dziewczyna_bosmana 04.12.13, 13:27 Idą Święta, WEŹ kredyt, WEŹ pożyczkę, WEŹ, WEŹ, WEŹ, nakupuj tego na co Cię nie stać a potem gryź parapet bo nie ma z czego spłacić ale WEŹ bank Ci nawet do domu przyniesie byle byś WZIĄŁ!! Aaaaaaaaaaaa !!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melancho_lia Re: zaczyna się 04.12.13, 13:32 Atakują zewsząd. Wex kredyt na preznety by te święta były wyjątkowe... O ja pierdzielę. najsmutniejsze, ze niektórzy się na to złowią. Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: zaczyna się 04.12.13, 13:43 Najgorsze jest to że często ludzie mało wykształceni biorą te pożyczki czasem nawet w kilku kredytodajniach nie zdając sobie sprawy z tego w co się pakują a potem lament że odsetki i że ich okradli i oszukali.. Z tego na prawdę robią się dramaty bo zamiast zapłacić rachunki i kupić jedzenie to pożyczają po rodzinie żeby oddać bankowi bo im eksmisja grozi.. Odpowiedz Link
ella_nl Re: zaczyna się 04.12.13, 17:55 A wiecie co mnie w.k.u.r.w.i.a? Reklamy na Mini Mini!!! Bo teraz przed świętami po każdej reklamie zabawek pokazuje się mikołaj i mówi że jak chcesz mieć tą zabawkę to wystarczy napisać list do św. Mikołaja. No żesz - moja córka się na to złapała - chciała ileś tam zabawek bo przecież napisze list i dostanie, przecież ich nie trzeba kupować, mikołaj sam da.... Odpowiedz Link
hedna Re: zaczyna się 04.12.13, 18:38 Z tym Mini Mini to jest mega przegięcie!Mam dwoje dzieci,oglądają bajki.Między bajkami pokazują stale drogie zabawki,a dzeci jak to dzieci...I ten tekst "jak chcesz mieć taką zabawkę,napisz list do Mikołaja'.Przykre to jest.Nas nie stać.Dostaną skromne paczki pod poduszki,ale te reklamy rzeczywiście są nie fajne....... Odpowiedz Link
ella_nl Re: zaczyna się 04.12.13, 18:49 O to chodzi Hedna. Moja zobaczyła Barbie z basenem i pieskami. Bagatela 130 zł. Powiedziałam, że nie bo dla Mikołaja za drogie (!) i wybrała Kota MH (na całe szczęście był w dużej promocji). Tłumaczyłam, dużo rozmawiałyśmy że nie można mieć wszystkiego, że Mikołaj też to musi kupić itp. Zrozumiała. A na BN dostanie to co my chcemy dać a nie kolejną lalkę z Mini Mini. Odpowiedz Link
esofik Re: zaczyna się 06.12.13, 17:29 od ponad roku nie mamy telewizji, tylko telewizor do dvd.. nie ma problemu z nachalnymi reklamami, a Małolata w liście napisała tylko dwa życzenia. I o dziwo, od dwóch miesięcy nie zmieniła zdania. Odpowiedz Link
doral2 Re: zaczyna się 04.12.13, 18:46 hmmm..... banki atakują przez cały rok, a nie tylko przed świętami... nie rusza mnie to. Odpowiedz Link
ella_nl Re: zaczyna się 04.12.13, 18:51 doral2 napisała: > hmmm..... banki atakują przez cały rok, a nie tylko przed świętami... > nie rusza mnie to. Ale rusza rodziny, które nie stać na zrobienie świąt i prezenty. Bo chociaż raz w roku chcą mieć tak jak inni. Odpowiedz Link
aqua48 Re: zaczyna się 05.12.13, 12:42 ella_nl napisała: > Ale rusza rodziny, które nie stać na zrobienie świąt i prezenty. Bo chociaż raz > w roku chcą mieć tak jak inni. A ja nie chcę, starzejemy się, malutkich dzieci w rodzinie brak, stwierdziliśmy właśnie, że zamiast kupowania nie wiadomo czego i pieczenia jeszcze jednego placka, lepiej więcej pieniędzy przeznaczyć na pomoc dla chorych dzieci, głodnych zwierzaków, albo na inny cel charytatywny. Wtedy nie zatraci się intencji świętowania i chrześcijańskiego ducha Świąt. Kolędowanie w banku - nie! Odpowiedz Link
doral2 Re: zaczyna się 06.12.13, 18:25 ella_nl napisała: > doral2 napisała: > > > hmmm..... banki atakują przez cały rok, a nie tylko przed świętami... > > nie rusza mnie to. > Ale rusza rodziny, które nie stać na zrobienie świąt i prezenty. Bo chociaż raz > w roku chcą mieć tak jak inni..." podobno człowiek to istota rozumna i inteligentna. ma największy mózg i umiejętność jego używania. podobno... nie zbawisz świata wprowadzając zakaz reklamowania kredytów. Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: zaczyna się 06.12.13, 18:40 Są grupy prostych ludzi nie mających pojęcia jak "działa" kredyt. W pełni świadomi to jeszcze pal licho ale jak ci słabiej zorientowani naoglądają się reklam że "pierwsza pożyczka za darmo" to już robi się gorzej.. Odpowiedz Link