Dodaj do ulubionych

Zdycham :/

02.11.12, 19:51
Wiem, marudzę i narzekam.

Coś grypopodobnego mnie dopadło, łupie w krzyżu, dreszcze mam, śpiąca jak diabli się czuję jak przez maszynkę przemielona. A tu weekend z dzieciakiem w domu, nie ma komu go sprzedać uncertain Czuję się totalnie zajechana, rozpalona i wyrzuta jak psu z gardła.

Help! może któraś przyjmie moje zarazki suspicious Chętnie oddam za darmo tongue_out
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Zdycham :/ 02.11.12, 19:53
      Nie pozostaje nic innego jak pozwolić dziecku na spędzenia dnia przed tv ew. zrobienie totalnej demolki w domu, a ty wyleż i wygrzej się w łóżku + jakieś prochy na przeziębienie. Zdrówka życzę.
    • amoreska Re: Zdycham :/ 02.11.12, 19:56
      A sąsiadka na 2 godzinki, żebyś się zdrzemnęła chwilę chociaż?
    • doral2 Re: Zdycham :/ 02.11.12, 20:39
      jak już szkodnik pójdzie spać, to dwie łychy miodu, sok z dwóch cytryn i setka spirytusu (albo wódki) zmieszać dobrze, łyczkami drobnymi popić i spać.
      rano powinno być git.

wersja light - pomijamy alkohol, ale efekt słabszy będzie.
      • tetika Re: Zdycham :/ 02.11.12, 21:10
        niezyjaca juz znajoma powiedzialam mi "przepis" ktory sprzedal jej stary lekarz/
        Spraktykowalam na wlasnym dziecku i dziala
        jesli masz wanne to nalej dobrze cieplej wody , wrzuc kilka ( okolo 5) tabletek zwyklej polopiryny i polez w tym 20 minut,
        A potem do lozka i juz nie wychodz
        rano bedziesz jak nowa
        • paciaty Re: Zdycham :/ 03.11.12, 07:33
          To ja jeszcze dodam gorącą gorczycę na stopy, na to skarpety, 2 kołdry i do wyra. Zdechniesz z gorąca ale rano będziesz zdrowa (podobno). Przepis sprzedany przez koleżankę-położną, nie próbowałam, dla mnie to zbyt hard suspicious Wolę setkę big_grin
    • beata985 Re: Zdycham :/ 03.11.12, 09:25
      jak mnie coś zaczyna brać to 2 polopiryny, wit. c i do wyra...
      czosnkiem można się wspomóc-kanapka z masełkiem czosnkowym np...
    • annajustyna Re: Zdycham :/ 03.11.12, 09:53
      Wczoraj wieczorem tez mialam okrutne dreszcze, poszlam spac w 5 (sic!) wartswach, w tym grubym golfie welnianym. Po czym zrobilo sie gdzies tak kolo 1:00 tak goraco i duszno, ze nawet po przebraniu sie w cienka, letnia pizame mialam wrazenie, ze glowa mi paruje. Rano juz bylo lepiej, ale zatoki mam pelne.
    • karolina17w Re: Zdycham :/ 03.11.12, 12:56
      Dzięki dziewczyny za wpisy smile

Doral, niech CI Bozia wynagrodzi w czym chcesz big_grin Twoja mikstura paskudna jak nie wiem co ale skuteczna. Dziś czuje się całkiem dobrze, jedynie osłabiona jestem i pocę się ciągle.

tetitka, po wypłacie zakupię polopirynę (bo mam jakiś 15 zł do poniedziałku) i spróbuję na dziecku, bo mi zasmarkany łazi ze 2 dni. A i na sobie przetestuję smile

Ale wieczorem pewnie będę zdychać suspicious Z moim tata przemeblowanie robiliśmy - między piętrami znosić i montować łóżka z materacami, jedno 200x160 a drugie 200x90, a ja wszystko tachałam, i jeszcze wózek do tego tachać, raz pusty a teraz z dzieciorem, brak chłopa w takich momentach wkurza nieco wink Ale młody ma swój pokój smile W poniedziałek jeszcze biurko dostanie i będzie git. A na wiosnę odmalować i jakoś dziecięco-chłopięco ozdobić smile
      • annajustyna Re: Zdycham :/ 03.11.12, 13:57
        tylko ze dziecku nie powinno sie tego podawac do - zdaje sie - 12. r.z. OK, to nie odustnie, ale skora tez chlonie?
        • tetika Re: Zdycham :/ 03.11.12, 15:21
          skora tez chlonie , tylko dziecku to daj ze dwie nie wiecej
      • doral2 Re: Zdycham :/ 03.11.12, 22:33
        karolina17w napisała:

".. Doral, niech CI Bozia wynagrodzi w czym chcesz big_grin Twoja mikstura paskudna jak n ie wiem co ale skuteczna.."

paskudna??
        no weź!! pewne za mało miodu dałaś.
        ja tę miksturę uwielbiam smile

a wynagrodzenie może przyjść do mnie w postaci trafionej dzisiaj szóstki big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka