11.03.12, 12:12
Czy któraś z Was zażywała ww. lekarstwo na zahamowanie laktacji?
Otóż nie karmię piersią dziecka ponad 1,5 roku. Nie mam zastojów, obrzęków, nic z tych rzeczy, ale mleko miałam. Piłam szałwię, nic nie pomogła. W końcu poszłam do lekarza. Zrobiłam badania na poziom prolaktyny (w normie) i przypisała mi bromocorn. Brałam 14 dni po 2 tabletki dziennie i nic. Nadal mam pokarm!! Podczas zażywania tabletek czułam się fatalnie, ciągle miałam zawroty głowy, mdłości i w ogóle byłam rozbita. Już 2 tygodnie temu skończyłam kurację i nic się nie zmienia. Czy jest szansa, że pokarm zaniknie?
A jak nie, to co z tym robić? Znowu do lekarza i znowu tabletki?
Obserwuj wątek
    • jowitka345 Re: Bromocorn 11.03.12, 12:17
      Ja na zahamowanie laktacji brałam bromergon.... nie wiem czy to to samo ( podejrzewam, ze tak bo nazwa podobna) ale za kilka dni laktacja zanikła.
      • milva_barring Re: Bromocorn 11.03.12, 12:20
        Chyba to samo, podejrzewam, ze inny producent. Moja koleżanka też brała bromergon i niemal od razu laktacja zanikła.
        A u mnie... Cycki mi chyba do kolan obwisną...
        • jowitka345 Re: Bromocorn 11.03.12, 13:10
          no to może zmień na bromergon i zobaczysz czy zaniknie czy nie.... może dodatkowe składniki są inne i one tak na Ciebie działają lub nie działają.
    • karolina17w Re: Bromocorn 11.03.12, 13:26
      Mi z kolei po pół roku od odstawienia dziecka pokarm powrócił. Mój ginekolog po pierwsze polecił mi ciasno zawiązać się bandażem na noc oraz opłukiwać piersi zimną wodą. gdyby to nie pomogło miałam wrócić i dostałabym leki - ale po kilku dniach samo przeszło. Znaczy się przeszło dzięki wiązaniu się smile
      • ellgie Re: Bromocorn 11.03.12, 14:15
        Ja musiałam odstawić dziecko. Ginekolog tez poleciła ciasno bandazem elastycznym sie obwiązać. Laktacja szybko zanikła.
    • zuzia36 Re: Bromocorn 12.03.12, 16:03
      mam tak samo! dziecko ma juz 5 lat. Karmiłam go 1,5 roku. Prolaktyna w normie. Ginekolog stwierdził, ze taka moja uroda. Brałam mastodynon. Pomógł bardzo, ale po ok 2 miesiącach od odstawienia tabletek pokarm wrócił. Najgorzej jest przed @ uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka