26.01.12, 18:23
czyli wiele hałasu o nic.
w szczególności, że hałasujący zasadniczo nie wiedzą o co w ACTA chodzi.
w szczególności jaro, ale ryja drze.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: ACTA 26.01.12, 18:38
      Ale to nie pierwszy raz protestuja ludzie, ktorzy po prostu poszli za motłochem.
      Juz widze te masowe zatrzymania, areszty itd. przez ACTA.
      Najbardziej mnie rozwala jak nastoletni gówniarze wrzeszcza "precz z komuną", nie zdaja sobie sprawy jak by wygladał taki protest za komunyuncertain
      • akasya Re: ACTA 27.01.12, 00:47
        Może i nie wiadomo do końca o co chodzi, ale ja uważam, że trochę nie tak się zachowali. Bo:
        - dyskusje były prowadzone "oficjalnie jawnie" tylko, że nikt o tym nie wiedział/nie słyszał
        - do wydania opinii zaproszeni byli tylko przedstawiciele jednej ze stron (firmy zajmujące się ochroną własności intelektualnej itp.)
        - 500 000 osób protestuje, a premier mówi, że nie ugnie się przed szantażami i wydaje zgodę na podpisanie tego. Skoro tyle osób jest przeciwko i jasno to wyraża to powinien być to chyba jakiś sygnał dla rządu do ew. ponownego rozpatrzenia, a nie do olewania.
        Ja powiem szczerze jestem rozczarowana Tuskiem i we mnie stracił on wyborcę.
        Protesty Jarka-maila-nie-posiadam pozwolę sobie przemilczeć wink
    • paskudek1 Re: ACTA 27.01.12, 08:13
      tu mas to "wiele hałasu o nic"

tech.wp.pl/kat,1009785,title,Student-pierwsza-ofiara-miedzynarodowych-porozumien-antypirackich,wid,14199686,wiadomosc.html
      z tekstu wynika że chłopakowi grozi do 10 lat pierdla, u nas gwałciciel dostaje mniej.
      • pysiaczek1234 Re: ACTA 27.01.12, 10:57
        A co do tekstu o studencie to chyba miał świadomość , że jak robi coś tak nielegalnego to za to odpowie w końcu? I bez ACTA ktoś by go w końcu złapał.
        Znam osoby , które miały nieprzyjemności z powodów ściągania filmów i nagrywania je na płyty na własny użytek.
        • sylki Re: ACTA 27.01.12, 11:33
          Tylko ten student nie sciągał, nie nagrywał, nie przetrzymywał, odpowie za to, że jest właścicielem strony, na której udostępniali sobie użytkownicy przeróżne linki.
    • mariolka55 Re: ACTA 27.01.12, 08:35
      wiele hałasu o nic.
      > w szczególności, że hałasujący zasadniczo nie wiedzą o co w ACTA chodzi.

powiedziała nieomylna Doral, która jak zwykle najlepiej ze wszystkich wie o co chodzi...
    • grave_digger Re: ACTA 27.01.12, 08:43
      ja właśnie piszę z jednej celi, w której siedzę z moną, karrą i andziulcem. acta zajęła się też naszymi dziećmi. a my urlopujemy się i rysujemy acta big_grin

acta paczy big_grin
    • dziewczyna_bosmana Re: ACTA 27.01.12, 09:25
      To dopiero początek, żebyś się nie zdziwiła jak zaczną nam "dobrowolnie" wszczepiać czipu pod skórę dla rzekomego bezpieczeństwa.. Od jakiegoś czasu kroją się złe rzeczy, teraz zaczęły wyłazić..
      • kwintesencja_patologii Re: ACTA 27.01.12, 09:32
        dziewczyna_bosmana napisała:

> To dopiero początek, żebyś się nie zdziwiła jak zaczną nam "dobrowolnie" wszcze
        > piać czipy pod skórę dla rzekomego bezpieczeństwa.. Od jakiegoś czasu kroją się
        > złe rzeczy, teraz zaczęły wyłazić..

Qrde, weź nie strasz, mój chłop to samo mówi, a ja mu na to, że powinien rozważyć pisanie książek science fiction... a tu widzę, że nie on jeden ma takie wizje smile
        A propos. Fajny tekścik wczoraj znalazłam:

Unia Europejska XXI w.

- [operator]: Dziękujemy, że wybrał pan naszą pizzerię. Czy mogę prosić o pański numer EUROPESEL?
        - [klient]: Dzień dobry. Chciałbym złożyć zamówienie.
        - [o]: Czy mogę najpierw prosić pański numer EUROPESEL?
        ... ... ... - [k]: Mój EUROPESEL, tak.... już ..chwileczkę...to jest: 2165052031412341123221854332223.
        - [o]: Dziękuję, panie Nowak. Widzę, że mieszka pan przy ulicy Żytniej 14, a pański numer telefonu to 56320302. Numer telefonu w pańskim biurze to 54356326, a numer pańskiej komórki to 88234924. Z którego numeru pan dzwoni?
        - [k]: Co? Dzwonię z domu. Skąd pan ma te wszystkie informacje ?
        - [o]: Jesteśmy podłączeni do Systemu, proszę pana.
        - [k]: (wzdychając) A... tak... Chciałbym zamówić dwa razy waszą Pizzę Samo Mięcho.
        - [o]: To chyba nie jest dobry pomysł, proszę pana.
        - [k]: Co pan ma na myśli?
        - [o]: Proszę pana, w pańskiej kartotece medycznej jest napisane, że ma pan za wysokie ciśnienie i ekstremalnie wysoki poziom cholesterolu. Twój Narodowy Opiekun Zdrowia nie zezwoli na takie niezdrowe zamówienie.
        - [k]: Cholera. To co pan proponuje?
        - [o]: Może pan spróbować naszej niskotłuszczowej Pizzy Sojowej. Z pewnością panu zasmakuje.
        - [k]: Czemu pan sądzi, że mi to zasmakuje?
        - [o]: Wypożyczał pan w zeszłym tygodniu "Sojowe przepisy kulinarne" z biblioteki, dlatego właśnie to panu zasugerowałem.
        - [k]: Ok, ok. Proszę więc dwie rodzinne. Zaraz podam panu numer karty kredytowej.
        - [o]: Obawiam się, że będzie pan musiał zapłacić gotówką, bo przekroczył pan limit na koncie karty kredytowej.
        - [k]: No to skoczę do banku tu obok i przyniosę gotówkę zanim wasz kierowca dostarczy pizzę.
        - [o]: Pańskie konto czekowe również jest już wyczerpane.
        - [k]: Nieważne. Po prostu przyślijcie pizzę, mam już gotówkę gotową. Jak długo to zajmie?
        - [o]: Obawiam się, że około 45 minut, gdyż mamy teraz dużo zamówień. Chyba, że jeśli chce pan jechać po gotówkę, to po drodze sam pan podjedzie po zamówienie. Jednakże wożenie pizzy motocyklem może być ryzykowne.
        - [k]: Skąd u diabła pan wie, że jeżdżę na motorze ?!
        - [o]: Pisze tutaj, że oczekuje się na pana z pierwszą wpłatą na samochód. Ale motocykl ma pan już spłacony.
        - [k]: k.... !!!!!!!!!
        - [o]: Radzę uważać co pan mówi. Ma pan już przecież kolegium za obrażenie policjanta w lipcu 2006 roku oraz wyrok za opowiedzenie nietolerancyjnego dowcipu o nekrofilach.
        - [k]: (Milczenie)
        - [o]: Czy chce pan coś jeszcze ?
        - [k]: Tak, mam kupon na darmowe dwa litry coli.
        - [o]: Przykro mi, proszę pana, ale nasz regulamin zabrania podawania coli cukrzykom...
        • aniuta75 Re: ACTA 27.01.12, 09:35
          Nooo NIK se uchwalił, że będzie zbierał dane różne o nas. Do kompletu ACTA i będzie cudnie.
          Ale co ja się tam znam smile.

A tekst wczoraj czytałam iii troszku śmieszno, troszku straszno wink. Mam nadzieję, że w PL jest aż taki burdel, że szybko tak nie będzie tak w tym dowcipie wink. To by był chyba pierwszy raz kiedy bym się z tego cieszyła wink.
        • dziewczyna_bosmana Re: ACTA 27.01.12, 09:38
          Ja nie straszę, nawet nie zdajesz sobie sprawy co się dzieje za naszymi plecami..
          • kwintesencja_patologii Re: ACTA 27.01.12, 09:43
            No może, ale w te "cipy" to jakoś ciężko mi uwierzyć. Oby nikomu taki durny pomysł nie przyszedł do głowy!
            • aniuta75 Re: ACTA 27.01.12, 09:52
              Ależ już przyszedł smile.
              W Polsce to pewnie jeszcze potrwa...
      • schiraz Re: ACTA 27.01.12, 09:39
        Niestety to nie jest takie "byle co", ACTA daje furtkę do wielu nadużyć władzy, przejmuje kontrolę nad przepływem informacji oraz do jakiegoś stopnia nad nami. Na razie jestem ostrożna w osądach bo nie wiem jakie Polska wprowadzi do tego dokumentu poprawki (a jakieś podobnież ma wprowadzić), ale nie podoba mi się to. A to, że Jarkacz wypowiada się przeciw ACTA to akurat najmniej miarodajne, on jest przeciwny wszystkiemu co robi Tusk, bez względu na to co to jest. Tusk za swoje durne decyzje zostanie rozliczony, on nawet nie wie, jaką świetną motywacje daje ludziom do podwyższenia frekwencji w przyszłych wyborach.
        • mariolka55 Re: ACTA 27.01.12, 09:43
          >Tusk za swoje durne decyzje zostanie rozliczony, on nawet nie wie, jaką świetną motywacje >daje ludziom do podwyższenia frekwencji w przyszłych wyborach.

otóż to
          • dziewczyna_bosmana Re: ACTA 27.01.12, 10:32
            Teraz jeszcze bardziej się cieszę że nie głosowałam na tego kłamliwego oszołoma..
            • pysiaczek1234 Re: ACTA 27.01.12, 10:54
              Bosmanowa z tymi czipami od lat już mówią i myślę , że już niedługo się wykluje coś i na ten temat. Niestety.
              A , że tak może zrobię z siebie wariatkę to i przepowiednie o tym były lata temu o nich czytałam i tak mi się teraz skojarzyło.
              • dziewczyna_bosmana Re: ACTA 27.01.12, 11:30
                Przepowiednie to jedno a to z czego ludzie się śmieją nazywając "teorią spiskową" zaczyna wielkimi krokami wchodzić w życie. Nie pisałam o wielu rzeczach bo wiedziałam że zostanę wyśmiana i uznana za idiotkę. Przeczytajcie sobie 1984 Orwella i popatrzcie dookoła..
                • karra-mia Re: ACTA 27.01.12, 11:48
                  no ale nie mozemy wietrzyć spiski, zamknąć się w czterech ścianach i uważać wszędzie, żeby nas nie zamknięto nie?
                  takie czasy, trudno. Trza mysleć, co się robi i jak się robi i tyle.
                  Chyba nie wierzysz w to, ze się odbędzie łapanka na ulicy i będą nam kody kreskowe tatuować na ramieniu czy tyłku nie?
                  • dziewczyna_bosmana Re: ACTA 27.01.12, 12:01
                    <Chyba nie wierzysz w to, ze się odbędzie łapanka na ulicy i będą nam kody kreskowe tatuować na ramieniu czy tyłku nie? >

Jutro na pewno nie, czas pokaże kiedy. Chyba że ludzie otworzą oczy i stawią opór. Na razie tylko się śmieją z filmów SF i "teorii spiskowej".
        • paskudek1 Re: ACTA 27.01.12, 12:02
          gdzieś wczoraj trafiłam na wypowiedzi szwedzkiego eurodeputowanego, który twierdził, że Boni kłamie, bo ŻADNYCH poprawek do ACTA wprowadzić nie mamy prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka