smile

> chlop mnie wkurwia.
          Eeeee, ale chlopy to wkurwiaja tak po prostu. To sie nijak nie ma do bb, niestety.

> a co do krazka- wez se go wyciagaj na czas seksu- tylko nie zapomnij wlozyc. mo
          > zna i na 3h dziennie wyjac- i nie zmniejsza to skutecznosci- tak mowil i gin i
          > ulotka.

Ja gamon jestem i nie cierpie se gmerac wiadomo w czym. Jutro zatrudnie meza do tej roboty big_grin Wiem, ze to niepowazne ale sama nie dam rady uncertain

> podobno najlepsze takie rozwiazanie na bb. wkladki miedziane nie chce bo bede m
          > iala okres 2tygodnie smile a jak sie nie sprawdzi to gumki zostana- albo i nic- bo
          > starego i tak w domu nigdy nie ma- a jak jest to tak zdzetlagowany ze nie posz
          > alejemy. wiec w gruncie rzeczy to taka proforma :d
          > zobaczymy, miesiac szybko minie smile

Ja ciagle obstawiam ze na bb jest najlepszy czas i opieka bliskich. No chyba, ze mowimy o czyms innym co nazywa sie depresja poporodowa (nieustepujacy i poglebiajacy sie bb). Tu poradzilabym sie psychologa. Od hormonow na tym etapie trzymalabym sie z daleka.

> tzn ze okres sie wydluza przy tym???? nie kuzwa nie.............
          Niekoniecznie, zalezy od kobiety. Moze byc okres dluzszy albo po okresie brazowe plamienia w bonusie. A moze byc jak zawsze, czyli zandych zmian. No i mowa tu o pierwszych miesiacach czyli okresie adaptacyjnym.
    • exotique Re: a ja bede miec 05.02.11, 23:10
      se zaloze jednak po weekendzie, mam plamienia po cyto- wiec odczekam, chce zobaczyc czy nie zaczne plamic po zalozeniu.
      kumpeli dzisiaj pokazalam, tez nie wiedziala ze cos takiego istnieje smile zapalila sie i jej mama big_grin
      powinnam dostawac procenty od sprzedazy smile
      • doral2 Re: a ja bede miec 06.02.11, 18:32
        zakładaj już, nie czekaj aż ci się okres rozkręci.
        miesiąc miałam, nie odczuwa się, nie wypada, chyba że tam se gmerać będziecie namiętnie big_grin
        w porównaniu do innych metod, to droga metoda,.uważam że mirena taniej wychodzi.
        i wygodniejsza i okresu się nie ma....
        • prigi Re: a ja bede miec 06.02.11, 19:42
          fakt, tanie to to nie jest uncertain cena zbliżona do plastrów anty.
          ciekawe czy kiedyś doczekamy się częściowej refundacji kosztów antykoncepcji innej niż diana (którą kocham za przywrócenie mojej cerze wyglądu człowieka, po bezskutecznej kilkuletniej walce z trądzikiem, ale jednak nie jest to najnowsze osiągnięcie farmacji )
          a do mireny kiedyś może dorosnę, na razie się boję: że się "nie przyjmie", że boli, że skuteczność niższa niż nuvaringu itd itp
          • exotique Re: a ja bede miec 07.02.11, 13:09
            U mnie cena identyczna a nawet odrobine tansze od tabletek anty.
            wiec nie mam co sie zastanawiac.
            Doralowa, tez chcialam mirene- ale na rok mi sie nie oplaca zakladac- a gdzies jeszcze cmi pomysl na 3 dziecko smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka