Dodaj do ulubionych

Reklamy tv

11.01.12, 15:15
mnie wkurzaja suspicious
W zwiazku z tym, ze mam tylko polonie to sobie policzylam ile reklam przypada w przerwe programowej. Naliczylam 10 reklam zajmujacy czas okolo10-12 min. Osiem to reklama srodkow farmaceutycznych na rozne dolegliwosci ze sraczka i himorojdami na czele suspicious
Reszta to Banki i ich wspaniale uslugi kredytowe.
Pytam sie czy to normalne?
Dla mnie nie, bo za tv.polonia place i w tym czasie moglabym cos innego obejrzec.
Mozny by pomyslec, ze Polacy to przewlekle chory narod jest i maja ogramne parcie na zdrowie tongue_out

Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Reklamy tv 11.01.12, 15:24
      heheh
      ja już tak się wprawiłam, że jak leci film bezreklam to w histerię wpadam...no nie daj boże złapie cię sraczka o której mowa w reklamiebig_grin, można iść na siusiu, kolację zrobić, psa na dwór wypuścić, nawet prysznic wziąć.....a teraz to będę je wykorzystywała na ćwiczeniabig_grin
      a w ogóle to je wyciszam, bo nerwowa jestem jak lecą........
    • dziewczyna_bosmana Re: Reklamy tv 11.01.12, 16:17
      Wyciszam reklamy bo dostaję ataku wścieklizny jak je słyszę. Od dawna mam alergię na to co próbują mi wciskać..
    • akasya Re: Reklamy tv 11.01.12, 18:28
      sewa.49 napisała:

> Naliczylam 10 reklam zajmujacy czas okolo10-12 min. Osiem
      > to reklama srodkow farmaceutycznych na rozne dolegliwosci ze sraczka i himoroj
      > dami na czele suspicious

Też liczyłam kiedyś ile farmaceutyków, które są "niezbędne do przeżycia" reklamuje się u nas. I ilości są powalające!! Co chwila coś a to na sraczkę, a to na himorojdy jak piszesz, królują też "suplementy diety". A najgorsze jest to, że skoro jest kasa na reklamy i powstają cały czas nowe to znaczy, że jest też zapotrzebowanie na to. I już wcale mnie nie dziwi to, że jesteśmy narodem, który jest w czołówce tych nadużywających leków przy każdej możliwej okazji...

A same reklamy denerwują mnie, kiedy pojawiają się w jakimś MEGA ważnym momencie, albo trwają po 20 min. Jak są "normalne" to akurat zawsze coś mogę zrobić w tym czasie - kawę, pranie wstawić, kolację itp wink
    • olinka20 Re: Reklamy tv 11.01.12, 18:44
      Dlatego ja nie ogladam publicznej tv, ani tvn i polsatu, bo mnie krew zalewała od reklam.
      Niestety na moinm programie "prasowalniczym" ( czyli fox life i comedy central) reklam jest 2 razy tyle co na wwymuncertain
      • sewa.49 Re: Reklamy tv 11.01.12, 18:46
        Tia nie mowiac juz o tym, ze zlota recepta jesz antybiotyk na wszystko suspicious
      • fajnyrobal Re: Reklamy tv 12.01.12, 20:42
        Ale na cc przynajmniej reklamy trwają 4 min z zegarkiem w ręku.
        Najbardziej wkurza mnie to , że na kanałach typowo dziecięcych takich jak disney junior i jim jam puszczaja reklamy, w dodatku te dla dorosłych, oraz całą hurmę reklam badziewnych zabawek które kosztują majątek a można je o kant d...py potłuc.
    • rose.rouge Re: Reklamy tv 11.01.12, 19:43
      a bo takie zastrzyki finansowe od reklamodawców to zysk... Tylko widzowie średnio zadowoleni.
      • doral2 Re: Reklamy tv 11.01.12, 20:09
        zapomniałyście o cudownych środkach na prostatę, na zwiększenie potencji, nietrzymanie moczu i zatwardzenie.
        bllleeeeeeeehh!
        normalnie porzygać się można oglądając tivi, już wszystko jedno jaką uncertain
    • margotka28 Re: Reklamy tv 11.01.12, 20:29
      jak to placisz za tv polonie? przeciez to program misyjny dla polakow poza krajem. przynajmniej tak sie reklamuja wink
      • doral2 Re: Reklamy tv 11.01.12, 20:48
        ale żeby go oglądać trzeba zapłacić lokalnemu dostawcy.
        • margotka28 Re: Reklamy tv 11.01.12, 21:02
          toc wiem, ale niby program misyjny smile
          • doral2 Re: Reklamy tv 11.01.12, 21:13
            no i jest nim nadal.
            co wcale nie znaczy że jakiś lokalny dostawca w hameryce północnej czy tam południowej ma robić za armię zbawienia i darmowo dostarczać polski kanał.
            w polsce tivi polonia jest za darmo, za granicą nie.
            • olinka20 Re: Reklamy tv 11.01.12, 21:19
              Ale w sumie na chłopski rozum to tv polonia jest własnie dla Polonii i to oni nie powinni za nia płacic, jako grupa docelowa.
              Bo mi na ch tv polonia z powtórkami?
              • doral2 Re: Reklamy tv 11.01.12, 21:28
                tobie na nic, ale polonii gdzie różnica czasowa jest po 9 czy 12 godzin, powtórki są zbawieniem.
                będąc w zgniłej hameryce zdarzało mi się o ósmej rano oglądać dobranockę dla dzieci big_grin
                w tym stanie w którym byłam, za darmo było tylko 6 lokalnych, stanowych programów, a reszta, nawet z innych stanów, była dodatkowo płatna, w pakiecie była tez tivi polonia, tv1 i tv3.
                tak jak u nas z anteny zwykłej, bez kablówki czy satelity można obejrzeć tv1, 2, 3 i polonię, a reszta płatna, tak tam jest tak samo.
                równie dobrze można by zapytać, dlaczego nasza telewizja nie retransmituje za friko el dżaziry czy tv senegal, bo wszak w naszym kraju są mieszkańcy tych krajów i pewnie też sądzą, że ich telewizja jest misyjna..

telewizja to biznes i nie ma nic za darmo.
                za darmo to najwyżej powietrze za oknem.
                niekoniecznie czyste, aczkolwiek jest misyjne, wszak jego misja jest utrzymać gatunek ludzki przy życiu.
                chociaż w kurortach za te świeże powietrze trzeba klimatyczne zapłacić. uncertain
                • olinka20 Re: Reklamy tv 11.01.12, 21:33
                  ODebrałas mi argument o klimatycznym w miejscowosciach turystycznychwink
                • akasya Re: Reklamy tv 12.01.12, 23:59
                  doral2 napisała:
                  > równie dobrze można by zapytać, dlaczego nasza telewizja nie retransmituje za f
                  > riko el dżaziry czy tv senegal, bo wszak w naszym kraju są mieszkańcy tych kraj
                  > ów i pewnie też sądzą, że ich telewizja jest misyjna..

Jak se antene satelitarną dobrze ustawisz to al dżazire i wszystkie pokrewne programy niekodowane będziesz mogła oglądać wink Ja w ubiegłym roku miałam Polonię i kilka innych kanałów polskich (w tym Vivę) + caaaaaaaały pakiet telewizji muzułmańskiej za free bo tak mi właściciel mieszkania, które wynajmowałam ustawił satelitę właśnie. I nie płaciłam nic, abonamentów, kart do pakietów tv ani innych cudów wink
            • margotka28 Re: Reklamy tv 13.01.12, 09:49
              ładna mi misja - m jak mdłości na zmianę z plebanią i na dobre i na złe. Poprzetykane blokami reklamowymi uncertain
      • sewa.49 Re: Reklamy tv 12.01.12, 15:45
        Ten program mam wykupiony razem tv kablowa.
        Do tego jeszcze jest itvn, 5.99 euro za miesiac plus oplata za kablowke.
        Misyjny program he, he dobre wink
        • mme_marsupilami Re: Reklamy tv 12.01.12, 15:50
          Dlatego nagrywam sobie to co chce obejrzec (a malo tego jest) i reklamy przesuwam big_grin Na zywo w TV ogladam tylko Fuckty i Ostry Dyzur do porannej kawy wink
          • sewa.49 Re: Reklamy tv 12.01.12, 15:56
            >ogladam tylko Fuckty
            Wiem to literowka, ale mnie to rozbawilobig_grin
            Glodnemu chleb na mysli suspicious
            • mme_marsupilami Re: Reklamy tv 13.01.12, 09:03
              Celowa ta literowka wink
    • red-truskawa Re: Reklamy tv 12.01.12, 19:25
      Oj, to sę ciesz ze polsatu nie masz, bo tam dopiero jest reklam.

Ja tam uwielbiam z cyklu: nawpierdalaj sie wszytkiego co wlezie, a co tam, potem weź hepatil czy essential i wątroba jak nowa, ew zapodaj sobie jeszcze cos na gazy.
      • hamerykanka Re: Reklamy tv 13.01.12, 01:16
        A ja uwielbiam amerykanskie reklamy, gdzie namawiaja do brania tabletek na odchudzanie, i co wazne, nie musisz nic robic, jesz tyle co zwykle i zero tych meczacych cwiczen fizycznych...bron panbog jakiegokolwiek wysilku...
        • antyka Re: Reklamy tv 13.01.12, 10:03
          Ekhem smile Wg polskiego prawa w ciagu godziny moze byc max 12 minut reklam, czasami reklamodawcy przeciagaja do 13 (oplaca im sie zaplacic kare). Tak wiec blok reklamowy nie moze trwac 20 minut. W rekordowych breakach jest po 33-35 reklam.

A w Polsacie jest mniej wiecej tyle samo reklam, co w TVN. W TVP1/2 jest nieco mniej, bo oni nie moga przerywac programow reklamami, wiec nei wyrabiaja 12 minut.

A tak poza tym, niby nikt reklam nie oglada... To czemu sprzedaz skacze w czasie trwania kampanii reklamowej?

?

smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka