Dodaj do ulubionych

mop parowy

03.12.12, 18:31
uzywa ktoras? warto sobie sprawic od mikolaja?
jesli ma ktoras to niech napisze co tym czysci ( czy odczyszcza srednio zabrudzony dywan?, ja dziala na drewniana podloge, czy sie tym faktycznie da i zaslony i tapicerke i co tam jeszcze reklamuja).
Obserwuj wątek
    • amoreska Re: mop parowy 03.12.12, 18:36
      Sorry, ale nie zażyczyłabym sobie od Mikołaja niczego do sprzątania. To już prędzej do kuchni.
      • tetika Re: mop parowy 03.12.12, 18:37
        chce cos na co nas z syniem nie stac smile (laptop albo tablet) a ten mop to tak teraz. Tez nie wiem czy chcialabym dostac.
        Jakos w tym roku nie mam pomyslu na prezent dla siebie.
        Moze mi ktoras powie co moge chciec smile
        • grave_digger Re: mop parowy 03.12.12, 18:47
          ja kocham mop parowy wielką miłością. bierz i nie słuchaj zazdrosnych koleżanek tongue_out
        • cura_domestica Re: mop parowy 03.12.12, 18:51
          tetika , nic się nie przejmuj, ja chcę żelazko tongue_out
          mop chciałam w ubiegłym roku , ale jakoś się rozeszło po kościach , więc się nie wypowiem wink
    • grave_digger Re: mop parowy 03.12.12, 18:36
      mam od 5 lat już chyba. oczywiście, nie ten sam wink dla mnie to wynalazek cud - czyste podłogi bez użycia chemii. bardzo ekologiczne i wodooszczędne.
      jadę tym - panele, kafelki, parkiet. dywanów nie posiadam.

Cytatczy sie tym faktycznie da i zaslony
      > i tapicerke i co tam jeszcze reklamuja

mówisz o mopie wielofunkcyjnym z dostawkami etc. moja mama go ma, ale reszty funkcji nie używa, więc nie pomogę.
    • karra-mia Re: mop parowy 03.12.12, 18:55
      mam od cioci akurat teraz i jakoś mnie rozczrował. Wyczyści podłoge, a owszem, ale nie jest to to, co myslałam. No i nie ma żadnych dodatków, a samym się okazuję, że trudno umyć kafelki. A jak już się nagimnastykowałam i ustawiłam w takiej pozycji jak trza, to nie dał rady doczyścic tak, jakbym sobie tego życzyła.
    • beata985 Re: mop parowy 03.12.12, 19:04
      no ja właśnie się zastanawiam nad kupnem karchera....
      nie wiem tylko czy będzie chciało mi się tym sprzątać.....a wypadałoby odświeżyć gruntowniej.....uncertain
      no ale ja to sobie kupię i tak ale nie na Mikołaja ani na gwiazdkę....
      tylko tak po prostu........bo trzeba
    • mamalgosia Re: mop parowy 03.12.12, 19:05
      Nam się już dwa zepsuły i trzeciego bym już nie kupiła
      • a-ronka mop nie dla drewna 03.12.12, 20:14
        ani paneli drewnianych. Zniszczy powłokę i odkształci.
        Mop tylko dla gresu,kamienia,paneli ,pcv.

Ja na drewno mam roombe.Super odkurza,nie pyli,nie kurzy.No nie mje bo drewno trzeba suchom!!! ścierom !!! traktować.
        • grave_digger Re: mop nie dla drewna 03.12.12, 20:50
          nic mi nigdy mop parowy nie zniszczył. 5 lat traktuję panele - ani drgnęły.
          • beata985 Re: mop nie dla drewna 03.12.12, 20:59
            grave_digger napisała:

> nic mi nigdy mop parowy nie zniszczył. 5 lat traktuję panele - ani drgnęły.
            ale drewniane????
            jakiej masz firmy???
            • grave_digger Re: mop nie dla drewna 03.12.12, 21:05
              a ja wiem? panele mam. i parkiet też - ten na pewno jest drrewniany. też myję je mopem.
              ja w ogóle od 5 lat nie myję inaczej podłóg.
              • bei Re: mop nie dla drewna 03.12.12, 21:43

a mop jakiej firmy?smilesmile
                • grave_digger Re: mop nie dla drewna 14.01.13, 10:09
                  o bei, nie zauważyłam pytania wink
                  różne mopy miałam. h2o mop. potem w stylu h2o mop czyli trójkątne. teraz mam prostokatnego sharka. coś a tym stylu tylko akurat nie ten model.
                  https://images.kangoo.pl/87536218/6650/large/mop_parowy_simeo_model_shark_nt236.jpg
                  • bei Re: mop nie dla drewna 14.01.13, 13:30

Dzieki Gravesmile
    • grave_digger Re: mop parowy 14.01.13, 10:11
      takie mopy to dla mnie wielkie syfiaste, rozcierające brud po podłodze, okropieństwo tongue_out
      • sewa.49 Re: mop parowy 14.01.13, 11:54
        Mop parowy mam od dwoch lat i szczerze mowiac nie jestem specjalnie zachwycona. Jest ciezki i trzeba sie nim ostro namachac. Koncowka jest w ksztalcie trojkata, niestety jak podloga wyschnie widac wyrazne slady, mimo, ze myje sama woda. Wrocilam do modelu tradycyjnego i idzie mi to znacznie szybciej.
        • mamuska25 Re: mop parowy 14.01.13, 12:57
          Ja też sie zawiodłam na mopie parowym.
          Człowiek naogląda sie super reklam, tylko prawda jest taka, że na tych reklamach to podłoga jest tak czysta, ze nawet jej myć nie trzeba big_grin Punktowo rozleją trochę wody i rewelacja wink
          Może jeszcze w jakiś "apartamentach" gdzie i tak przyjdzie pani od sprzątania i na kolanach odpicuje (tudzież super profesjonalnym sprzętem przejedzie)...
          Ja mam wszędzie panele- najlepiej, najszybciej i najdokladniej sprząta mi sie płaskim mopem viledy, tylko strasznie mokra później ta podłoga i długo schnie.
          Niedawno kupiłam obrotowego mopa i kurcze, to nie jest to. Fakt podłoga schnie błyskawicznie, ale w zamian wszędzie poniewierają sie "paproszki" z mopa... Ech- niecierpię tego! Końcówka kosztuje 30 zl, a po miesiacu nadaje się na śmietnik...
          O różnych cudeńkach podczytuję, chętnie kupilabym coś takiego jak np. odkurzacz z funkcja "mycia" podłogi, ale ceny porażające, a znając zycie pewnie i tak bym była rozczarowana.
          Inna sprawa: ja mam na górze dwa piece takie kominkowe i diabli by nadali, ale ileby sie człowiek nie nasprzatał to i tak za każdym wsadem do pieca polecą paprochy, pełno kurzu z popiołu, drobinki sadzy. To jest nieuniknione. I niewyobrażam sobie żeby podłoga była nie umyta choćby jeden dzień.
          Kiedyś założyłam do parownicy końcówkę mopa i myślałam, ze mnie trafi. Poza rozmazanym brudem żadnego efektu i tak poleciałam viledą.
          Wszelkie parowe wynalazki nie dla mnie smile
    • majawrzosowa Re: mop parowy 14.05.13, 17:26
      taniutkie spamerstwo. oraz marniutkie. wywalić w kosmos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka