Dodaj do ulubionych

Jjjjjjjedzie mi z pralki!

23.03.13, 14:57
No cholera co jest grane? Kołnierz zawsze po praniu wycieram, tam gdzie się lubi woda gromadzić, drzwiczki zawsze są otwarte, pranie czeka na swą kolej w koszu zawsze. Więc dlaczego po praniu mi jedzie? Czy to może być wina proszku albo płynu do płukania? Mam jakiś exotic proszek i płyn do płukania jakiś sensitive. A jak już wypiorę ręczniki w 60 st to ło matko! Porzygać się chce! Co zrobić, kupić jakiś specyfik do "mycia" zakamarków pralki, czy co?
Obserwuj wątek
    • mamakarolla Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 15:14
      kup 5 kwasków cytrynowych i włącz na 60 stopni. Powinno pomóc. Ja tak robię raz na 2 miesiące. To dobrze działa też na osądzony kamień.
    • doral2 Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 15:18
      niekoniecznie jedzie z pralki.
      prędzej z rury odpływowej.
      tam zajrzyj i tam przepłucz.
      • bryanowa-1 Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 15:27
        paniiii kup se CALGON i uzywaj.ja mialam to samo jak pralam w temp.powyzej 60 stopni a biale na 100 stopni u mnie to smrod byl niemilosierny.teraz jest good.
        • mamakarolla Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 16:29
          ostatnio pan który naprawiał mi pralkę powiedział że calgon to pic na wodę. Że z zakładzie testowali i nic nie dawał. Polecił mi właśnie kwasek.
        • doral2 Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 19:34
          bryanowa-1 napisała:

> paniiii kup se CALGON i uzywaj.ja mialam to samo jak pralam w temp.powyzej 60 s
          > topni a biale na 100 stopni.."

raby boskie, naprawdę w takiej wysokiej temperaturze pierzesz??

for what?
    • beata985 Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 17:52
      kfiatuszkowa napisała:

> No cholera co jest grane? Kołnierz zawsze po praniu wycieram, tam gdzie się lub
      > i woda gromadzić, drzwiczki zawsze są otwarte, pranie czeka na swą kolej w kosz
      > u zawsze.
      nie mam pojęcia
      ja nie robię tych wszystkich rzeczy, nie używam calgonu i nigdy nic mi nie jechało....
      może to kwestia pralki????
      sprawdź też wąż jak radzą dziewczyny i może jeszcze filtr przeczyść-może tam się coś dostało i gnije.
      • kfiatuszkowa Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 18:36
        Ale to właśnie nie jest taki smród gnilny typowo, tylko taki kwaśny jakiś, taki drażniący uncertain
        • beata985 Re: Jjjjjjjedzie mi z pralki! 23.03.13, 18:57
          no to może właśnie jakaś skarpetka się zaplątała do filtra....wiesz jak pranie śmierdzi jak stoi długo....tak kwaśno właśnie.....
          sprawdz...a nóż widelec....
          • bryanowa-1 Re: doral 23.03.13, 23:00
            ja posciele i reczniki na 100 stopni daje.jak mlody ma akcje,,egzorcysta '' i mam wszystko zarzyganeuncertain a tak to nie no co ty kto by tyle czekal az sie pranie wypierze,poza tym z gownem sie nie bijemytongue_out

filtr to ja w swojej pralce znalazlam po 7 latachtongue_out czysciusienki jak lza
            • a-ronka wyrzuć płyn do płukania 25.03.13, 10:06
              i pierz w dobrym proszku : ariel, omo,persil. Vizir jakoś się popsuł.
              Płyny do prania też lepsze- perwol ew. kapsułki persila
              Płynu do płukania nie bo to tłuste i osiada gdzieś a potem śmierdzi. Puść pralkę z odkamieniaczem ew, z octem na 60 stopni i tyle.
              • kfiatuszkowa Re: wyrzuć płyn do płukania 25.03.13, 16:41
                No ale bez płynu to galoty mojego chłopa same stoją po postawieniu ich wypranych na ziemii big_grin
                Prawdopodobnie masz rację z tym płynem, to on może tak jechać, proszek kupiłam E ten tropikalny zapach ale ogólnie mam problem bo żaden proszek mi kurka nie dopiera uncertain Te kapsułki to dobre są? Jakoś nie potrafię się przełamać co to ta folijka cała jak się toto rozpuszcza, gdzie osiada, czy się wypłucze?
                • a-ronka Re: wyrzuć płyn do płukania 26.03.13, 09:37
                  folia się rozpuszcza.
                  Zmiękczacz vel płyn do płukania nie potrzebny jak jest proszek. Proszek E hmm i ten zapach, może on gdzieś wonieje w czeluściach ?
                  Puśc pralkę z octem i spróbuj kapsułek, ja miałam persil i są super. Drogo wychodzą ale spróbuj czy będzie śmierdziało.

P.S
                  A może uprałaś jakąs mysz, dzdzownicę, robaka ?
                  • kfiatuszkowa Re: wyrzuć płyn do płukania 26.03.13, 11:02
                    Łeeeeee, no co Ty, robak, mysz, dżdżownica? tongue_out A skąd? big_grin

No może być też ten proszek, już każdego chciałam wypróbować bo każdy mi śmierdział a po 60 stopniach wytrzymać się nie dało uncertain A mogą to też być smary? Bo piorę też ubrania robocze starego a to łudupcone od olejów i innych takich, po każdym takim praniu puszczam samo płukanie na pusto, ale może to będzie winowajcą?
                    Ile tego octu i gdzie go usadowić, w bębnie czy wlewać do szufladki jak będzie wodę pobierać?
                    • fajnyrobal Re: wyrzuć płyn do płukania 26.03.13, 12:00
                      Też mi jechało z pralki. zrobiłam jedno puste pranie na wysokiej temperaturze z domestosem i przestało.
                      • a-ronka aaaa smary 26.03.13, 15:34
                        więc do każdego prania dodawaj nakrętkę arielu od plam ( taki w butelce )
                        www.bdsklep.pl/ariel-1l-professional-odplamiacz-w-plynie,id-548?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-03&utm_content=548#
                        on te smary rozpuści bo może faktycznie gdzieś ten smar zalega.No i może mocz ciuchy przed wrzuceniem do pralki?
                        • kfiatuszkowa Re: aaaa smary 26.03.13, 17:44
                          No będę musiała coś zrobić, choć nie wiem czy będę pamiętała żeby moczyć te jego szmaty, bo zazwyczaj wygląda to w ten sposób: "Gośka wypierz mi ciuchy bo jutro nie mam co na dupę włożyć" big_grin A jak sobie sam pralki włączyć nie umie ani wcześniej pomyśleć, to sorry memory big_grin Ja pilnować za niego ciuchów roboczych nie zamierzam :]
                          • kfiatuszkowa Re: aaaa smary 26.03.13, 17:45
                            (o wypraniu ciuchów przypomina mu się najczęściej wieczorem big_grin )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka