Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie

30.09.11, 21:06
Pytanie mam.
Mój brat zapomnial o terminie przynoszenia pieniędzy na ubezpieczenie.
Co zrobić, gdzie ubezpieczyć i jakie to koszty?
Mama wolalaby ubezpieczyć bo on jednak na urazy narażony (trenuje taekwondo)
Obserwuj wątek
    • epistilbit Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 21:11
      Ale jakie ubezpieczenie?
    • madame_zuzu Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 21:25
      Ale jakie ubezpieczenie./ Jak składka szkolna, to do szkoły by zaniosła.
      Co do sportów walki ( ja tez trenowalam taekwon do przez ponad 8 lat :d matko i corko!) i my co miesiac placilismy 30 zl. za treningi, przy czym w tych 30 zl. bylo tez ubezpieczenie.
      On nie placi za treningi? Jesli placi, to warto dopytac trenera czy ubezpieczenie tez w tej oplacie jest.
      U nas kazda grupa byla ubezpieczona
      • pina_colada88 Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 21:33
        Na taekwondo nie są raczej ubezpieczani.
        • karra-mia Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 21:39
          raczej? pina weźcie się dowiedzcie, co dokładnie, do kiedy, czy da się to jakoś odkręcic.
          • pina_colada88 Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 22:03
            DDowiedzieć to się dowiemy, ale jakby nie byl to jak go ubezpieczyć?
            • karra-mia Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 22:06
              no to się tez musisz dowiedzieć najlepiej u źródła, u jakiegoś ubezpieczyciela, ale myślę, że panikujecie za wcześnie
            • zuzanka79 Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 22:12
              Jeśli to ubezpieczenie szkolne, to normalnie. Zanosi kasę do szkoły i go "dobezpieczają". Ubezpieczeni NNW jest DOBROWOLNE i na czas określony. Umowę można zawrzeć w każdym momencie. I tyle.
              Poza tym ja osobiście zachęcam do zapoznania się z warunkami ubezpieczenia zanim zdecydujecie się za nie zapłacić. OWU poszczególnych ubezpieczeń są dostępne na stronach internetowych towarzystw. Należy przede wszystkim zwrócić uwagę na wyłączenia odpowiedzialności towarzystwa - czyli listę przypadków, w których ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania bo tych paradoksalnie jest więcej niż tych za co płaci. Może okaże się, że warto dopłacić kilkanaście złotych i zapewnić dziecku ubezpieczenie w ramach prywatnej polisy - my tak zrobiliśmy.
        • zuzanka79 Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 22:05
          Pina, pierwszą rzeczą o jakiej wspomniał facet z karate to było właśnie ubezpieczenie. Co prawda dzieciaki są ubezpieczone w szkole, niektóre nawet dodatkowo objęte ubezpieczeniem rodzinnym, ale ... strzeżonego Pan Bóg strzeże i nigdy nie wiadomo kiedy się przyda. Składka roczna uwaga ... 15 zł. A znając moje dziecko t prędzej sobie krzywdę na tym karate zrobi niż w szkole czy drodze do/z niej albo we własnym domu.
          • pina_colada88 Re: Ubezpieczenie 30.09.11, 22:20
            Dzięki zuzanka smile
            Mam nadzieję, że się wszystko uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka