Dodaj do ulubionych

:/ ubraniowo

04.06.11, 19:48
Szukam spódnicy albo sukienki, takiej na co dzień.
Warunek mam jeden, ma być długa no i gówno, wszystkie jakie dziś przymierzyłam, a było ich lekką ręką ze 30 kończyły mi się przed kostką uncertain i wyglądałam jak debil.
A szukam czegoś w takim stylu:
https://www.solostocks.pl/img/przepiekne-dlugie-sukienki-maxi-suknie-letnie-790882z1.jpg
Czy ja mam za duże wymagania czy szyją dla krasnali?
Mam 1,76 m
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 19:58
      jesteś wysoka
      zakładam, że ze spodniami też masz problem......jak mam 170 i nieczęsto udaje mi się kupic niezakrótkie....
      im chyba faktycznie miara konczy się na jakieś 168...
    • beata985 Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 20:01
      allegro przegladałaś???
      moda.allegro.pl/przepiekna-maxi-dluga-sukienka-w-3-kolorach-i1641589088.html
      moda.allegro.pl/sukienki-sukienki-maxi-87987
      • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 20:27
        Bardzo fajne są, tylko że mi się cycki nawet w XXLke nie zmieszczą, bo tam napisane że 100-105 w biuście.
        A ja 36GG stanik noszę, to ok 115.
    • dziewczyna.bosmana Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 20:42
      Nie pomogę bo na mnie wszystko za długie uncertain
      • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 21:00
        Za długie? Przecież Ty krasnal nie jesteś z tego co pamiętam, wzrostowo mówię ofkors wink
        • dziewczyna.bosmana Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 15:49
          165 to nie żyrafa smile
    • mearuless Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 21:05
      jak juz kupisz ta kiecke to w przyszlym tygodniu chodź sie ze mna szlajac po warszawie, musze zrobic resetbig_grin
      • doral2 Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 21:28
        marta, imho ten fason nie dla ciebie....
        • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 21:47
          Ale że co nie, że długie, czy że jak na zdjęciu że na ramiączkach? Bo ja się przy takiej górze nie upieram, zależało mi żeby długie było, takie na stojąco z centymetr nad ziemie.
          • doral2 Re: :/ ubraniowo 04.06.11, 21:56
            zwyczajnie fason nie dla ciebie...
    • olinka20 Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 15:34
      Moja kolezanka ma wzrost podobny do ciebie i ma kupe długasnych sukienek.
      Kupuje w sieciówkach typu orsay, hm.
      Marta poszukaj w tk maxxie. Macie w w wawce, moze cos znajdziesz.
    • deela Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 17:16
      IMHO to w ogóle nie powinnaś tego kupowac/posiadac/ubierac
      bez obrazy ale bedziesz wygladac ŹLE
      • deela Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 17:32
        nie wiem czy ogladasz X factor ale Małgorzatę Stankiewicz FANTASTYCZNIE tam ubierali, a wydaje mi się, że ona też wysoka,
        pomyśl raczej o takim fasonie:
        https://m.onet.pl/_m/59b238800b03736f5cb7b44c67ef27eb,14,1.jpg
        albo takim
        https://img7.imageshack.us/img7/9972/55332.jpg

jesteś wysoka możesz sobie pozwolić na coś na co ja nie będę mogła chyba nigdy - na kiecki do kolan - tuż za kolano z asymetrycznym albo nieregularnym wykończeniem

i nie wiem czemu wbiłaś sobie do głowy DŁUGĄ kreację, serio pytam dlaczego akurat koniecznie długa?
        • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 19:25
          Ponieważ po cholernym ugryzieniu pająka w kwietniu puchnie mi jedna noga, od kolana w dół więc zostają mi tylko długie spodnie albo spódnice/sukienki.
          Dopóki nie zregeneruje mi się gira (co pewnie nastąpi za lat 10 kiedy wyślę obydwoje dzieci jednocześnie na kolonie i będę leżała plackiem 2 tygodnie) jestem ograniczona do ciuchów ukrywających bardzo znaczną dysproporcję między grubością jednej nogi do drugiej.
          • deela Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 22:30
            ty do lekarza z tym idź a nie się pod kiecką chowaj indifferent
            • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 07:44
              Deela- a Ty mnie za półmózga masz?
              Byłam u internisty, dermatologa i w zakaźnym.
              Wszyscy karzą czekać i oszczędzać girę- a najlepiej leżeć (tylko sama wiesz jak przy 2 szatanach można sobie poleżeć). Stanu zapalnego nie ma, stwierdzili że jad mógł jakieś tam naczynia limfatyczne czy chuj wie co porazić i dlatego tak jest.
              Na szczęście już po niecałych 2miechach przestała boleć (tfu tfu), teraz tylko wygląda jak balon.
              • doral2 Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 08:27
                imho sto razy lepiej będziesz wyglądać w krótszej sukience i ze spuchnięta nogą, niż w tym worze pokutnym, który zrobi z ciebie wielgachną, grubą babę.
                • deela Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 12:03
                  o tru - namiot się zrobi - co sie bedziemy oszukiwac taka kiecka jest dla bardzo wysokiej a przy tym smuklej jak brzoza - wtedy jakos sie wyglada - cala reszta wyglada w tym dramatycznie
              • deela Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 12:02
                > Deela- a Ty mnie za półmózga masz?
                :o nic takiego nie napisałam, sama mam zwyczaj chodzic do lekarza dopiero jak sie skladam na loze smierci bolesnej nie wczesniej

poza tym ja bym ta noge pokazywala i tak, sama mam nowe sliczne poparzenie na udzie i wcale go nie zakrywam - jest to jest
                • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 12:40
                  No i chuj, będę ganiać w spodniach, bo nie będę tej giry pokazywać, nie i już. Tak mam i możecie mnie cmoknąć wiecie gdzie. Mówicie że sukienka długa nie, no to nie. Idę se kupić spodnie nowe.
                  • deela Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 12:48
                    sluchaj ja nie jestem twoja matka i nie bede cie ubierac - sama przerobilam w zyciu rozmiarowke od 34/36 do 48 i musialam do kazdej sie dostosowac i w kazdej nauczyc sie ubrac, po prostu sugeruje ci ze bedziesz w takiej kiecce wygladac jak ostatnie nieszczescie, ale przeciez ci nie zabronie takiej kupic
                    poza tym slonce dziala cuda na rozne przypadlosci a noz widelec ci ta opuchlizna zlezie wlasnie jak ja bedziesz wystawiac?
                    ja bym tam sie NIE chowala z tym - ot przypadlosc - nogi mi nie ujebalo
                    • magiczna_marta Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 12:57
                      Toć ja żartobliwie piszę, co się foszysz małpo tongue_out big_grin
                      • deela Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 13:26
                        kobieto, jak ja bym sie sfoszyła....... big_grin
    • carrymoon Re: :/ ubraniowo 05.06.11, 22:09
      Może kup tutaj smile
      cgi.ebay.co.uk/maxi-Dresses-Sexy-hot-Womens-Ladies-Summer-Beach-/280672301212?pt=UK_WSJL_Wholesale_GL&hash=item41595f709c
    • jolunia01 Re: :/ ubraniowo 06.06.11, 14:00
      Długie, dla mnie zdecydowanie za długie, ale ja mam 168 cm, widziałam w H&M i w Yups. Co do fasonów nic ci nie podpowiem, bo wiadomo, co kto lubi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka