Dodaj do ulubionych

Wiejskie życie - pytanie

01.11.12, 20:53
tamten wątek sie cholernie rozrósł więc pozwalam sobie zalożyc nowy.
Mam pytanko techniczne: co jest lepsze, bardzoej opłacalne czy jak tam - powiększenie dzialki czy nowa wolna parcela? Bo doszłam do etapu gdzie powiększenie działki i ta parcela kosztują tyle samo. Pomijam juz fakt że za cholerę nie wiem jak dojść do takiej kwoty kasy, bo mam jakies 60000 monet a powiększenie czy parcela kosztują 250000... skąd u was te miliony na koncie?
Obserwuj wątek
    • spicy_orange Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 21:43
      po mojemu jak kosztują tyle samo to powiększaj pole. Na polu możesz robić wszystko co chcesz a na parceli nie da się zrobić grządek-po co się ograniczać wink

Kilka porad ode mnie:

1. międlić jedną rzecz jak najdłużej się da. Tzn jak nasiejesz roślin to po zebraniu ich nie sprzedawaj, tylko przerabiaj, jak tylko masz możliwość - każde przerobienie zwiększa wartość. Np jak posiejesz żonkil to zrób z niego mięso wołowe a z mięsa wołowego salami i dopiero salami sprzedawaj. Jak posiejesz koniczynę to rób mleko a z mleka ser (Nie wywalaj miodu-zarobek na tym lichy a miód się bardzo przydaje do jogurtów i dżemów). Jak siejesz pomidory to rób z nich keczup. Jak posiejesz pszenice to przemiel ją na mąke.

Jak masz mąkę mleko i jaja rób chleb. Jak masz mąkę keczup i salami: rób hot-dogi (jak już ci się maszyna odblokuje).

2. Jak wiesz, że w danym dniu możesz sobie pozwolić i posiedzieć dłużej przy grze to obsiewaj żonkil do upadłego: dostaniesz masę punktów doświadczenia, a poza tym żonkil daje największy zysk w przeliczeniu na godzinę.

3. Jak wiesz, że cię długo nie będzie, to posadź coś co długo rośnie. Szkoda posiać koniczynę i zniknąc na 24 godziny: w tym czasie mogłoby ci urosnąć coś na czym zysk będzie większy.

4. Staraj się nie wychodzić z gry z pozostawionym pustym polem. Zasiej cokolwiek, ale zasiej.

5. Podsypuj znajomych: za to też jest kasa.

6. Sprawdzaj nowe zamówienia-dobrze płacą

7. Nawet jak nie masz czasu grac to się chociaż zaloguj każdego dnia: im dłużej się logujesz tym więcej prezentów/pieniędzy wpada ci na konto.

8. Ważny jest też magazyn (drogi trochę, ale się opłaci). Jak masz magazyn, to mniej miejsca zajmują ci graty-możesz je wykorzystać pod grządki.

9. Jak ktoś ci wysyła w prezencie polewaczki to je trzymaj, do czasu jak postawisz studnię. Jedna polewaczka to koszt 5 tys lub 1 dukat. Polewaczki przyspieszą wzrost roślin-szybciej obracasz kasą.
      • paskudek1 Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 21:47
        dzięki za rady, zwłazcza co do tej działki bo mi to nic nie mowiło. Wychdzi na to że muszę postawić jeszcze jakieś maszyny a zaczyna mi brakowac miejsca. A potrzebuję bo robie ten cholerny tydzień grozy i ciągle coś trzeba stawiać.
        O co biega z tym magazynem? Mam rozumiec że tam mogę wrzucić np. t maszyny których nie używam?
        • 3-mamuska Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 22:33
          Salami nie sprzedawaj tylko rób hot-dogi.

Postaw magazyn będziesz miała wiecej miejsca.
          • spicy_orange Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 22:53
            mamuśka, maszyna do hot-dogów jest dostępne od levelu 33 a paskudek ma 26 wink

Magazyn buduje się raz i potem w razie potrzeby rozbudowuje się go w nieskończoność wink Mój mieści 280 rzeczy i już mi ciasno. Magazynować można zwierzęta, maszyny dekoracje, młyny, plon-pomocnika, habitaty, szklarnie,zwierzęta wodne (kaczka i gęś).

Żeby mieć magazyn musisz zebrać z prezentów: 10 płytek, 10 farby i 10 desek. Za dukaty musisz kupić półkę (8 d), młotek (10 d) i piłe (15 d). Magazyn pomieści 30 szt rzeczy. Podnoszenie magazynu na poziomy od 2 do 9 jest darmowe (zbierasz tylko z prezentów płytki, drewno i farbe). Natomiast od poziomu 10 znów trzeba kupowac coś za dukaty. Kazdy poziom wyżej zwiększa pojemność magazynu o 10 sztuk

Tu masz rozpiske: wiejskie-zycie.info/index.php?id=30005&lng=pl
      • jowita771 Re: Wiejskie życie - pytanie 07.11.12, 07:40
        > 2. Jak wiesz, że w danym dniu możesz sobie pozwolić i posiedzieć dłużej przy gr
        > ze

Uff, do tego momentu myślałam, że mówimy o realnym świecie i ona ma tymi żonkilami karmić prawdziwe krowy i przerabiać je na salami.
        Te gry muszą być fajne.
        • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 07.11.12, 08:11
          jowita771 napisał:

> Uff, do tego momentu myślałam, że mówimy o realnym świecie i ona ma tymi żonkil
          > ami karmić prawdziwe krowy i przerabiać je na salami.

big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

> Te gry muszą być fajne.

Ta gra jest fajna. Zapraszamy do naszego grona smile
      • beverly1985 Re: Wiejskie życie - pytanie 21.11.12, 11:23
        O matko, ja myslalam, że ty tak w realu chcesz sobie działkę dokupić, czytam te porady w drugim poście i myslę- jak do diaska mozna zrobić mięso wolowe z żonkili?!!
        • stillgrey Re: Wiejskie życie - pytanie 09.12.12, 19:39
          cieszy mnie, ze nie tylko ja taka kumata jestem big_grin
          juz nawet zaczelam te rady spicy_orange analizowac i doszlam do wniosku, ze cos w tym jest big_grin rotfl wink
    • 3-mamuska Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 22:47
      Kupiła bym parcele, i wywalila drzewa na parcele młyn ( częściowo wejdzie) wszystko ozdobne ule miedzy drzewa.
      Ustaw wszystko razem , drzewa, sprzęt, zwierzęta.
      Powiększyć kup magazyn i kup wiecej ziemi masz jej mało.
      Dobry zarobek jest na piwie, i na kaktusie.
      • 3-mamuska Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 22:56
        Jeśli rano przed praca pijesz kawę czy masz te 5-10 minut,wejdź na grę i przesadz na nowo.
        Ja rano wpadam zbieram sadze, dopiero pózniej jak mam czas to wysyłam prezenty, przerabiam.
        A i kup szybkie wisnie rosną 5 godzin, robisz z nich ciasto i tez dużo kasy dają, na chlebie tez zarobisz.
        • spicy_orange Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 23:01
          mamuśka, ona nie ma maszyn, bo ma za mały poziom i boryka sie z brakiem kasy wink
          • 3-mamuska Re: Wiejskie życie - pytanie 01.11.12, 23:22
            spicy_orange napisała:

> mamuśka, ona nie ma maszyn, bo ma za mały poziom i boryka sie z brakiem kasy ;
            > )

Piekarnik ma i piwo maszynę.
            Poziom mały bo i mało pola.
            Powinna podlewac sąsiadów bo to i kasa i rych dodatkowy.
            Ale to czasu trzeba mieć na granie.
            Już w styczniu rok jak gramy.
            • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 02.11.12, 09:11
              Paskudek - wysłałam Ci zaproszenie. Jak chcesz to na pocztę wyśle plik w Excelu z opłacalnością rożnych maszyn.

Masz 3 możliwości rozbudowy.
              1 - wykupujesz to nowe pole kwiatowe. Pole jest małe i nie opłaca się. Trzeba je rozbudowywać
              2 - rozszerzasz pole. Na polu możesz stawiać wszystko (grządki, drzewa, maszyny itp)
              3 - rozszerzasz parcele (w górę i w prawo). Na parceli możesz stawiać maszyny, drzewa, dekorację, ale bez grządek pod nasiona. Ja tam wywaliłam wszystkie drzewka i część maszyn - w ten sposób mam więcej miejsca na podstawowym polu na roślinki.

Wg mnie lepiej najpierw rozszerzać pole.

Pieniądze mamy, bo gramy już długo. Jeśli potrzebujesz kasy, to zaproś więcej znajomych i ustaw w prezentach ciasto truskawkowe. Im więcej prezentów, tym więcej kasy. możesz mieć max 500 sąsiadów.
              Dobrze kobiety piszą, ze powinnaś wszystko przerabiać. W ten sposób szybko przejdziesz poziomy i odblokujesz bardziej opłacalne maszyny. Pierwszy solidny zarobek masz na piekarniku, z tego co piszą masz już ta maszynę.
              Nie masz czasu na przerabianie roślin? w poprzednim wątku pisałam o programie Mouse Recorder Pro2. Dałam tez dokładną instrukcje jak go używać. Ten program odtwarza ruch myszki. Raz nagrywam, a on dalej to powtarza. W ten sposób samo mi wkłada produkty do maszyny i zbiera wyprodukowane. Oszczędzam automatyzacje i czas. Fakt, ze komp musi być włączony, ale ja w tym czasie mogę wyskoczyć na kawę, zakupy czy zająć się czymś innym. Uwaga, nie można w tym czasie robić innych rzeczy na komputerze.

W poprzednim wątku jest opisany sposób jak ścisnąć sobie drzewka i grządki na polu by zajmowały mniej miejsca. to może się przydać, choć mi się nie udało tego osiągnąć. Ale widzę u sąsiadów rewelacyjne efekty ścieśniania tego.
              • paskudek1 Re: Wiejskie życie - pytanie 02.11.12, 15:58
                dzięki za rady smile piekarnika nie mam, mam ciastko maszynę ale tam tylko ciasteczka wychodzą smile
                co do nawożenia to staram sie caly czas nawozić, tzn codziennie
              • paskudek1 Re: Wiejskie życie - pytanie 07.11.12, 09:21
                ez-aw a ja ciebie ni mam już w sąsiadach? byłam pewna że mam. Kurde sprawdzę później zaproszenia bo ostatnio nic nie zatwierdzałam. Z jednej strony więcej sąsiadów to więcej prezentów itp a z d drugiej im więcej sąsiadów tym trudniej wszystkich odwiedzić bo czasu brakuje
                • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 07.11.12, 12:10
                  Paskudek - zaproszenie ci wysłałam, jeszcze nie zaakceptowałaś. Więc w sąsiadach mnie nie masz.
                  Nie martw się podlewaniem sąsiadom. Nikt na wyższym poziomie tego nie wymaga. Każdy ci powie, ze interesują go tylko prezenty.
                  • ez-aw Poziom 100 07.11.12, 12:13
                    Właśnie osiągnęłam i chciałam się pochwalić smilesmile
                    • 3-mamuska Re: Poziom 100 07.11.12, 12:41
                      ez-aw napisała:

> Właśnie osiągnęłam i chciałam się pochwalić smilesmile
                      >
                      No gratulacje kochana.smile
                      Jak wy to robicie ze tak szybko, ja dużo gram a u tak na 72 jestem.
                      • ez-aw Re: Poziom 100 07.11.12, 13:19
                        > Jak wy to robicie ze tak szybko, ja dużo gram a u tak na 72 jestem.

Program Mouse Recorder. Nastawiam na przerabianie roślinek, a sama idę do pracy czy na zakupy. Jak mam sporo roślin do maszyn, to potrafię w ciągu 2 dni przejść poziom. Tylko gra nie może się wieszać, bo wtedy wszystko na nic.
                        • paskudek1 Re: Poziom 100 07.11.12, 14:33
                          ez-aw czy ty jesteś gdzieś na facebooku? Bo ja nie lubię poczty gazetowej i tam mi się najłatwiej porozumiewać jakby cosmile co to za program? tylko jasno i jak krowie na rowie smile
                          • ez-aw Re: Poziom 100 07.11.12, 16:53
                            Nie ma mnie tam, nie lubię ich smile

tu jest więcej o programie i ustawianiu wszystkiego forum.gazeta.pl/forum/w,88104,132047303,136203847,Jak_zaoszczedzic_na_automatyzacji.html
                            Dodam tylko ze na Mozilli musi być na małym oknie (bo sam zamyka), na IE może być na pełnym ekranie.

Gra potwornie mi się wiesza na Mozilli. dlatego od paru dni jestem na Eksplorerze (wbrew samej sobie)
                            • paskudek1 Re: Poziom 100 08.11.12, 21:02
                              ja korzystam z google chrom, ale teraz np. "gra jest chwilowo niedostępna"
              • krzysiaw1 Re: Wiejskie życie - pytanie 21.08.13, 18:25
                Czesc,

Czy moge prosic o podanie linka do watku w ktorym zostal opisany sposob sciskania grzadek w Wiejski Zyciu ??
                • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 21.08.13, 19:13
                  To zostało zablokowane. Obecnie jedyne ścieśnianie jest przez kupienie Sadu (9 drzewek). Pól też już nie można ścieśniać.
                  • krzysiaw1 Re: Wiejskie życie - pytanie 21.08.13, 19:53
                    dzięki za info. pozdrawiam
    • jagienka75 Re: Wiejskie życie - pytanie 02.11.12, 16:54
      Jak dla mnie ważniejsza jest parcela a działka, to działka.
      Najpierw powiększałam parcelę, potem działkę.
      Na dzień dzisiejszy moja farma powiększona jest do maximum.
      Tylko to ogrodowe ranczo jest trochę bez sensu. Mam nadzieję, że z czasem i je będzie można powiększać.
      • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 02.11.12, 17:56
        Ogrodowe ranczo możesz powiększać. Sama to zrobiłam już ze 3 razy. Robisz tak samo, jak na zwykłym ogrodzie. Tylko musisz wtedy być w ogrodowym ranczu.
        • jagienka75 Re: Wiejskie życie - pytanie 02.11.12, 20:18
          oooooo, dobrze wiedzieć.
          Dzięki, zaraz sprawdzęsmile
    • paskudek1 Re: Wiejskie życie - pytanie 03.11.12, 18:36
      1. drugi dzien zżera mi cos punkty automatyzacji, chociaz nigdzie nie mam jej włączonej, sprawdzałam trzy razy
      2. sprobuję zreasumować wiedzę, czy dobrze zrozumiala: dzialkę moge powiększać, na niej stawiac wszystko co jest w grze
      parcela tez jest dobra ale tam mogę stawiać tylko maszyny i drzewa?
      a co jest z ogrodowym ranczem? Warto je kupować?
      Aha, ja na prawdę staram się co dziennie nawozic ale nie wszystkim mogę, niektórzy, mam wrażenie, nic nowego nie sadzą, nie zbierają, więc mam tylko punkty za to pierwsze kliknięcie.
      Rzeczywiście nie mam wszystkich maszyn, raczej te co mi w misjach każe robić. Teraz niepotrzebnie zaczęlam tydzien grozy i już widzę że mam mało miejsca.
      • mearuless Re: Wiejskie życie - pytanie 03.11.12, 19:02
        minie nawoź.
        mi stykaja prezenty.
      • ez-aw Re: Wiejskie życie - pytanie 03.11.12, 20:18
        Ogrodowe ranczo na razie olej. Na początku jest bardzo małe pole. Lepiej rozszerzać to podstawowe.
      • spicy_orange Re: Wiejskie życie - pytanie 03.11.12, 23:09
        1. drugi dzien zżera mi cos punkty automatyzacji, chociaz nigdzie nie mam jej w
        > łączonej, sprawdzałam trzy razy

a nie siejesz/zbierasz czwórkami lu dziewiątkami? Za użycie tej opcji zjada automatyzacje wink
        • paskudek1 Re: Wiejskie życie - pytanie 04.11.12, 15:29
          o w mordę jerza, nie wiedziałam sad a juz zaczelam gre podejrzewać. oczywiście że sieję i zbiera 9. Wredne szuje, oszukują sad
          • spicy_orange Re: Wiejskie życie - pytanie 04.11.12, 19:50
            Ja na początku gry też tego nie wiedziałam. Odkryłam, że można sadzić dziewiątkami i zaczęłam tak sadzić. Nagle ta opcja przestała działać i nie wiedziałam dlaczego. A tu się okazało, że mi się automatyzacje skończyły big_grin
            • 3-mamuska Re: Wiejskie życie - pytanie 06.11.12, 23:51
              Możecie napisać ile trzeba zrobić popcornu zeby zdobyć osiągnięcia.
              Chce nabierać czekolady i kukurydzy.
              -----------------------
              Myśl o tym co mówisz...
              Nie mów tego co myślisz...
              • sewa.49 Re: Odswiez strone.... 07.11.12, 14:32
                Dziewczyny powiedzcie czy i u Was tez gra sie zawiesza po klka razy w ciagu godziny. U mnie co 10 - 15 minut wyskakuje komunikat serwer przeciazony, odswiez strone suspicious
                Kurwicy dostaje i nie wiem czy to wina mojego komputera czy problemy techniczne.
                Na laptopie mam to samo sad Nie moge ujechac pole mam rozgrzebane chcialam przebudowe zrobic i nic mi sie nie zapisuje. Mam meczyc chlopa o nowy komputer czy meila wysmarowac do niedouczonych informatykow suspicious
                Jak jest u Was?
                • 3-mamuska Re: Odswiez strone.... 07.11.12, 19:00
                  U mnie tak sie robi raz po 10-15 minut, jak raz odswieze to potem leci.
                  Jak miałam tak jak ty to poczytalam i oni kazali cos tam wykasowac.
                  W pomocy jest pytanie czemu muszę odswiezac stronę i krok po kroku masz napisane co zrobić.
                  -----------------------
                  Myśl o tym co mówisz...
                  Nie mów tego co myślisz...
                • paskudek1 Re: Odswiez strone.... 07.11.12, 19:42
                  u mnie sie właśnie zawiesiło i laduje, ładuje i ładuje ale zaladować nie może sad
                  • nioma Re: Odswiez strone.... 09.11.12, 22:22
                    nie umiem dodawac sasiadow
                    mam znajomych, nowych, ktorzy graja
                    ale jak klikam na ikonke add neighbours i rozwija mi sie okienko z nazwiskami znajomych, to tych nowych tam nie ma - dlaczego?
                    • rudamarta4 Re: Odswiez strone.... 09.11.12, 23:37
                      Co zrobić z kapusty??
                      • ez-aw Re: Odswiez strone.... 10.11.12, 00:08
                        Z kapusty robisz hamburgery wegetariańskie w nowej maszynie. Tej do nowego questa babci.
                • jagienka75 Re: Odswiez strone.... 10.12.12, 11:59
                  sewa.49 napisała:

> Dziewczyny powiedzcie czy i u Was tez gra sie zawiesza po klka razy w ciagu god
                  > ziny. U mnie co 10 - 15 minut wyskakuje komunikat serwer przeciazony, odswiez s
                  > trone suspicious
                  > Kurwicy dostaje i nie wiem czy to wina mojego komputera czy problemy techniczne
                  > .

Mnie i moim znajomym się wiesza, więc nie sądzę, żeby to była wina Twojego sprzętu.
                  Osobiście mnie szlag wtedy trafia, ponieważ farmę mam dużą, trzeba tej grze poświęcić jednak trochę czasu a tu nagle wyskakuje ODŚWIEŻ STRONĘ i cholera mnie bierze.
    • paskudek1 niemiecki tydzień - kwiatki 21.11.12, 10:37
      kobiety podpowiedzcie jak te kwiatki u sąsiadów zebrać w ostatnim zadaniu niemieckiego tygodnia?Poprzednio jak cos trzeba było u sąsiadów zbierać to w czasie nawożenia, a teraz nawiozłam u 5 sąsiadów i nic nie ma.
      • ez-aw Re: niemiecki tydzień - kwiatki 21.11.12, 13:53
        Zadanie brzmi: zbierz 7 kwiatów od sąsiadów.
        Innymi słowy masz te kwiaty otrzymać w prezencie. wstaw to sobie w życzenia smile
        • paskudek1 Re: niemiecki tydzień - kwiatki 21.11.12, 14:09
          o matko jedyna alez ja durna jestem smile dzięki wielkie smile
          • spicy_orange Re: niemiecki tydzień - kwiatki 08.12.12, 13:47
            dziewczyny, czy którejś z was by się chciało zrobic printscreen tej strony, która się otwiera po kliknięciu na guzik: "zobacz więcej" na liscie sprzętu i mi wyslac na gazetowy? Mi się dawniej otwierało, a teraz nie chce, a doszło tyle nowych maszyn, że chcialabym ogarnąć do której co mozna włożyć
            • sewa.49 Re: niemiecki tydzień - kwiatki 09.12.12, 18:03
              od wczoraj nie moge sie zalogowac do gry, znowu cos grzebia suspicious
    • paskudek1 mała parcela i prowansalski ul 10.12.12, 11:39
      dwa pytania mam
      1. jak zakupię malą parcelę, to dużo mi się tam zmieści tych maszyn i drzewek? I gdzie ona mi się pokaże? Tak łopatologicznie proszę wytłumaczyć
      2. czy prowansalski ul można nabyć tylko za dukaty czy też można gdzieś wygrać? Bo się zgapiłam, kupiłam perfumomaszynę, załadowałam kwiatki i teraz ani jej uruchomić bez prowansalskiego miodu, ani jej do magazynu schowac nie mogę.
      • spicy_orange Re: mała parcela i prowansalski ul 10.12.12, 18:07
        wiejskie-zycie.info/index.php?gr=905&lng=pl
        z tego wynika, ze na poczatku dostajesz pole 13x13 - sama ocen czy to duzo..

Ula trzeba kupić. W misjach były do wygrania tylko super-ule, które zbierają zwykły miód z większości kwiatów, lawendowego nie kojarze-od roku gram.
    • 3-mamuska Nie dostałam drzewa ... 10.12.12, 23:14
      Z misji o Mikolaju , w doope no!!!
      • ez-aw Płatki śniegu - misja 21.12.12, 11:06
        Zrobiłam ją i dostałam pegaza. Ale płatki zbierały się dalej i zastanawiałam się czy można jeszcze coś zdobyć. Wczoraj wymieniłam kolejne na nową brązową alpakę. Teraz mam dwie, a że każda kosztuje 40 dukatów, więc jestem sporo do przodu. Zobaczę czy uda się jeszcze trzecią smile
        Wiedzieliście że tak można?
        • rudamarta4 Re: Czekolada świąteczna- skąd wziąć? 22.12.12, 20:17
          W misji mam zrobić w kekso maszynie ciasteczka czekoladowe, 70szt.
          Skąd mam wziąć czekoladę świąteczną?? Nie mam dukatów żeby przeskoczyć dalej.
          • ez-aw Re: Czekolada świąteczna- skąd wziąć? 22.12.12, 21:07
            źle napisali. To nie jest kekso-maszyna, tylko maszyna do ciastek.
            Czekolada świąteczna: sklep, zakładka Święta, na ostatniej stronie. Rośnie 6 godzin, kosztuje 112 monet.
            • rudamarta4 Re: Czekolada świąteczna- skąd wziąć? 23.12.12, 12:30
              A jakie jest następne zadanie w tej misji? Bo mało czasu mi zostało do zakończenia.
              • ez-aw Re: Czekolada świąteczna- skąd wziąć? 23.12.12, 14:24
                A która to misja?
                Tu masz wszystkie wiejskie-zycie.info/index.php?gr=2008&lng=pl
                • zuzia36 Re: Czekolada świąteczna- skąd wziąć? 24.12.12, 09:29
                  a skąd mozna wziąć energiczne zioło??
    • anullka257 Re: Wiejskie życie - pytanie 21.04.13, 12:10
      Kto wytłumaczy jak się ścieśnia drzewa w grze wiejskie życie
      • jagienka75 Re: Wiejskie życie - pytanie 21.04.13, 19:19
        od jakiegoś czasu w sklepie można kupić DRZEWO-MAGAZYN.
        na swojej farmie mam tyle drzew, że już bardziej ich nie ścieśnię. pozostaje tylko powiększać działkę/parcelę, kupic a następnie wybudować magazyn, gdyż jest on niekompletny.
        • carlosik1222 Re: Wiejskie życie - pytanie 11.05.13, 20:51
          Da ktoś linka do tego wątku jak ścisnąć grządki i drzewa bo nie mogę znaleźć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka