Dodaj do ulubionych

obudziłam się rano

25.09.13, 13:21

a tu jedna czwarta ( no, może trochę mniej) lewego oka czerwona jak cholerasad tzn. obudziłam się i czułam dyskomfort ( lekki ból) w oku, a wampirze oko ujrzałam za jakąś godzinę, jak popatrzyłam w lustro. kurczę, miała tak któraś? od czego toto się zrobiło?czasem pęka mi naczynko w prawym oku, zawsze to samo -ale to tak zwyczajnie, prawie nie widać. a teraz mam jakby mi kto czerwonym flamastrem po oku przejechałsad
do okulisty mogę najwcześniej w piątek.
co robić, droga redakcjo?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: obudziłam się rano 25.09.13, 13:38
      Idź do apteki i poproś o krople do oczu, które pomogą wchłonąć krwiak (?).
      Ja mam trzecią opryszczkę w tym miesiącu, więc łączę się w bUlu tongue_out
    • klubgogo Re: obudziłam się rano 25.09.13, 15:11
      Iść na ostry dyżur okulistyczny, z okiem nie ma żartów i czasu do piątku.
      • olinka20 Re: obudziłam się rano 25.09.13, 18:57
        I jak?? Masz nadal oko???
        • moonshana Re: obudziłam się rano 25.09.13, 20:32
          oko mam, a dzień był taki że nawet do apteki nie doszłamsad
          kurczę, paskudnie to wygląda. Doral, gadasz że to pójdzie ajciu za parę dni? a nie wiesz przypadkiem, od jakiej cholery tak się zrobiło?
          • kjut Re: obudziłam się rano 26.09.13, 07:37
            Mi też się kiedyś tak zrobiło. A mój tata to ma co chwilę. Mamy teorię o jakimś braku witamin, albo przeciążeniu. Tak czy siak znika samo, bo to po prostu pęknięte naczynko. Tyle, że jakieś większe. To tak jak czasami krew z nosa leci tak po prostu i też nie trzeba do lekarza lecieć od razu wink Może rzeczywiście Ci jakieś krople dadzą w aptece, co by szybciej to zeszło? Ale to tylko ze względów estetycznych możesz pytać, bo tak to nic groźnego smile
          • doral2 Re: obudziłam się rano 26.09.13, 20:38
            nie mam pojęcia od czego taki wylew się robi.
            podobno to zwiększone ciśnienie, albo hgw co...
            czasami wstaję rano i mam pół oka zalane.
            dwa-trzy dni i schodzi.
            zakraplam kroplami jakie mam akurat pod ręką..przeważnie takie, co obkurczają naczynia w oku.
            kiedyś był słynny mibalin, taki niebieski, ale już go nie produkują, bo na coś tam szkodził.
            teraz mam też takie niebieskie, kupione w egipcie, działają na podobnej zasadzie.
            nie dociekam, bo co mi to w sumie da?
            do lekarza też nie latam, bo mi szkoda czasu i atlasu.
            • doral2 Re: obudziłam się rano 26.09.13, 20:40
              tu sobie możesz poczytać o tych wylewach w oku
    • doral2 Re: obudziłam się rano 25.09.13, 19:19
      dwa, trzy dni, samo zejdzie, nie ma co nerwowo lecieć do wracza, bo i tak ci krople przepisze, które sama bez kolejki i zawracania dupy kupisz w aptece.
    • toffix Re: obudziłam się rano 26.09.13, 11:45
      rutinoscorbin. Kiedyś mi okulistka powiedziala - rutinoscorbin wzmacnia ściany naczyń krwionośnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka