Dodaj do ulubionych

Specjalistki od robali

25.05.11, 16:55
U mojego syna w przedszkolu dzieci mają lamblie. Dzisiaj okazało się,że mój młody też ma. Do lekarza idę w poniedziałek,wiem jak wygląda leczenie(mam jednego z dzieci mi powiedziała jak było u nich) ale może macie jakieś swoje doświadczenia i coś doradzicie.
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: Specjalistki od robali 25.05.11, 17:15
      Z tego co sie orientuje zawsze przed rozpoczeciem leczenia lamblii trzeba pozbyc sie pasozytow oblych, nawet jesli w badaniu kalu zadne akurat nie wyszly (rzadko kiedy wychodza).
      W Warszawie jest swietny pediatra zajmujacy sie odrobaczaniem - dr Ozimek.
    • anna_sla Re: Specjalistki od robali 25.05.11, 18:44
      co do leczenia to jak Cię tam lekarz pokieruje, ale potem profilaktycznie warto dawać dzieciom często do jedzenia pestki dyni albo syrop czosnkowy lub czosnek w postaci surowej jeśli takowy zjedzą. Robale ponoc tego nie lubią.
    • przeciwcialo Re: Specjalistki od robali 25.05.11, 19:06
      Ja wychodzę z załozenia że leczyc nalezy jak dziecko z ich powodu cierpi. Organizm sam potrafi sie ich pozbyc i walenie cięzkiej chemii uważam za bezsens.
      • setia Re: Specjalistki od robali 25.05.11, 19:57
        ja po pierwszym zachłyśnięciu się robalową teorią ( że odrobaczanie pomaga niemal na wszystko) lata temu, zgadzam się, że nie należy z tym odrobaczaniem przesadzać.
        nie jest sztuką faszerowanie dzieci przeciwrobalową chemią - sztuką jest takie wzmocnienie organizmu dziecka i doprowadzenie go do takiej równowagi (dobrą dietą przede wszystkim) żeby sam sobie z robalami poradził. zdrowy, silny organizm nie da sobie zrobić krzywdy smile
        • tysia77 Re: Specjalistki od robali 26.05.11, 12:11
          Dzięki dziewczynysmile A jak powinna wyglądać skuteczna dieta? Wiem,że cukier sprzyja robalom a jak z resztą jedzenia?
          • grave_digger Re: Specjalistki od robali 26.05.11, 14:32
            - zero mleka
            - zero słodkiego
            - więcej tłuszczy
            - więcej cebuli, czosnku i kiszonek.
            ale ile ci się z tego uda zastosować to już...
            • grave_digger Re: Specjalistki od robali 26.05.11, 14:33
              dieta przeciwgrzybiczna zalecona przez ś.p. dr M.

Zabronione
              --------
              • tysia77 Re: Specjalistki od robali 26.05.11, 19:53
                O matko.Będę miała spory problem z dietą. Mój syn je głownie nabiał,owoce i część warzyw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka