Dodaj do ulubionych

tortu mi trza

16.02.11, 22:22
wielkimi krokami zbliżają się urodziny mojego dziecia
i chcem jej sama tort upiec
pomysł jest taki: dekoracja z masy piankowej marshmallow (czy jak się to pisze), temat przewodni imprezy 'Hello Kitty'
coś takiego
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,100121861,100121861.html
i tu pojawia sie problem..., jaki tort zrobic pod tą dekorację.. dajcie jakies sprawdzone, proste przepisy żeby dzieciom smakowało
Ten który jest w przepsie brzmi mało zachęcająco.. uncertain
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: tortu mi trza 16.02.11, 22:37
      Biszkopt z tego przepisu, wychodzi prosty jak stół, pewnie przez to rzucanie wink mojewypieki.blox.pl/2009/06/Biszkopt-przepis-II.html

Krem robiłam z tego przepisu mojewypieki.blox.pl/2009/10/Tort-tiramisu.html

Bardzo pysznie wyszło, nie za słodkie no i nie ma strachu, że śmietana się zważy smile.
      • agusia79-dwa Re: tortu mi trza 16.02.11, 23:27
        ja robiłam biszkopt własny, krem z tego przepisu:
        krem
        a lukier plastyczny z lukier
        dodawałam oczywiście barwniki plastyczne.
        tort może nie wyszedł idealny, ale ile było z nim zabawy
        • bei Re: tortu mi trza 17.02.11, 01:53
          forum.gazeta.pl/forum/w,34708,120423999,120515456,Re_Jaki_krem_do_tortu_w_stylu_angielskim_.html
          poczytaj moje wpisy w tym watku na KMW- tam pisałam o "okladzinie"- latwizna i smaczna dekoracja Ci wyjdzie...
      • milva_barring Re: tortu mi trza 17.02.11, 06:43
        Ja polecam najprostsze z możliwych: biszkopt z linku Aniuty75 (piekłam, wyszedł mi piękny i nie opadł nawet o pół centymetra).
        Masa: śmietana 36% ubita ze śmietan-fixem. Do tego dodane owoce: moja teściowa dodaje albo pokrojone w kostkę brzoskwinie albo ananasy z puszki, albo owoce sezonowe: jagody, maliny czy coś w tym typie. Biszkopt przed przełożeniem trzeba trochę nasączyć.
    • esofik Re: tortu mi trza 17.02.11, 18:46
      dzięki dziewczyny za pomoc
      mam jeszcze cztery tygodnie, więc zdążę popraktykować troche smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka