26.01.13, 18:38
mojego dziecka doprowadza mnie do szału.. Nie powiem bo generalnie jest bardzo grzeczna i słucha ale nic nie jest w stanie jej wybić z głowy wciskania guzików na telewizorze. Wciska ciągle, niezależnie czy telewizor jest włączony czy nie. Jak coś oglądam i wciśnie to muszę wyłączać tv, dekoder od kablówki i czekać żeby się załączyło.. Nie wiem co mam z nią zrobić.. ma kilka zabawek z guziczkami, kupiłam bo wiem ze lubi wciskać, woli telewizor.. w kącie stałą za to 100 razy.. Przecież jej nie stłukę po dupie (ani po niczym innym).. Nie zakleję tych przycisków bo czasem sama ich używam no i nie chcę mieć kleju na obudowie. Jakieś pomysły zanim ją zawinę w dywanik??
Obserwuj wątek
    • kruszynka09 Re: mania 26.01.13, 18:42
      nie zwracaj na nią uwagi przejdzie jejsmile
      • dziewczyna_bosmana Re: mania 26.01.13, 18:54
        A co będzie jeśli upodoba sobie, w równie upartym stopniu, coś niebezpiecznego? Ja wiem że pewne rzeczy można olać ale innych już nie.. W pytaniu chodzi mi o to, jaką metodę wychowawczą zastosować żeby była skuteczniejsza od kąta.. Przecież jej nie zabiorę zabawek bo nie mają nic wspólnego z tym co robi źle..
        • doral2 Re: mania 26.01.13, 19:45
          daj jej folię bąbelkową do zabawy.
          i bądź uprzejma ustosunkować się do zadanego ci pytania w waciku o kotletach rybnych tongue_out
    • motylka34 Re: mania 26.01.13, 19:19
      Mój syn tak miałsmile Chowałam pilota i w końcu zapomniał. A może zamiast miliona zabawek kup jej taki sam pilot, zrób tv z pudełka tekturowego a jak nie będzie "działał" to powiedz, że to od wciskania guziczków w pilociesmile
      • dziewczyna_bosmana Re: mania 26.01.13, 20:13
        To nie pilot tylko przyciski NA telewizorze.Pilota chowam i po sprawie tongue_out
        • cura_domestica Re: mania 26.01.13, 20:51
          wyłącz wtyczkę z kontaktu , tylko tak , żeby nie widziała i powiedz , że nie działa i to pewnie przez te ciągłe wciskanie guzików tongue_out
          Mój Janek jak miał mniej więcej 1,5 roku upodobał sobie kręcenie i przyciskanie przy wzmacniaczu .Upomnienia nic nie dawały , na wtyczkę wtedy nie wpadłam , ale oduczył się w mig . Pokrętło głośniej/ciszej ustawił na max , a potem drugim pokrętłem kręcił i włączył radio suspicious Zadudniło całym domem , o mało na zawal wtedy nie zeszłam , Janek się oczywiście rozryczał , ale więcej do wzmacniacza nie podszedł . Metoda drastyczna , ale sam ją sobie zafundował .
          • ez-aw Re: mania 26.01.13, 21:25
            Ja schowałam pilota i dałam w zamian kalkulator. Spodobały mu się cyferki.
    • hamerykanka Re: mania 26.01.13, 23:20
      ja kupilam w sklepie dla dzieci przezroczysta oslonke dolu TV (taki dlugi kawalek przezroczystego plastiku w ksztalcie litery L), pilota spokojnie moglam uzywac a dzieciak niew mogl naciskac guzikow (dol tego plastiku byl pod TV wiec nie mogla tego zdjac).
    • grave_digger Re: mania 27.01.13, 10:37
      taki etap.
      widzę jedyne wyjście - nie wiem jaki masz telewizor, ale moje wszystkie wiszą na ścianie big_grin
      • dziewczyna_bosmana Re: mania 27.01.13, 14:16
        musiałabym przebić dziurę w ścianie do sypialni żeby kineskopowca na ścianie zawiesić. Nie planuję wymiany telewizora tongue_out Osłonkę kupię albo łapy poucinam big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • grave_digger Re: mania 27.01.13, 14:20
          jak miałam kiedyś taki stary telewizor to pozaklejałam przyciski szeroką taśmą klejącą (były wciskane do wewnątrz).
          • dziewczyna_bosmana Re: mania 27.01.13, 14:40
            Już skrobałam klej z obudowy.. Spoko, osłonkę obczaję smile Dzięki dziewczyny !!!
            • grave_digger Re: mania 28.01.13, 08:19
              ja nie skrobałam. zostawiłam tongue_out
      • mme_marsupilami Re: mania 28.01.13, 08:48
        Wylacz wtyczke i powtarzaj ze nie dziala -straci zainteresowanie.
    • anna_sla Re: mania 27.01.13, 15:08
      oj tam klej smile Ja zakleiłam takim przezroczystym etui na szczoteczki do zębów, tylko odcięłam boki tak, że w razie czego od boków jakąś łyżeczką albo nożyczkami jak się włoży można przełączać (czego dzieciom nie zademonstrowałam), a tak to się przełącza pilotem. Moich było dwoje do przełączania, więc święty spokój kupiony sobie w ten sposób był cenniejszy niż ten argument kleju na obudowie.
    • hamerykanka Re: mania 27.01.13, 17:03
      Ja potem oslonke musialam dokupic do odtwarzacza DVD i tunera od satelitarnej-bo jak nie mozna sie bylo dostac do TV to tam tez byly przyciskismile.
      Dostawala i stare komorki i piloty, ale nie bylo takiego szalu jak swiecace sie guziczki i diody w urzadzeniach uncertain
      W wieku lat trzech dostala wlasny odtwarzacz DVD z malym plaskim TV na sciane ; sa w jej pokoju i sluza odtwarzaniu jej bajek, ktorych ma ze 300 (regularnie maz jej kupuje a ja potem lacze w koleckje i sprzedaje na eBayu jak juz sie zbyt opatrza). W ten sposob nie ma walki o glowny TV.
      PS. Niedlugo chyba bede sprzedawac kolekcje filmow Barbie. Jak kiedys ogladala w kolkoo tak od paru miesiecy tylko Sponge Bob i Pineas and Furb czy jak im tam...
      • esofik Re: mania 27.01.13, 21:41
        Barbie chetnie bym odkupila big_grinbig_grin
        moja ma właśnie faze
        • grave_digger Re: mania 28.01.13, 08:20
          eso, one pewnie są po angielsku.
          • esofik Re: mania 28.01.13, 11:33
            domyślam się
            moje córa lepiej mówi po angielsku niz po polsku
            • esofik Re: mania 28.01.13, 11:37
              podejrzewam jednak, zekoszt przesyłki przewyższy wartość
            • hamerykanka Re: mania 28.01.13, 16:08
              Sa po angielsku. Wysylka do Polski kosztuje sporo, ale moge sprawdzic jesli chcesz.
              • esofik Re: mania 28.01.13, 16:16
                dzieki, Hamerykanka, ale podejrzewam, ze nie zrobimy dobrego interesu tongue_out
                • hamerykanka Re: mania 28.01.13, 16:41
                  Jesli masz kundla, moze maja do wykupienia te filmy na Amazonie?do ogladania na kindlu?
                  Hehe, maz wykupil dziecku naszemu jakies gierki po czym sie okazalo ze czterolatka nie w ciemie bita dokupila sobie ilestam sezonow ulubionych bajek za ponad 100 $. Maz byl w szoku ze umiala; ja z kolei mu kazalam nalozyc blokady na kupowanie przez jeden klik i dobrze, bo co jakis czas probuje cos kupic i nie mozesmile
                  • hamerykanka Re: mania 28.01.13, 16:45
                    Z ciekawosci sprawdzilam i kurka, instant video tych filmow to 9.99 do 15$.
                    A ja licze,ze dostane jakies 4-5$ za jedno DVD...
                    • esofik Re: mania 28.01.13, 17:51
                      sprawdzilam cene w "moim" sklepie stacjonarnym, jeden film kosztuje 4.99e.

kundla mam zwyklego, tylko do ebookow lub audiobookow
                  • esofik Re: mania 28.01.13, 17:52
                    hahaha dzieciaki są bystrzejsze niż nam się wydaje tongue_out
      • mona_mayfair Re: mania 28.01.13, 17:06
        phineas and ferb- moja ulubiona bajka big_grin świetni sasmile pepe pan dziobak rządzi ;p
    • prigi Re: mania 27.01.13, 20:29
      u mnie u córy zadziałała właśnie taśma klejąca przez cały panel-nic innego nie działało. syn też załapał fazę na przycisk w tv, ale na razie nie przegina.
    • sylki Re: mania 27.01.13, 20:59
      wyślij do mnie, oduczę tongue_out
      Moja sis nie mogła uwierzyć, że jej syn, a mój siostrzeniec u mnie nie rusza laptopa big_grin
      spróbował raz i więcej nie podszedł ;P
      • dziewczyna_bosmana Re: mania 28.01.13, 08:10
        Hehe, doope złoić to mogę sama tongue_out
        • sylki Re: mania 28.01.13, 08:32
          haha, nieeee, ja go nie tknęłam tongue_out
          mam wzrok bazyliszka, mrożę spojrzeniem oraz dodatkowym krótkim słowem NIE, wypowiedzianym bardzo stanowczo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka